čo to je? nedávno som si to všimol :( a by ste mi odporučili stým robiť?
chiqito
XXX.XXX.237.194
dobrý deň, bez skúseností s takýmto prípadom to odhadujem na "vápenku". Neviem, ako sa to volá slovensky, ale skúste sa pozrieť na stránku:
http://www.andulky-vln.estranky.cz/clanky/nemoci/ptaci-svrab.html
píše sa tam, že to postihuje aj okolie očí, ale keď si do google zadáte "vápenka andulky" a dáte vyhľadať len obrázky, uvidíte prípady podobné tomu u Vašej andulky. Ak je to vápenka, potom už dosť zanedbaná, ale liečiteľná. Ak sa podľa klinických príznakov rozhodnete, že je to ono, určite na internete nájdete veľa rád, ako to zvládnuť. Ale rýchlo, inak dôjde k trvalým deformáciám.
chiqito
XXX.XXX.237.194
ospravedlňujem sa, lepšie som si pozrela fotku tej nožičky - aj v prípade vyliečenia sú trvalé následky isté.
zvaracka
napsal(a):
čo to je? nedávno som si to všimol :( a by ste mi odporučili stým robiť?
přijde mi to na té noze jako kombinace vápenky + moc těsného kroužku - proto ten otok. Na ozobí je to 100% vápenka.
Chce to nakapat Ivomec (k sehnání u veterináře) pod křídlo na žílu + v tomto stádiu bych se nebála ani vzít trochu stolního oleje a místo, dke je vápenka, denně mazat. Má to opravdu hooodně rozjeté.
chiqito
XXX.XXX.237.194
tera100
napsal(a):
To nejspíš nádod
nádor? Na zobáku i nohou??? Neeeeeee... Spíše ten otok. Ani nemusí jít o těsný kroužek, ten asi "ztěsněl" až důsledkem napadení roztoči. Pokud to jde, kroužek zkuste sundat...