Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2013 00:30
zvaracka

XXX.XXX.181.146

čo to je? nedávno som si to všimol :( a by ste mi odporučili stým robiť?

chiqito

3.11.2013 06:55
chiqito

XXX.XXX.237.194

dobrý deň, bez skúseností s takýmto prípadom to odhadujem na "vápenku". Neviem, ako sa to volá slovensky, ale skúste sa pozrieť na stránku:
http://www.andulky-vln.estranky.cz/clanky/nemoci/ptaci-svrab.html

píše sa tam, že to postihuje aj okolie očí, ale keď si do google zadáte "vápenka andulky" a dáte vyhľadať len obrázky, uvidíte prípady podobné tomu u Vašej andulky. Ak je to vápenka, potom už dosť zanedbaná, ale liečiteľná. Ak sa podľa klinických príznakov rozhodnete, že je to ono, určite na internete nájdete veľa rád, ako to zvládnuť. Ale rýchlo, inak dôjde k trvalým deformáciám.

chiqito

3.11.2013 06:57
chiqito

XXX.XXX.237.194

ospravedlňujem sa, lepšie som si pozrela fotku tej nožičky - aj v prípade vyliečenia sú trvalé následky isté.

3.11.2013 11:13
lavacca

XXX.XXX.1.3

zvaracka napsal(a):
čo to je? nedávno som si to všimol :( a by ste mi odporučili stým robiť?

přijde mi to na té noze jako kombinace vápenky + moc těsného kroužku - proto ten otok. Na ozobí je to 100% vápenka.

Chce to nakapat Ivomec (k sehnání u veterináře) pod křídlo na žílu + v tomto stádiu bych se nebála ani vzít trochu stolního oleje a místo, dke je vápenka, denně mazat. Má to opravdu hooodně rozjeté.

3.11.2013 11:57
tera100

XXX.XXX.96.2

To nejspíš nádod

chiqito

3.11.2013 12:34
chiqito

XXX.XXX.237.194

tera100 napsal(a):
To nejspíš nádod

nádor? Na zobáku i nohou??? Neeeeeee... Spíše ten otok. Ani nemusí jít o těsný kroužek, ten asi "ztěsněl" až důsledkem napadení roztoči. Pokud to jde, kroužek zkuste sundat...

3.11.2013 13:40
vabl

XXX.XXX.212.25

chiqito napsal(a):
nádor? Na zobáku i nohou??? Neeeeeee... Spíše ten otok. Ani nemusí jít o těsný kroužek, ten asi "ztěsněl" až důsledkem napadení roztoči. Pokud to jde, kroužek zkuste sundat...

plný souhlas

Přidejte reakci

Přidat smajlík