Zdravím všechny chovatele nejen andulek.
Moc vás prosím o váš názor, zda andulka na obrázcích (mládě, narozené letos - 2013) je samec či samička. Předem děkuji za vaše reakce.
Radek
mapuli
napsal(a):
Zdravím všechny chovatele nejen andulek.
Moc vás prosím o váš názor, zda andulka na obrázcích (mládě, narozené letos - 2013) je samec či samička. Předem děkuji za vaše reakce.
Radek
100% samička, brzy bude dle ozobí připravená k hnízdění.
Jinak ještě 1 poznámka- všichni ptáci se líhnou, nerodí se. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

lavacca
napsal(a):
100% samička, brzy bude dle ozobí připravená k hnízdění.
Jinak ještě 1 poznámka- všichni ptáci se líhnou, nerodí se. :)
je to přepeřující mladá samička, k hnízdění bude připraveno příští jaro. Některé samice mají hnědé ozobí pořád.
V době hnízdění nejde u samic ani tak o změnu barvy ozobí, ale spíše o to, že ozobí se stane hrbolatější nebo drsnější. Kdežto u samcu je v době toku úplně vyhlazené a krásně lesklé.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
je to přepeřující mladá samička, k hnízdění bude připraveno příští jaro. Některé samice mají hnědé ozobí pořád.
V době hnízdění nejde u samic ani tak o změnu barvy ozobí, ale spíše o to, že ozobí se stane hrbolatější nebo drsnější. Kdežto u samcu je v době toku úplně vyhlazené a krásně lesklé.
mám tu samici, které takhle zhnědlo ozobí asi ve 4 měsících a už se mi rvala do budky. Hnízdit jsem ji nenechala, ale chtěla jsem tím pána upozornit na možnost, že mu začne dělat to samé.
Jinak mám asi zázračné samice, protože když na ně přišlo hnízděni, vždy jim výrazněji zhnědlo ozobí a naopak, když už hnízdit končily, tak přešlo téměř do šedobílé. :)
Dle hrubosti jsem to tedy ještě neslyšela, ale schválně se na to mrknu. :)
Moti

XXX.XXX.253.156
Dobry den nevi někdo jestli je to sameček nebo samička? moc mi na tom zaleži.
Moti

XXX.XXX.253.156
Děkuji za odpovět.