Prosím o radu, jaká je tohle barevná mutace, jedná se o čerstvě vylétlé mládě.
a zezadu - ačkoliv je to hodně světlé, je to foceno bez blesku jen za denního světla
Už jsem to našla - žlutolící není opalinová. Tak to bude asi samec - je po opalinovém otci a normálně vlnkované samici. Že by to byla bílá s modrým, resp. fialovým nádechem, žlutolící, podle žlutých ocasních per? Nemá žádné hrdelní znaky, které mají světle šedé na fotkách, pouze světle fialové lícní skvrny.
marketag
napsal(a):
Už jsem to našla - žlutolící není opalinová. Tak to bude asi samec - je po opalinovém otci a normálně vlnkované samici. Že by to byla bílá s modrým, resp. fialovým nádechem, žlutolící, podle žlutých ocasních per? Nemá žádné hrdelní znaky, které mají světle šedé na fotkách, pouze světle fialové lícní skvrny.
Pokud může být opalínová, chtělo by to lepší fotku křídla. Takhle to 100% nejde určit.. Ačkoli náznak tam lehký je, ale opravdu by to chtělo lepší foto - z lepšího úhlu na křídla. :) Navíc něco je někdy vidět jen v reálu, na fotkách to zkreslí (vlastní zkušenost)
pokud by byla opalínová, tak je opravdu žlutohlavá (žlutolící je pokud má klasickou kresbu křídel + nemá žlutou vzadu na temeni a dál ke křídlům).
Mě to napadlo, protože má opalinového otce. Zkusila jsem fotku ztmavit a zvýšit kontrast, aby vynikla kresba, ve skutečnosti je světlejší.
Pokud ještě mohu otravovat, přidám fotky dvou sourozenců. Jsou to samice? Žlutošedá
Poslední dotaz, mám od chovatele tohoto samce recesivní straky, doporučili byste ho spárovat s jednou z těchto samic- tedy pokud mezi nimi je samice?
Poslední dotaz, mám od chovatele tohoto samce recesivní straky, doporučili byste ho spárovat s jednou z těchto samic- tedy pokud mezi nimi je samice?
Třeba s tou žlutošedou - tu šedou dělá asi fialový faktor, podle dalších mláďat.
marketag
napsal(a):
záleží na tom, co od toho spojení očekáváte. Já se přiznám, že moc nadšencem do strak nejsem, takže s kým vhodně spárovat moc neporadím...
já mám ráda klasické zelené, modré a fialové + klasická, opalínová a nově i perlová kresba. :) viz foto části hejníčka :)
Krásné andulky :)
Děkuji za odpověď. Je to staré něco málo přes měsíc. Vcelku jsem jen zvědavá, co z tohoto spojení bude, jestli to bude pěkné. Mám ještě dva fialovosvětlemodré světlekřídlé kluky, nesoucí opalín, ty bych zkusila se zelenými opalinovými slečnami na duhovky, pokud je seženu, nebo s tmavě modrou žlutohlavou pro tmavě fialové žlutohlavé. Záleží na tom, co se mi podaří koupit.
marketag
napsal(a):
Krásné andulky :)
Děkuji za odpověď. Je to staré něco málo přes měsíc. Vcelku jsem jen zvědavá, co z tohoto spojení bude, jestli to bude pěkné. Mám ještě dva fialovosvětlemodré světlekřídlé kluky, nesoucí opalín, ty bych zkusila se zelenými opalinovými slečnami na duhovky, pokud je seženu, nebo s tmavě modrou žlutohlavou pro tmavě fialové žlutohlavé. Záleží na tom, co se mi podaří koupit.
díky. :)
uvidíte, třeba se povede přikoupit nějaké fešandy a hlavně, si k sobě sednou. :) někdy je to s nima dřina, když je člověk chce mít v hejníčku a ne jen po párech v menších klecích. U nás to tak je vždy o promlouvání do duše, kdo s kým se má spárovat pod výhružkou, že je jinak přepáruju.
Naštěstí zatím - ťuk ťuk - vždy se spárovali tak, jak jsem jim to plánovala.
marketag
napsal(a):
Krásné hejno. Já to mám zatím naopak - spárovali se, jak chtěli a já jen zírám, co se vylíhlo...
Díky, na fotce je akorát půlka celého hejna. :) Zajímavostí je vlastně, že se mi nikdy nespároval pár zelený x modrý pták. Vždy si vybírají zelení k sobě zelené, modří k sobě modré/fialové. :) Plus semi teď dal dohromady pár sv.modrý žlutohlavý opalín s modrou žlutohlavou opalínou. Myšleni byli oprvdu k sobě, koupeni v podobném věku a jak jsem je spolu pustila, už se od sebe nehnuli. Jednu dobu sameček pokukoval po volné fialové samici a mladá si ho hnedka rovnala, že je prej už její.
Je to prostě sranda pozorovat, kdo se ke komu má a jak to v tom hejnu chodí. ![]()
Navíc se mi velmi osvědčilo je pořizovat v podobném věku - takže spolu vyrůstají a tak nějak se k sobě více mají. :) Je to asi i tím, že v podobném věku dospívají, takže si hledají odpovídajícího partnera mezi "svým ročníkem¨.