Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.11.2013 14:52
vendelin28

XXX.XXX.38.167

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli platí nějaký zákon na koupi a vrácení peněz za papouška koupil jsem přímo od chovatele papošky dal jsem je do karantení klece a samička mě do týdne umřela jestli mohu požadovat spět peníze děkuji za odpovědi.

2.11.2013 19:19
usak

XXX.XXX.89.193

Existuje zákon o záruce na zvířata, ale nevím jestli neustále platí záruka 6 týdnů nebo už je v platnosti novela. Tak jak tak se můžete domáhat odpovědnosti prodávajícího, ale za předpokladu, že jste dodržel podmínky reklamace. Hodně záleží na prodávajícím a pak na vás co máte v rukou. Přijít s tím, pták pošel vrat peníze může každý.

2.11.2013 21:56
lupus4

XXX.XXX.252.137

usak napsal(a):
Existuje zákon o záruce na zvířata, ale nevím jestli neustále platí záruka 6 týdnů nebo už je v platnosti novela. Tak jak tak se můžete domáhat odpovědnosti prodávajícího, ale za předpokladu, že jste dodržel podmínky reklamace. Hodně záleží na prodávajícím a pak na vás co máte v rukou. Přijít s tím, pták pošel vrat peníze může každý.

doloženo výsledkem pitvy...jinak bezpředmětné smajlík

3.11.2013 16:38
bartrand

XXX.XXX.203.180

usak napsal(a):

Udivuje mě jak jsou chovatelé neznalí Už delší dobu je uzákoněná novela kde se na zvířata vztahuje záruka 24 měsíců.. V prvním případě je nutné nechat udělat pitvu, další věc je kupní smlouva (pokud byl papoušek koupen v obchodě, postačí účtenka), bez ní a výsledku pitvy se nikdo ničeho nedomane.

4.11.2013 05:11
vendelin28

XXX.XXX.35.121

A když je papoušek živej ale ochrnul tak co stím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík