Rozelka pomoc při navykáí na ruku a do ruky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2013 19:11
david69

XXX.XXX.20.200

Dobrý den

Mám problémy se svou rozelkou žlutobřichou mám jí necelý měsíc ze začátku byla v pohodě dokonce jsem se divil že nemá strach je totiž od rodičů z voliéry brala jsi z ruky jídlo bez problémů i na prstík šla jednou nožkou pak jsem jí vypustil ona jsi většinou zalezla sama nebo jsem vzal klacik a ona si na něj vylezla a dal jsem jí do klece chtěl jsem přistoupit na krok že jí vezmu do ruky kamarád mi poradil ať si vezmu ručník přehodím jej přes ní a pod ním si ji vezmu do ruky a dám jí hned pamlsek ( chci jí koupit postrojek s plenou tak aby byl zvyklá ) tak jsem tak udělal a od té doby se mě bojí a ani si nebere pamlsek a před rukou v kleci utíká :( občas se nechá dotknout na zobáčku ale to uplně zřídka :(.Zkouším ted od začátku ruku do klece na pul hodinky aniž bych se k ní přiblížil ale bez výsledků prosím o radu nebo nejlépe o něaky odzkoušený postup jak to napravit :( děkuju....

17.10.2013 20:07
marketag

XXX.XXX.21.208

To jste si to pěkně pokazil. Už nedejte na kamaráda, nechte ji pár dní odpočinout a vůbec se s ní nekontaktujte. Až bude mít sama zájem, bude na vás pokřikovat a zdravit, přistupte jen tak aby se nebála. Jakmile se od vás odtáhne, odejděte. Naučte ji, že odstoupíte vždy, když ona couvne a přijdete blíž, jen když bude těsně u mříží. Až vás nechá přijít ke kleci, aniž by se vzdálila, opatrně nabídněte nějakou laskominu přes mříže. Pak, za pár dní, otevřete dvířka a zájem o kontakt i jeho regulaci opět nechte na ní. Musíte začít úplně od začátku. Braní do ruky je to poslední, co si můžete ke krotkému ptáku dovolit. Až vám bude absolutně věřit, nechá se vzít i bez ručníku, ale může to trvat dlouho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík