Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2013 08:38
pomeranč

XXX.XXX.32.147

Dobrý den už párkrát sem slyšel že když si nechám samičky z jedné snusky , dokoupim samce tak ze se samice nebudou rvat a pak si sami ničit svoje snusky... mate stim nejake skusenosti ? smajlík

12.8.2013 09:18
našinec

XXX.XXX.159.14

pomeranč napsal(a):
Dobrý den už párkrát sem slyšel že když si nechám samičky z jedné snusky , dokoupim samce tak ze se samice nebudou rvat a pak si sami ničit svoje snusky... mate stim nejake skusenosti ? smajlík

Dobrý den,moje padesátiletá chovatelská zkušenost je taková,že se sestry z jednoho hnízda praly,až do krve a zkazily si co se dalo,vyházely vajíčka,mladé,nikdy nedělaly dobrotu.Chovám je ve voliéře 3x2x1m.po pěti párech.Proto jsem dával do chovu samičky od různých párů,ale nemusí to dělat každá samička,je potřeba vypozorovat tu agresivní a vyřadit ji z voliéry do jiné a je klid.Pokuď bude rušit i jinde,vyřadit ji z chovu. S pozdravem Mirek.

juro222

14.8.2013 10:37
juro222

XXX.XXX.71.211

našinec napsal(a):
Dobrý den,moje padesátiletá chovatelská zkušenost je taková,že se sestry z jednoho hnízda praly,až do krve a zkazily si co se dalo,vyházely vajíčka,mladé,nikdy nedělaly dobrotu.Chovám je ve voliéře 3x2x1m.po pěti párech.Proto jsem dával do chovu samičky od různých párů,ale nemusí to dělat každá samička,je potřeba vypozorovat tu agresivní a vyřadit ji z voliéry do jiné a je klid.Pokuď bude rušit i jinde,vyřadit ji z chovu. S pozdravem Mirek.

Dobrý deň, určite jednoznačne súhlasím s vami. Mám aj skúsenosť, ale zatiaľ opačnú, keď vo spoločnej voliére zostane rodičovský pár a ponechám pri nich nový pár buď samičku, alebo samca z niektorej znášky a doplním partnera. Funguje to asi tak, že rodičovský pár v hierarchií je dominantný a nedochádza k rušeniu. Upozorňujem, že to je moja skúsenosť a nemusí to, tak byť vždy. Keď vyberám vtáky do spolužitia snažím sa odpozorovať ich povahu a správanie to považujem za veľmi podstatné. Prajem veľa úspechov v chove. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík