Andulka hnízdění - presun

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

krepelka.cz

16.7.2013 21:17
krepelka.cz

XXX.XXX.9.160

Dobrý den právě mi hnizdi 4 pary a z důvodu stěhování potrebuju ptaky přesunout taky a mam pouze jednu samici u ktere vim ze se mi vrati k vajckum i k cizím ale pro par by bylo tezke ukrmit 24 mláďat nebo i ostatní andulky by se měli v nove voloere i ke svim ? Pak se mi este poprali 2 samice v budce a jedna co uz neviliza je otrhana co dávat aby se uzdravila a hezky dorostlo peri nebo nechat to na přírodě ?

17.7.2013 23:06
saluki

XXX.XXX.6.82

ahoj, když už je stěhování opravdu nutné, je největší šance na úspěšné dokončení hnízdění, pokud si vyčkáte správný okamžik, kdy jsou samičky u svých mláďat v budkách. Pěkně je tam uzavřete a opatrně v co nejkratším časovém horizontu je do nové voliery stěhujete každou přímo v budce s mladými. Někdy se mi bohužel stalo na podzim, že přišlo prudší dlouhotrvající ochlazení, a tak jsem tímto způsobem transportovala andulky s mladými do zimoviště. Pokud je to možné, zachovejte i rozmístění budek ve stejném pořadí i v nové volieře. Bez problému odchovaly mladé k samostatnosti.

krepelka.cz

18.7.2013 14:17
krepelka.cz

XXX.XXX.39.141

Děkuji za odpověď ale moje andulky mají do vylihnuti este 7 dni a v neděli musíme byt pryc nektere páry este nepřestali snášet vajcka...smajlík

18.7.2013 22:31
lavacca

XXX.XXX.1.3

krepelka.cz napsal(a):
Děkuji za odpověď ale moje andulky mají do vylihnuti este 7 dni a v neděli musíme byt pryc nektere páry este nepřestali snášet vajcka...smajlík

jedině vychytat čas, kdy samička snáší a uzavřít ji tam a prostě uvidíte - buď zůstane sedět nebo bude po hnízdění. Ale není to žádná tragédie, při nejhorším to prostě vyháže a zase nanese nová vajíčka. Rozhodně by bylo horší přesouvat několikadenní mláďata, tam bych se dost bála. U vajíček by to byla sic škoda, ale ne až taková pohroma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík