Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.175.210
cca týden zpět jsem koupil novou andulku ze zverimexu,vím,že se to nedoporučuje,ale byla plná života,tak jsem to risknul.Dokoupil jsem ji k dalším čtyřem do voliéry,je to samec.DNes okolo oběda byl andulák plný života a jak jsem přišel z lesa se psem z procházky cca za 2 hodiny,byl na dně voliéry,malátný,usínal,nelétal,nevydával zvuky.Odebral jsem ho,ani se nebránil a dal ho zvlášt do menší erární klece,pořád usíná,je malátný.Páni odborníci poradte,nejsem si vědom,co by to mohlo způsobit...Dnes jsem jim akorát koupil větší nádobu na vodu,která se už nevlezla na původní místo,čili se asi andulky moc k vodě dnes nedostaly,než si zažijí nové místo.Taky bylo mega horko,mám voliérku obehnanou dřevem,jen přední stěna pletivo,je tam sauna,ale ve stínu,ale andulky jsou zvyklé z austrálie na podmínky teplé,nevím,každý názor uvítám
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.175.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
cca týden zpět jsem koupil novou andulku ze zverimexu,vím,že se to nedoporučuje,ale byla plná života,tak jsem to risknul.Dokoupil jsem ji k dalším čtyřem do voliéry,je to samec.DNes okolo oběda byl andulák plný života a jak jsem přišel z lesa se psem z procházky cca za 2 hodiny,byl na dně voliéry,malátný,usínal,nelétal,nevydával zvuky.Odebral jsem ho,ani se nebránil a dal ho zvlášt do menší erární klece,pořád usíná,je malátný.Páni odborníci poradte,nejsem si vědom,co by to mohlo způsobit...Dnes jsem jim akorát koupil větší nádobu na vodu,která se už nevlezla na původní místo,čili se asi andulky moc k vodě dnes nedostaly,než si zažijí nové místo.Taky bylo mega horko,mám voliérku obehnanou dřevem,jen přední stěna pletivo,je tam sauna,ale ve stínu,ale andulky jsou zvyklé z austrálie na podmínky teplé,nevím,každý názor uvítám
pokud mají ve voliéře vedro tipla bych to na přehřátí organismu. Možná je i dehydratace. Zvlášť v těchto vedrech je potřeba dávat, a nejen andulkám, více vody než je obvyklé.
pokud jste koupil novou nádobu, chce jim ponechat i tu současnou, aby se v klidu napili. Na učení nového místa je dost času...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.175.210
Dnes už vypadá podstatně lépe,létá,ale tak na 70%,je vidět,že není v úplné plné síle,ale zatím jsem ji neviděl,že by něco zobala,ani pila,vodu,tu jsem dal na víc míst,ale všiml jsem si,že to má dost okolo zadečku znečištěné,tak nevím,co vy na to?děkuji
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.175.210
a pořád pospává...ráno trošku létala a od oběda je na bidle,bud se škrábe mi tak připadá,nebo zavírá oči
Zkuste nechat pár dní doma v chládku, odčervit a krmit jen zrním, vodu samozřejmě stále. Možná to pro ni byla moc velká změna a mohlo se projevit skryté onemocnění. Nebo nebyla zvyklá na zelené a přecpala se, pokud ho dáváte. Každopádně jí nedávejte k ostatním, dokud nebude úplně v pořádku a nebude zvyklá na stejné krmivo.