Zdravím, potřeboval bych radu!!! Můj ,,příběh´´ začíná u Žaka. Po dlouhém rozmýšlení a čtení a doporučení jsem si pořídil žaka, po měsíci se upnul na manželku a já jsem se k němu nemohl ani přiblížit. Jelikož jsem papouška chtěl já a né manželka rozhodli jsme se ho prodat. Bohužel nebo buhudík jsem na papoušky ulítlej a proto jsem se začal asi po roce poohlížet pokukovat po Amazoňanech. Zakoukal jsem se do modročelýho a po několika telefonátech s chovalelem a ujištování že není jako žako a že se neupne na jednoho člena z rodiny jsem si ho tedy pořídil. Opět špatně, po čtrnácti dnech krásného soužití pusinkování hlazení, mazlení, atd kousnu z ničeho nic několikrát manželku, potom syna. Já jsem s ním mohl i nadále dělat co jsem chtěl, ale poslední dobou mu občas přeskočilo a klovnu několikrát i mě a to dost. Tak mi tu někdo vysvětlete co mám dělat? Takže inzeráty typu nekoušou, neškrábou, berou pamlsky z úst mi přijdou ....... Manželka i já jsme k němu ztratili důvěru a bojíme se k němu přiblížit obličejem aby nám něco neudělal a to nemluvím o dětech. Můj názor je, že to asi není ten pravý domácí mazlíček, přece jenom ten jejich zobák je docela slušná ,,zbraň'' Je tu někdo kdo mi popravdě odpoví
Děkuji
Dobrý den, pro odpověď máme velmi málo inormací.
1. je papoušek ručně dokrmený, a to poctivě, ne nějaká rychloběžka?
2. je přímo od chovatele? neni z "druhé ruky"?
3. máte zkušenosti s chovem takto větších papoušků - jedna z nejdůležitějších věcí
4. půl roku je přibližně puberta. Jste schopen se s tím vypořádat - viz bod 3.
Dále - pokud se ho budete bát, tak on to pozná a bude tím víc agresivní.
To zatím vše.
jarozeslav
napsal(a):
dobrý den,
1:je poctivě dokrmen od 10dne
2:je přímo od chovatele
3:S chovem papoušků moc zkušeností nemám, jen malé druhy
4:já se s tím vypořádám. Mám velkou trpělivost, nevzdávám to a stále se mu věnuji.
Tak v tom případě je to na dobré cestě a držím palce. Přesto doporučuji knihu Proč můj papoúšek..., ale autorka mi teď vypadla, lehko odhledáte!
jarozeslav
napsal(a):
dobrý den,
1:je poctivě dokrmen od 10dne
2:je přímo od chovatele
3:S chovem papoušků moc zkušeností nemám, jen malé druhy
4:já se s tím vypořádám. Mám velkou trpělivost, nevzdávám to a stále se mu věnuji.
Ak sa Vám ho nepodarí prevychovať, tak ho predajte a kúpte si napr. nobilisku, alebo senegalca, prípadne pyruru.