krepelka.cz
XXX.XXX.15.96
když vezmu andulku do ruky , ktera se chystá hnizdit a sahnu ji dolů na pod bříško jde tam nahmatat male vajcko ? Uz dlouho to nejde ven (doba delší než 7 dni ) mam strach aby to vni nezatvrdlo.
zdravím, pokud ma svou ,,ritku,, zvětšenou a vypadá to že má vejce na ceste tak na půl a je to déle, tak bych vyhledal zvěrolékaře. já jsem otálel a bohužel sem s ni přišel pozdě. sice jí vajíčko vytáhl ale zánět byl až moc silný. jestli to je jen týden co to má a nemá venku tak je to ještě fajn. ale raději bych zašel s ní hned.
krepelka.cz
XXX.XXX.18.224
Presne tak do budky chodi sedi když vyskočí z budky ma křídla podel tela dolů , este ji nechám víkend na to . Ale při pozorování jine samičky se to nedá srovnat ma o pulku mene nafouklou ritku :)
krepelka.cz
XXX.XXX.23.96
Super vajcko je venku díky za rady . Andula další vajcko snesla uz sama . Včera sme si všimly ze ne jen ona chodi vejce zahřívat ale její samec chodi spolu s ni není to divný?
z jarda
napsal(a):
Zdravím, tak oba dva předešlé příspěvky předemnou jsou správné a účinné...jen bych poopravil tu injekci - to ne,stačí jen obyčejná injekční stříkačka... Zappe
jj, to se omlouvám, myslela jsem tím samozřejmě injekční stříkačku bez jehly. :)) prostě něco, čím se dá olej dobře stříknout do kloaky, aby promazala stěnu a vajíčko tak snáze vyklouzlo ven.
krepelka.cz
napsal(a):
Super vajcko je venku díky za rady . Andula další vajcko snesla uz sama . Včera sme si všimly ze ne jen ona chodi vejce zahřívat ale její samec chodi spolu s ni není to divný?
a krmí vám ji normálně venku před budkou ? (tj. sameček sedí u vchodu budky a samička vystrčí jen hlavu, sameček ji nakrmí a samička si zase jde sednout). Jeden pár mi to taky dělal - sameček takto chodil samičku nakrmit do budky, nějak se jim nelíbilo obecenstvo okolo, když ji předávat krmení... odchovávali v pohodě, takže bych to neřešila. :)
krepelka.cz
XXX.XXX.23.96
Ano krmi ji i venku ale dost často jsi jde za ni a lezi sni . Po predesle skusenosti co sme ai mysleli ze mame par tak samec ji v behl do budky řvali tam po sobe a samec chtěl vajcka zničit po te sme vrátili jeho původní samičku hned sla vidět jak se k sobe mají tak si myslíme ze bude zdarny odchov