Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj, prosím o identifikaci těhlech vřískacích ptáků, co jsme dostali!
zřejmě je každá jiný druh a nejspíš je to samice a samec?!

napsal(a):
foto 2
napsal(a):
jiný druh to není - pořád je to andulka vlnkovaná. :) jen v jiné mutaci:
samec je zelený
samice modrá perlová (perlová = kresba křídel)
Jinak jsou moc pěkní v barvě. A to, že se projevují švitořením a občas křikem je normální... to je jako byste chtěla aby pes ani jednou nezakňučel či neštěkl...

Děkuji za pochvaly a za identifikaci.
Né, né nikam pryč je dávat nebudeme, to určitě ne
já jim tak nelichotivě říkám, ale v hloubi je mám jisto jistě ráda a konec konců by mi to jejich švitoření (ne řvaní, že není slyšet vlastního slova) chybělo - přeci jen už je chvíli máme
Dnes jsme jim pořídili i novou, přepychovou klec.
Co myslíte andulátka? Pořád se nám nějak pusinkují, oždibují a tulí. Je možné, že kdyby jsme do klece přidali budku, že by se povedla vajíčka? Máme je v kuchyni, tak asi nemají potřebný klid a prostor.
Děkuji za odpovědi
napsal(a):
já jim tak nelichotivě říkám, ale v hloubi je mám jisto jistě ráda a konec konců by mi to jejich švitoření (ne řvaní, že není slyšet vlastního slova) chybělo - přeci jen už je chvíli máme
Co myslíte andulátka? Pořád se nám nějak pusinkují, oždibují a tulí. Je možné, že kdyby jsme do klece přidali budku, že by se povedla vajíčka? Máme je v kuchyni, tak asi nemají potřebný klid a prostor.
Děkuji za odpovědi
Samička je dle ozobí připravená hnízdit, takže já bych tu budku zkusila dát. Uvidíte, jak na tom budou. Zda ten klid na odchov bude či ne... Než se člověk dočká v pohodě odchovu je, to někdy "boj".

lavacca
napsal(a):
Samička je dle ozobí připravená hnízdit, takže já bych tu budku zkusila dát. Uvidíte, jak na tom budou. Zda ten klid na odchov bude či ne... Než se člověk dočká v pohodě odchovu je, to někdy "boj".
OK, vyzkoušíme
Moc, moc děkuji za poznatky
lavacca
napsal(a):
no tak v takovémhle krcálku odchovávat je blbost - staří mají "na prolet" cca 20 cm
to přece nemůžete myslet vážně
napsal(a):
Děkuji za odpovědi
Zdravím,tomuhle Vy říkáte"přepychová klec"?!Já to vidím spíše jako"přepychové vězení",uvědomte si,že máte letce,a né lezce!Kupte jim klec alespoň metr dlouhou,a pak se můžete pokusit o odchov,ale v tomhle"krcálku" tak max.dvě Zebřičky,a i to jen ztěží!!!K.

napsal(a):
Děkuji za odpovědi
okamzite z kuchyne pryc zvlast jestli pouzivata teflonove panve apod. vypary z techto materialu jsou pro ptaky vysoce jedovata takze se vam muze stat ze o ne driv nebo pozdeji prijdete.
napsal(a):
Děkuji za odpovědi
Je možné, že kdyby jsme do klece přidali budku, že by se povedla vajíčka
Je možné, je jisté, že pokud přidáte budku, tak už se tam už ani NEHNOU
tak asi nemají potřebný klid a prostor
tak prostor NEMAJÍ určitě

My blbci si pořád říkáme proč jsou ty andulky tak barevný a uřvaný a proč morčeti slezly chlupy a činčila zbělala.. Tak to bude zapnutým Reidem a stříkáním Biolitu proti mouchám a výparům z pánviček
Končím diskuzi, jsem to tyran a trýznitel zvířat, ukamenujte mě!!
Děkuji moc za příspěvky od LAVACCA - ať se zvířátkům daří

napsal(a):
My blbci si pořád říkáme proč jsou ty andulky tak barevný a uřvaný a proč morčeti slezly chlupy a činčila zbělala.. Tak to bude zapnutým Reidem a stříkáním Biolitu proti mouchám a výparům z pánviček
ja vas nijak nekamenoval jen vam chci dobre poradit ale pokud si myslite ze ste sezrali vsecku moudrost sveta tak prosim ale az vam jednoho krasneho dne andulky chcipnou tak si vzpomente na moje
slova(teflon je pro ptaky karcinogeni).chovu andulek se venuju bezmala dvacet let takze o jejich chovu a potrebach toho mam nastudovano vcelku dost.

napsal(a):
ja vas nijak nekamenoval jen vam chci dobre poradit ale pokud si myslite ze ste sezrali vsechu moudrost sveta a my ostatni sme blci tak prosim klidne je mejte dal v kuchyni a az vam jednoho krasneho dne chcipnou tak si na me vzpomente...chovu andulek se venuji bezmala dvacet let takze myslim ze o jejich chovu a potrebach mam nastudovano vcelku dost.s chovatelskym pozdaravem martin

napsal(a):
ja vas nijak nekamenoval jen vam chci dobre poradit ale pokud si myslite ze ste sezrali vsechu moudrost sveta a my ostatni sme blci tak prosim klidne je mejte dal v kuchyni a az vam jednoho krasneho dne chcipnou tak si na me vzpomente...chovu andulek se venuji bezmala dvacet let takze myslim ze o jejich chovu a potrebach mam nastudovano vcelku dost.s chovatelskym pozdaravem martin
Moudrost jsme opravou nesežrali, to bych se tu neptala
Zajímalo mě pár info, to jsem se dozvěděla a za něj díky.
Anduly i korely jsme měli v kuchynjídelně a kuchyňobýváku již několikrát a žili opravdu dlouho, měly možnost se proletět, povídaly...ale co se budu ospravedlňovat ;-)
A že mi tu super chovatelé vytýkají klec 75x36x50? Nemám za potřebí, díky! Pořád lepší než je množit pro výkup v kralikárnách..
Hold každý vráží peníze a energii do něčeho jiného. Každý nemá ideální prostor pro voliéru atp.. A na 1000% nejsem jediná, co je má v kleci a doma.
Loučím se, Dominika

pokud jste si vsimla o velikosti vasi klece sem se nezminil ani slovem.. ja mam chovne boxy o rozmerech 75-50-50(d-v-s) jelikoz pro vetsinu papousku je dulezitejsi delka nez vyska.mam i proletovacku o velikosti 1,5-1,5-1,8 (d-s-v) a to v byte 2+1 kde ptaci maji jednu celou mistnost pro sebe ale hlavne co nejdal od kuchyne.myslite si ze ta masna vlhkost je pro ne idealni? ok jiste mate digestor ale ta nepobere vse a to ze je teflon apod.skodlivy se vi uz hodne dlouho takze to neni z moji hlavy.pokud budete usilovat o odchov bude treba ptaky umistit na mene frekventovanejsi misto kde je vic klidu pokud je kolem nich porad nejaky ruch tak samicka zpravidla nezahnizdi jelikoz se ji to nezda bezpecne ale pokud jsou na vas dostatecne zvykli mohlo by se to podarit.dalsi nemene vyznamnou veci je pestra strava a hlavne v tomhle tom rocnim obdobi delka dne tudiz mela by ste prisvecovat aby meli ptaci alespon 14- 15 hod. svetla jako v lete.

ps: jeste chci dodat ze se venuji chovu vystavnich andulek takze slovo vykup prakticky neznam.

ano,pokud jsou ptaci pripraveni na chov tak se samicce zbarvi do tmave hnede barvy mimo chov maji samicky zpravidla ozobi svetle modre s bilymi krouzky kolem nozder.
dumbass51
napsal(a):
Chcem sa opytat vissie bolo pisane ze je samicka pripravena hniezdit podla ozobia chcete povedat ze cim je tmavsie tak je viac pripravena sa samicka parit sa?
Ano, samičce v době páření vždy (až na výjimky) ozobí zhnědne - některé samice ho mívají vysloveně hnědočervené. To znamená, že je samice připravená na páření a odchov mladých. Po prvním hnízdě většinou sytost trochu "opadne". Později mimo hnízdění samici ozobí zbělá či je světle modré s bílými kroužky kolem nozder. Až ji zase ztmavne, je zase připravená hnízdit.

no připadá mě že zeptat se na fauně na cokoliv tak je hned člověk označený za tyrana zvířat. když se zamyslíte tak si uvědomte že mnoho zvířat která se prodají ve zverimexech na burzách apod. poslouží jako hračka pro parchanty a až se omrzí skončí bud smrtí hlady, vyhozením ,apod. sama sem našla ptáky i s klecí u popelnice. slečna nebo paní to myslela dobře,dostala ptáky ,pořídila jim hezkou klec a vypadá na to že se o ně postará ,tisíce zvířat žijí v mnohem horších podmínkách než v kleci v kuchyni. jinak já sem taky měla vždycky andulku v kuchyni a dožili se mě třeba 10 let, až ted je mám ve venkovní volieře ale zase by se jistě našel rýpal který by mě vytknul že tam ptáci z nějakého důvodu trpí.
napsal(a):
no připadá mě že zeptat se na fauně na cokoliv tak je hned člověk označený za tyrana zvířat. když se zamyslíte tak si uvědomte že mnoho zvířat která se prodají ve zverimexech na burzách apod. poslouží jako hračka pro parchanty a až se omrzí skončí bud smrtí hlady, vyhozením ,apod. sama sem našla ptáky i s klecí u popelnice. slečna nebo paní to myslela dobře,dostala ptáky ,pořídila jim hezkou klec a vypadá na to že se o ně postará ,tisíce zvířat žijí v mnohem horších podmínkách než v kleci v kuchyni. jinak já sem taky měla vždycky andulku v kuchyni a dožili se mě třeba 10 let, až ted je mám ve venkovní volieře ale zase by se jistě našel rýpal který by mě vytknul že tam ptáci z nějakého důvodu trpí.
nezbývá než se opakovat
To jste fakt tak "empatická" pro potřeby zvířete, že si myslíte, že 75x36x50 je-li 75 výška
je dostatečný pro chov čehokoli co létá ? Pokud nemají umožněn několika hodinový volný prolet, tak jde o bohapusté týrání a říkat si tomu můžete jak chcete ...
to, že bohužel tisíce andul (korel, zebřiček, kanárů atd) u petkařů žijí v nevyhovujících podmínkách přece
nemůže být omluvou...