Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2013 09:44
valekchov

XXX.XXX.142.185

DObry den..rád bych se zeptal...mam mladé andulky,uz vylezli z budky...a potrebuju se dozvedet po kolika dnech je muzu (mam) odstavit do proletovacky....dekuji za odpovedi...=)

9.7.2013 19:54
lavacca

XXX.XXX.1.3

valekchov napsal(a):
DObry den..rád bych se zeptal...mam mladé andulky,uz vylezli z budky...a potrebuju se dozvedet po kolika dnech je muzu (mam) odstavit do proletovacky....dekuji za odpovedi...=)

Já odstavu nejdřív týden po vylétnutí.

9.7.2013 19:55
lavacca

XXX.XXX.1.3

*odstavuji smajlík

10.7.2013 17:02
ptackar12

XXX.XXX.29.47

Já jsem je odsavil po vylítnutí tak 1 týden ;) .. ( uvidíte sám jak budou žrát sami tak je odstavte)) smajlík

10.7.2013 17:12
lavacca

XXX.XXX.1.3

navíc pokud je chce někdo na ochočení, je ten věk 1 týden po vylétnutí ideální - dobře si na člověka zvyknou.

Jinak pokud jich je víc, řeďte se dle zobáčku - jak jsou déle z budky, zesvětlá jim (jako malí ho mají klasické barvy černý a postupně jim světlá). :)

10.7.2013 18:58
valekchov

XXX.XXX.142.185

Takže jak tak koukam a počitam....tech cca 10 dni a pak odstavit...=)

11.7.2013 08:03
saluki

XXX.XXX.6.82

ahoj, i podle literatury i podle zkušeností rodiče přikrmují mladé 2 týdny, někdy i déle, ale to už není třeba, mláďata se už pak bez problémů nažerou sama. K člověku přilnou i v pozdějším věku bez problémů.

11.7.2013 17:19
lavacca

XXX.XXX.1.3

saluki napsal(a):
ahoj, i podle literatury i podle zkušeností rodiče přikrmují mladé 2 týdny, někdy i déle, ale to už není třeba, mláďata se už pak bez problémů nažerou sama. K člověku přilnou i v pozdějším věku bez problémů.

Mně osobně se na ochočení osvědčila mláďata 7-10 dní vylétlá z budky. Starším to trvá déle.

11.7.2013 20:54
valekchov

XXX.XXX.142.185

diky moc nechci je ochocit....jen z male klece dat do proletovacky aby byly silne a zdrave...

13.7.2013 14:06
lavacca

XXX.XXX.1.3

valekchov napsal(a):
diky moc nechci je ochocit....jen z male klece dat do proletovacky aby byly silne a zdrave...

ten týden po vylétnutí už 100% jedí sami, takže klidně můžete už oddělit. ať je to do nového domova či "jen" do proletovačky.

Acene

21.10.2020 19:01
Acene

XXX.XXX.2.255

Dobrý večer, chci se zeptat mám mladou pandulku je jí měsíc a 6-8 dní žrala už i proso v klase, ale nevím jestli už ji mohu oddělit prosím odpovězte.

tototo132

22.10.2020 01:21
tototo132

XXX.XXX.253.68

saluki napsal(a):

Mal som takýto "zážitok".

Mladému samčekovi, keď dospel, som pridal samičku a potom som ich vrátil do voliéry k samčekovým rodičom. (Bolo tam viacej párikov.)

Ten mladý samček už mal svoje mláďatka a stále sa nechával kŕmiť svojim otcom.

Prevzal krmivo od ocina, priletel na svoju búdku a dovnútra krmil samičku a neskôr aj mláďatka. Samozrejme bral aj krmivo z krmítka.

Ocino stíhal nakŕmiť aj svoju novu rodinku.

Za socializmu sa tomu hovorilo príživníctvo

Nedávno mi uletel jeden párik a zostali mi po ňom dve siroty. Najprv som ich dokrmoval ručne a dal som ich predčasne medzi výletky. (ešte nevedeli lietať). Tam sa ich ujali staršie už dospelé samičky a krmili ich až do samostatnosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík