Dobrý den,
mám problém asi s 3 týdenní andulkou. Od chovatele jsem si ji vzala na dokrmeni. Není to poprvé už mám dokrmené dvě andulky a předtím vše proběhlo v pořádku. Tato andulka se, ale chová velice zvláštně. Nakrmím ji, vše je OK, ale cca za necelé dvě hodinky leží studená a nemůže se pohnout. (Má přitom zkroucené nožičky do všech možných stran a sevřený zobák, že se dá těžko otevřít). Andulka při tom má celkem plné volátko a normálně vylučuje. Dám ji teda najíst (i do toho plného volátka - protože mě přijde, že snad to co tam má netráví, je to možné?), pak ji dám pod světlo a tam ji tak hodinku nechám. Světlo zhasnu, andulka cca hodinu nehybně leží a najednou si chodí a cvrliká, jako by se nic nestalo. Ještě bych dodala, že občas je ve volátku malá vzduchová bublina, ale ta po nakrmení zmizí. Krmím krmením Naturalbird A21 současně s kaší z uvařené mrkve a bílku. Díky moc za radu.
Chybí ji teplo. Potom se samozřejmě zpomaluje i metabolismus. Do již plného volete není vhodné přidávat tedy další jídlo, protože problém je jinde. Mládě pokud tráví, obvykle usne a potřebuje být v teple. Hlavně na noc. Takže na noc ji vemte do plastové misky vystelte ji třeba vrstvama hadýrek a ubrousků, přetáhněte přes ní síťku na mouchy na gumku, vložte ji doprostřed větší lepenkové bedýnky, na dno polystiren ručníky a okolo pet lahve s teplou asi 45°C vodou, na to ručníky a víko z lepenky s dírkama. Ta žárovka taky pomáhá.
lulu57
napsal(a):
Děkuji za rady. Malá už je celkem v pořádku. Vyřadila jsem mrkev a vajíčko. Děda (který chová holuby) mi poradil rozmočený piškot (ne moc) ve vývaru z kmínu. I to teplo sem začala udržovat =) Myslím, že do týdne už bude létat. :•) Ale ještě jednou děkuji ;)
Ať vás ani nenapadá to této směsi něco ještě přidávat, je to kompletní směs. Andula je silně podchlazená a netráví,tak máte problém. Musíte je umístit aspoň k radiátoru aby měla teplo.
Má být správně v inkubátoru!!!