Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2013 11:53
mak17

XXX.XXX.218.18

Dobrý den,
mám tři páry andulek a ani jeden pár nechce nasednout. Páry jsem sice sestavoval letos ale i tak. Jeden pár zelených - toká samec - 2 roky, samice ne - 1 rok, oba se krmí čistí si peří ale ne a ne nasednout. 2. pár samec půl roku, samice asi tři měsíce - ti jsou mladí, taky se navzájem krmí, tam to nevadí - i když v přírodě jsou andulky schopné rozmnožovat se už po 60 dnech! 3. pár samec půl roku, samice 1,5 roku, to samé jako u předchozích párů. Zebřičky už nasedají podruhé a ještě jsou tam s nimi mláďata z první snůšky, které ještě trošku dokrmují. Andulkám dávám míchanici, naklíčené zrní a granule na zvýšení rozmnožovacího pudu. Nemáte někdo zkušenosti s tímhle? Nevíte, jak je přimět aby už konečně nasedly? Děkuji všem za rady. smajlík

18.7.2013 22:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

mak17 napsal(a):
Dobrý den,
mám tři páry andulek a ani jeden pár nechce nasednout. Páry jsem sice sestavoval letos ale i tak. Jeden pár zelených - toká samec - 2 roky, samice ne - 1 rok, oba se krmí čistí si peří ale ne a ne nasednout. 2. pár samec půl roku, samice asi tři měsíce - ti jsou mladí, taky se navzájem krmí, tam to nevadí - i když v přírodě jsou andulky schopné rozmnožovat se už po 60 dnech! 3. pár samec půl roku, samice 1,5 roku, to samé jako u předchozích párů. Zebřičky už nasedají podruhé a ještě jsou tam s nimi mláďata z první snůšky, které ještě trošku dokrmují. Andulkám dávám míchanici, naklíčené zrní a granule na zvýšení rozmnožovacího pudu. Nemáte někdo zkušenosti s tímhle? Nevíte, jak je přimět aby už konečně nasedly? Děkuji všem za rady. smajlík

A co ozobí samiček - jsou připravené hnízdit?

Jinak co se týče té 3 měsíční samičky - ta má spoustu času, nechala bych ji pořádně dorůst a zbytečně bych ji nenechávala vysilovat se brzkou snůškou.

krepelka.cz

19.7.2013 21:44
krepelka.cz

XXX.XXX.41.218

Me se stalo ze samice mela ozoby uplne syte hnědé po tom co trávila cas v budce se servali z druhou samici q ozoby vybledlo kloaka je porqd nafpukla

20.7.2013 19:40
mak17

XXX.XXX.218.18

lavacca napsal(a):
A co ozobí samiček - jsou připravené hnízdit?

Jinak co se týče té 3 měsíční samičky - ta má spoustu času, nechala bych ji pořádně dorůst a zbytečně bych ji nenechávala vysilovat se brzkou snůškou.

Dobrý den,
ozobí samičky je takové -

krepelka.cz

20.7.2013 21:14
krepelka.cz

XXX.XXX.41.218

Nějaký zvláštní sameček spíše mi to přijde jako samicka. . Všichni moji samci maji akto modre

20.7.2013 21:21
z jarda

XXX.XXX.139.178

mak17 napsal(a):
Dobrý den,
ozobí samičky je takové -

Zdravím, podle foto nejsou vůbec na hnízdění připravené...příčiny můžou být různé - umístnění,vhodné budky ve stejné úrovni(jestli jsou chované společně),rušivost,kvalita krmení,naklíčené,zelené,ovoce,zelenina,minerály a vytamíny(Supervit D).... Zappe

20.7.2013 21:27
mak17

XXX.XXX.218.18

z jarda napsal(a):
Zdravím, podle foto nejsou vůbec na hnízdění připravené...příčiny můžou být různé - umístnění,vhodné budky ve stejné úrovni(jestli jsou chované společně),rušivost,kvalita krmení,naklíčené,zelené,ovoce,zelenina,minerály a vytamíny(Supervit D).... Zappe

Dobrý den,
každý den jim dávám salát, nějaké ovoce, míchanici, 3x denně měním vodu, směs zrní je pro andulky.. Tak nevím co dělám špatně, do zrní sypu vitamíny a mají granule na zvýšení rozmnožovacího pudu. Už fakt nevím smajlík

20.7.2013 21:30
mak17

XXX.XXX.218.18

krepelka.cz napsal(a):
Nějaký zvláštní sameček spíše mi to přijde jako samicka. . Všichni moji samci maji akto modre

Dobrý den,
no, teď se mu to nějak přebarvilo, ale předtím to měl úplně modré, takže samec to je. Ale opravdu nevím, proč nechcou nasednout..smajlík na fotce je ten samý samec

20.7.2013 21:33
vabl

XXX.XXX.212.25

mak17 napsal(a):
a sameček -

sameček má zdeformovaný zobáček nejspíš od vápenky. Potírejte mu jej třeba domácím sádlem, olejem nebo jiným tukem. V tomto stavu Vám těžko zahnízdí, nebo nebude pářit a vejce budou prázdná.

20.7.2013 21:35
mak17

XXX.XXX.218.18

Dobrý den,
děkuji za radu, ale já nevím, co se stalo, ještě před týdnem to měl úplně normální.. :/

20.7.2013 21:39
vabl

XXX.XXX.212.25

mak17 napsal(a):
Dobrý den,
děkuji za radu, ale já nevím, co se stalo, ještě před týdnem to měl úplně normální.. :/

potírejte i nožky, tam to také má.

20.7.2013 21:57
lupus4

XXX.XXX.252.137

vabl napsal(a):
potírejte i nožky, tam to také má.

Nic nepotírejte, ještě jim zaneřádíte oči smajlík
Dojdětě si k vetovi, ať vám natáhne pár ml Ivomecu, všem ptákům kápněte pod křídlo na kůži,spalte bidla, dezinfikujte voliéru.
Nechápu , proč chcete po mláďatech aby hnízdili - to chvátáte s "výrobou" pro výkup bo proč?

20.7.2013 22:00
z jarda

XXX.XXX.139.178

mak17 napsal(a):
Dobrý den,
každý den jim dávám salát, nějaké ovoce, míchanici, 3x denně měním vodu, směs zrní je pro andulky.. Tak nevím co dělám špatně, do zrní sypu vitamíny a mají granule na zvýšení rozmnožovacího pudu. Už fakt nevím smajlík

Zdravím, tak ten salát nepovažuji moc za vhodný,lepší je pampeliška,ptačinec,nať mrkve nebo petržlenu,čínské zelí. Zrní by mělo obsahovat všechny druhy prosa,lesknici,nahý oves,kardi a pak taky senegal v klasu. Vitamíny jsou lepší do vody a ty co jsem uvedl jsou známe a perfektní(do vody max.5dní v měsíci a po ceý rok,dle návodu) a není třeba nic víc používat a nějaké ty granule...?! Zappe

20.7.2013 22:32
vabl

XXX.XXX.212.25

lupus4 napsal(a):
Nic nepotírejte, ještě jim zaneřádíte oči smajlík
Dojdětě si k vetovi, ať vám natáhne pár ml Ivomecu, všem ptákům kápněte pod křídlo na kůži,spalte bidla, dezinfikujte voliéru.
Nechápu , proč chcete po mláďatech aby hnízdili - to chvátáte s "výrobou" pro výkup bo proč?

"Nic nepotírejte, ještě jim zaneřádíte oči smajlík"

Musím reagovat - používám domácí sádlo od nepaměti, případně i na oční víčka, pokud jsou vápenkou napadena a k žádnému "zaneřádění" očí nikdy nedošlo. Moje rada vychází z praktičnosti - sádlo (či jiný tuk) se nachází snad v každé domácnosti, tudíž pomoc je okamžitá. Vaše rada připadá v úvahu snad až v pondělí. Stěží tazatel sežene veterináře teť hned.
Jinak s dalším souhlasím.

20.7.2013 22:52
lupus4

XXX.XXX.252.137

jj, taky jsem jím mazával,ale doba pokročila a vzhledem ke stresu z neustáleho déle trvajícího každodenního chytání ptáků...se nyní přikláním k mnou navržené variantě smajlík

21.7.2013 09:36
marketag

XXX.XXX.21.208

Ivomec, nebo jiný preparát stejného druhu, dvakrát po 10 dnech kapku pod křídlo je spolehlivá ochrana. Někteří chovatelé ho dávají preventivně 2x do roka a nemohou si ho vynachválit. Olej i sádlo sice taky do jisté míry funguje, ale je to pracnější a méně spolehlivé.

21.7.2013 19:13
mak17

XXX.XXX.218.18

Děkuji i za kritiku, poučil jsem se, ne do výkupu je opravdu nedávám, s andulkami jsem začal tímto rokem, takže moc zkušeností nemám, dneska jsme andulky odchytli a dali do klece, kde jim 3x denně vatovou tyčinkou natíráme ozobí + zobák a okolo zobáku a nohy, už je vidět malé zlepšení, ale pokud by to nepomáhalo, určitě zajdu k veterináři. voliéru jsem vystříkal desinfekcí pro zvířata, tak snad to pomůže..Ještě jednou děkuji za rady.

21.7.2013 21:12
lavacca

XXX.XXX.1.3

mak17 napsal(a):
Děkuji i za kritiku, poučil jsem se, ne do výkupu je opravdu nedávám, s andulkami jsem začal tímto rokem, takže moc zkušeností nemám, dneska jsme andulky odchytli a dali do klece, kde jim 3x denně vatovou tyčinkou natíráme ozobí + zobák a okolo zobáku a nohy, už je vidět malé zlepšení, ale pokud by to nepomáhalo, určitě zajdu k veterináři. voliéru jsem vystříkal desinfekcí pro zvířata, tak snad to pomůže..Ještě jednou děkuji za rady.

já jsem si asi před 3 roky přinesla vápenku s novým kusem - taky jsem prvotně mazala, pak jsem se dočetla o Ivomecu, tak jsem došla k vetovi (stříkačka tak na 10-15 použití mě vychází na 20,-) a kápla. Byla to neuvěřitelná změna. Hlavně jsme andulku nestresovala neustálých chytáním a mazáním.

Od té doby, jak přinesu domů nový kus, jde na týden do karantény + vždy dostane 1 kapku preventivně pod křídlo (na žílu). A musím zaťukat - ťuk ťuk - od té doby žádný problém. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík