Dobrý den. Mám otázku pro zkušenější. Pár, pestrý samec přírodní a pestrá samice červená dávají mladé samé pestré přírodní. Pokud vemu z mladých pestrou samičku přírodní a k ni dosadím pestrého samce přírodního-čistého, budou do budoucna mladý stále přírodní-čistý nebo tam budou stopy po předchozí červené samici? Myslím že budou čisté-přírodni, ale radši se ptám. Děkuji za srozumitelné odpovědi. S pozdravem Martin
martin77
napsal(a):
Dobrý den. Mám otázku pro zkušenější. Pár, pestrý samec přírodní a pestrá samice červená dávají mladé samé pestré přírodní. Pokud vemu z mladých pestrou samičku přírodní a k ni dosadím pestrého samce přírodního-čistého, budou do budoucna mladý stále přírodní-čistý nebo tam budou stopy po předchozí červené samici? Myslím že budou čisté-přírodni, ale radši se ptám. Děkuji za srozumitelné odpovědi. S pozdravem Martin
z vašeho páru (pokud samec na nic neštěpí) jsou mladé
1.0 přírodní /červená + 0.1 přírodní
čili odpověď na otázku je ANO měli by "padat" jen přírodní
martin77
napsal(a):
Máte-li pár rosel 1,0 přírodní ( na nic neštěpí ) a 0,1 červenou, tak mlaďata budou všechna přírodní a 1,0 budou štěpitelní na červenou.
Jelikož chcete vzít 0,1 z mladých a dosadit čistě přirodního 1,0, tak tím vytvoříte čistý přírodní pár.