Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2013 19:36
axl

XXX.XXX.159.147

Dobry den. Rada bych se dozvedela nejake rady ohledne chovu operencu. S pritelem bychom si radi jen tak pro radost poridili nejakeho ptacka zpevacka. Co je tak pro zacatecniky vhodne? Je rozdil jestli andulka, korela nebo treba i papousek Zako? Je mozne aby byl ptacek cely zivot v kleci, pripadne voliere a nebo se musi obcas pustit at se proleti treba po dome? Pocitame s nejakou vetsi kleci nebo spise volierou s rozmery aspon 1,5 x 1,5m. Je potreba budka? Je lepsi kdyz jsou aspon dva nebo mu samota nevadi? Muzou byt ptacci venku (treba jaro az podzim) nebo potrebuji pokojovou teplotu. Nechceme zadny velkochov, ale jen tak pro radost. Doporucite nam nejakou literaturu, jak zacit? Diky za odpovedi, urcite si jeste na neco vzpmenem. Ivet

26.10.2013 14:50
karelben

XXX.XXX.87.60

Dobrý den,musite si ujasnit co chcete,zda chcete chovat ptáky jako páry či jednotlivce nebo chcete domácího mazlička,neukvapujte se k rychlému nákupu,je třeba vše zvážit,já třeba chovám ptáky pro radost,chci aby se množili,mám více druhů,a hlavně mám pro chov prostor, a to musite uvážit i vy,každopádně je dobré si najít zkušeného chovatele,který vám poradí,pokud budete chtit papouška pro radost domů,tak určitě ručně dokrmeného vámi,na trhu není moc literatury,spiše se podívat na internet,zajděte si na nějakou burzu či jinou akci zaměřenou na ptáky,velká akce bývá v Přerově,poptejte se v okoli kdo se tímto zabývá,bývají fauna trhy apod.,tak že opatrně a řádně vybrat,takový alexandr malý vydrží 25let,hodně zdaru v chovu.KB

Přidejte reakci

Přidat smajlík