saluki
napsal(a):
ahoj, i podle literatury i podle zkušeností rodiče přikrmují mladé 2 týdny, někdy i déle, ale to už není třeba, mláďata se už pak bez problémů nažerou sama. K člověku přilnou i v pozdějším věku bez problémů.
Mně osobně se na ochočení osvědčila mláďata 7-10 dní vylétlá z budky. Starším to trvá déle.
Acene

XXX.XXX.2.255
Dobrý večer, chci se zeptat mám mladou pandulku je jí měsíc a 6-8 dní žrala už i proso v klase, ale nevím jestli už ji mohu oddělit prosím odpovězte.
tototo132

XXX.XXX.253.68
saluki
napsal(a):
ahoj, i podle literatury i podle zkušeností rodiče přikrmují mladé 2 týdny, někdy i déle, ale to už není třeba, mláďata se už pak bez problémů nažerou sama. K člověku přilnou i v pozdějším věku bez problémů.
Mal som takýto "zážitok".
Mladému samčekovi, keď dospel, som pridal samičku a potom som ich vrátil do voliéry k samčekovým rodičom. (Bolo tam viacej párikov.)
Ten mladý samček už mal svoje mláďatka a stále sa nechával kŕmiť svojim otcom.
Prevzal krmivo od ocina, priletel na svoju búdku a dovnútra krmil samičku a neskôr aj mláďatka. Samozrejme bral aj krmivo z krmítka.
Ocino stíhal nakŕmiť aj svoju novu rodinku.
Za socializmu sa tomu hovorilo príživníctvo
Nedávno mi uletel jeden párik a zostali mi po ňom dve siroty. Najprv som ich dokrmoval ručne a dal som ich predčasne medzi výletky. (ešte nevedeli lietať). Tam sa ich ujali staršie už dospelé samičky a krmili ich až do samostatnosti.