Dobrý den, chtěl bych se na něco zeptat, máme doma samečka rosely pestré má asi 4 měsíce a příští rok by jsme si chtěli pořídit nějakého většího zvykli by si? A pokud ano jakého byste nám doporučily?
Přemýšlíme nad arou araraunou, zelenokřídlou amazoňanem modročelým, nebo surinamským. Chtěli bysme nějakého který by se naučil mluvit a byl mazliví a bude mít rád celou rodinu takže třeba ne žako. Děkuji za odpověď a přeji hezký den ;)
ruďask
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se na něco zeptat, máme doma samečka rosely pestré má asi 4 měsíce a příští rok by jsme si chtěli pořídit nějakého většího zvykli by si? A pokud ano jakého byste nám doporučily?
Přemýšlíme nad arou araraunou, zelenokřídlou amazoňanem modročelým, nebo surinamským. Chtěli bysme nějakého který by se naučil mluvit a byl mazliví a bude mít rád celou rodinu takže třeba ne žako. Děkuji za odpověď a přeji hezký den ;)
Zdravím Vás, k rosele bych určitě nedoporučoval takové papoušky. Některé ary jsou zvyklé od malička být s jiným druhem ptáků, ale pochybuji, že by se s roselou měli v oblibě, možná jo, možná ne! ale největší pravděpodobnost je že ne. Co se týka amazoňana tak ten se spíše upína jen na jednoho člena v rodině. Aspoň ten náš se upína jen na mě a na nikoho jiného ne. Nejlepší řešení bude koupit větší klec a pořídít si aru do samotné voliéry, to je ten nejlepší způsob. Když chcete Amazoňana tak koupíte i levné voliéry, a vyjde Vás to celkem všechno levněji než by jste dal za Aru samotnou. Toť můj názor, samozřejmě, že to je věc názorů.
Hodně štěstí při výběru
D.S
Děkuji za odpověď :) Já sem to myslel tak aby na sebe nežárlili protože ten ara nebo amazoňan budou malé miminka. Takže aby na něj zezačátku neútočila rosela na něj protože když to bude mimino tak si na to zvykne ne? teda tak to je s ostatními zvířaty s papoušky tak vélké zkušenosti v povaze. Ta naše roselka je strašně zvědavá a vše musí zkoumat a na to že není ručně dokrmený tak se nás nebojí ale na ruku nenasedne ani na sebe nenechá sáhnout.