Již delší dobu pozoruji, že se mi samice z jednoho páru opakovaně "zakoukávala" do jiného samečka vyhledávala jeho společnost, ač on byl spokojený s jinou samicí, odmítala se vracet do klece, ale hlad jí donutil apod. Celkem jsem to přestala řešit ve chvíli, kdy mi oba páry zahnízdily. Myslela jsem, že se situace zklidnila avšak není to tak. Z obo hnízd jsem si nechala po jednom mláděti, tudíž i z hnízda od jejího "vysněného" samce, (myslela jsem že to bude samička, ale začíná se projevovat spíše jako samec), a co četr nechtěl mladý je stejného zbarvení jako jeho otec a milá "nevěrnice" se teď zakoukala do něho ještě s větší intenzitou, přiznám se, že se mi moc nechce chovuschopný pár dělit, zvlášť, když z jeho hnízda jsou jak lutina, zelení tak i kobalti a to hned najednou , na druhou stranu ale nechci žádné zvíře trápit a říkám si, že třeba jí minulý samec až tak neseděl....zase na druhou stranu čtu, že papoušci jsou si celkem věrni, teda přiznám se že jsem to četla hlavně o těch velkých... tak mám strach aby se ten minulý samec moc netrápil, bude mít společnost svého syna, ale i tak...Pozoroval někdo z Vás, kdo teda nemá celý rok jen bednový odchov, že by si amarky při párovaní volily i jiné partnery? Je to běžné? Děkuji
Zdravím Gabko, pokud jim dovolíš se stýkat volně v prostoru není to vyloučené, víš jak se říká: "Co je v domě, není pro mě". Někdy je to jen chvilková zamilovanost a pak je ráda, že se vrátí ke starému. Pokud jekot (tedy nespokojenost) když jsou zavření a volají na sebe, nepřekročí neúnosnou míru decibelů, tak si toho nevšímej.
T.
aymy
napsal(a):
Zdravím Gabko, pokud jim dovolíš se stýkat volně v prostoru není to vyloučené, víš jak se říká: "Co je v domě, není pro mě". Někdy je to jen chvilková zamilovanost a pak je ráda, že se vrátí ke starému. Pokud jekot (tedy nespokojenost) když jsou zavření a volají na sebe, nepřekročí neúnosnou míru decibelů, tak si toho nevšímej.
T.
Teda "únosnou" míru...sorry
aymy
napsal(a):
T.
bohužel decibely byly silnější než má silná vůle vytrvat. Navíc k němu jednoho dne jednoduše vlezla a je u něj. No je holka asi na mladší.
Od té doby máme doma zase klid...
akorát to duhové hnízdo už se tím pádem opakovat nebude...
, což mě trochu mrzí ...