Zdravím, mohu se zeptat, zda mi někdo poradí? Mám Alexandra velkého, narozen 4/2013, jde o samce. Mám jej druhý měsíc, ale původní majitel jej měl ve voliéře s ostatními alexandry a tudíž si nejsem jist, zda bude schopen se naučit brát si žrádlo i z ruky. Poradí mi prosím někdo, jak na to mám jít? Je v menší voliéře a stále oklovává dřevěná bidla. Co mu může chybět? Když měl v mé větší kleci i kruh z lana, na kterém sedával, okusoval i ten kruh a tak jsem mu jej sundal. Udělal jsem dobře?
mirecek1961
napsal(a):
Zdravím, mohu se zeptat, zda mi někdo poradí? Mám Alexandra velkého, narozen 4/2013, jde o samce. Mám jej druhý měsíc, ale původní majitel jej měl ve voliéře s ostatními alexandry a tudíž si nejsem jist, zda bude schopen se naučit brát si žrádlo i z ruky. Poradí mi prosím někdo, jak na to mám jít? Je v menší voliéře a stále oklovává dřevěná bidla. Co mu může chybět? Když měl v mé větší kleci i kruh z lana, na kterém sedával, okusoval i ten kruh a tak jsem mu jej sundal. Udělal jsem dobře?
Dobrý den, z mé zkušenosti je ozobávání až úplné rozštípání všeho dřevěného ve voliéře naprosto normální. Pořád mu dáváme různé větvě, nejlépe z ovocných stromů. Nejdříve si na vás musí zvyknout, pořád jsem byla u voliéry a mluvila jsem na něj, když byl už v klidu začala jsem do voliéry dávat ruku aby si na ní také zvykl. Můj Čip miluje namáčené piškoty a ačkoli byl ručně dokrmovaný a následně zdivočel teď mi z ruky opatrně vezme i malinkatý drobeček. Chce to hodně trpělivosti, přeji moc štěstí a věřím že se to povede