Papousek senegalský - neletá

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.12.2013 19:39
pepe70

XXX.XXX.39.85

zdravim , mam papouska senegalskeho , budou mu v unoru 3 roky, samicka

jednoho dne manzelka zjistila ze porad spi a zvukove se neprojevuje a prestala i letat
leve kridlo ma takove povadlejsi
na veterine dostala injekci do prsnich svalu a to pak ozije a zvukove se na 50 procent projevuje, injekce vydrzi tak tyden, jsou to vitaminy B a neco na povzbuzeni, domu jsme to dostali v tekute forme a davame ji to do zobaku,, sedi na bidelku a to kridelko se ji lehce chveje, jinak se nechava rada nosit a jí normalne ... prosim a predem dekuji za vase nazory

chiqito

4.12.2013 09:12
chiqito

XXX.XXX.237.194

když Vám na veterině, kde papouška viděli a mají možnost dělat labor. testy z trusu, zjevně nenašli tu správnou příčinu letargického stavu papouška, tak takto na dálku vám těžko někdo může poradit. Křídlo asi dobře prohlédli, takže by nemohlo jít o nějaký zánět? Paraziti? Ale jestli byl předtím v pořádku a máte ho doma, jak by se nakazil?
Senegalce by byla velká škoda, je to chytrý papoušek. Pátrejte alespoň na internetu po nemocech, které by měly takové příznaky a senegalce jsou k nim náchylní. Zorientovaných, na papoušky specializovaných veterinářů není moc, ale není se čemu divit. Rozumět psům, kočkám, drůbeži, morčatům...papouškům, to asi nelze najednou. Dokonce na internetu, na americké stránce prý veterinářky jsem objevila tak neprofesionální odpovědi, že se mi ani nechce věřit, že jde o zvěrolékařku.
Zkuste, když budete znát správnou diagnozu, to alespoň do diskuze napsat pro poučení ostatních. Často, když si člověk neví rady, a takové zkušenosti jiných vygoogluje, může mu to pomoci.
Držím palce

4.12.2013 17:59
pepe70

XXX.XXX.39.85

dekuji, snazim se patrat kde se da
na veterine ani trus nechtela,jelikoz ji vypadal dobre, bily a uprostred zeleny, domniva se ze to bude mrtvicka, zkousela ji z lehka tahat kridla a v tom nemocnem citila slabsi odpor nez v tom zdravem

zkousel jsem volat dvema chovatelum, prvni mi tu mrtvicku vyvratil a doporucoval vitaminy, hlavne B
Druhy chovatel si mysli ze budto paraziti anebo mrtvicka

jinak, je to maly papousek ale velky clen rodiny, proto budu rad za vase nazory a informace

s pozdravem pepe70

4.12.2013 17:59
pepe70

XXX.XXX.39.85

dekuji, snazim se patrat kde se da
na veterine ani trus nechtela,jelikoz ji vypadal dobre, bily a uprostred zeleny, domniva se ze to bude mrtvicka, zkousela ji z lehka tahat kridla a v tom nemocnem citila slabsi odpor nez v tom zdravem

zkousel jsem volat dvema chovatelum, prvni mi tu mrtvicku vyvratil a doporucoval vitaminy, hlavne B
Druhy chovatel si mysli ze budto paraziti anebo mrtvicka

jinak, je to maly papousek ale velky clen rodiny, proto budu rad za vase nazory a informace

s pozdravem pepe70

chiqito

4.12.2013 22:06
chiqito

XXX.XXX.237.194

omlouvam se veterinářům, uznávám, že mohou mít pravdu, na mozk. příhodu jsem nepomyslela, a přitom jsem se s ní setkala také u krotkého papouška, jenže to byla andulka. Jak je malá,tak to mělo i vážnější důsledky, nedokázala se ani najíst, musela jsem ji uspat éterem. To, co mne mate je nízký věk... 3 roky je příliš málo na mrtvičku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík