Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2013 02:43
zbosace

XXX.XXX.10.168

Stúpa mi tlak pri pohľade na takýto krdlik.

13.12.2013 02:47
zbosace

XXX.XXX.10.168

Viacerí sme ich počuli, ale iba niektorí sme ich videli.

13.12.2013 02:53
zbosace

XXX.XXX.10.168

Na vlastné oči som ich ešte nevidel, ale údajne sú menšie ako predošlé.

13.12.2013 02:56
zbosace

XXX.XXX.10.168

Jedna z posledných nových mutácii

13.12.2013 03:11
zbosace

XXX.XXX.10.168

Novinka u virziniek- čierna divokosfarbena

13.12.2013 03:19
zbosace

XXX.XXX.10.168

13.12.2013 03:23
zbosace

XXX.XXX.10.168

14.12.2013 19:45
kikobajla

XXX.XXX.58.177

Ako sa volaju tie na 1. foto ???? smajlík

14.12.2013 20:00
zbosace

XXX.XXX.13.122

Obr.1- Tinama chocholata alebo argentínska- Eudromia elegans.

1.1.2014 11:16
zbosace

XXX.XXX.5.84

Štastny Nový rok 2014 prajem všetkým krepelkarom.

2.1.2014 12:42
zbosace

XXX.XXX.5.84

Colinus virginianus ridgway. Masket bobwhite..prepelica virzinska ciernohlava.

2.1.2014 19:50
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

zbosace napsal(a):

Jen bych dodal že tinamy nepatří mezi hrabavé(Galliformes) z podtřídy letců(Neognathae) ale mezi tinamovité(Tinamiformes) z podtřídy bežců(Paleognathae). Takže jsou kurům opravdu velmi vzdálené.

2.1.2014 19:50
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

zbosace napsal(a):

Jen bych dodal, že tinamy nepatří mezi hrabavé(Galliformes) z podtřídy letců(Neognathae), ale mezi tinamovité(Tinamiformes) z podtřídy bežců(Paleognathae). Takže jsou kurům opravdu velmi vzdálené.

2.1.2014 20:07
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

syrmaticus napsal(a):
Jen bych dodal, že tinamy nepatří mezi hrabavé(Galliformes) z podtřídy letců(Neognathae), ale mezi tinamovité(Tinamiformes) z podtřídy bežců(Paleognathae). Takže jsou kurům opravdu velmi vzdálené.

Díky, aspoň jsme v obraze. smajlík

3.1.2014 14:58
zbosace

XXX.XXX.11.82

Vďaka za doplnenie. Chcel som toto vlakno nazvať inak, aby som tu pritiahol ľudí rovnakých záujmov, ale márne. Mal som v úmysle umiestniť sem obr.druhov aj iných skupín vtáctva ktoré obývajú chov. zariadenia chovateľov v zahraničí. Budem veľmi rád, ak ma doplnite aj v tomto smere. Ak cestujete do zahraničia a máte nejaké autentické zábery, bolo by to super. Vopred ďakujem.

3.1.2014 19:06
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

zbosace napsal(a):
Vďaka za doplnenie. Chcel som toto vlakno nazvať inak, aby som tu pritiahol ľudí rovnakých záujmov, ale márne. Mal som v úmysle umiestniť sem obr.druhov aj iných skupín vtáctva ktoré obývajú chov. zariadenia chovateľov v zahraničí. Budem veľmi rád, ak ma doplnite aj v tomto smere. Ak cestujete do zahraničia a máte nejaké autentické zábery, bolo by to super. Vopred ďakujem.

Bohužel zatím nemám možnost nikam vycestovat, tak nemůžu posloužit. smajlík Docela by mě zajímalo, jak často jsou chováni perepelové v zahraničí. V ČR a SK se asi ani nechovají nebo se mýlím?

5.1.2014 19:15
clown

XXX.XXX.69.36

Krásné kusy ..

jen mne napadlo, má někdo v ČR/SR Montezumy? Chapu u nich dobře české jméno jako křepel harlekýn? Nebo je to ztraceno v překladu na internetu?

Děkuji za info.

5.1.2014 21:13
toms

XXX.XXX.95.233

zbosace napsal(a):
Jedna z posledných nových mutácii

něco z mého chovu

5.1.2014 21:14
toms

XXX.XXX.95.233

toms napsal(a):
něco z mého chovu

a ještě jedna

5.1.2014 22:26
tragopan

XXX.XXX.214.227

clown napsal(a):
Krásné kusy ..

jen mne napadlo, má někdo v ČR/SR Montezumy? Chapu u nich dobře české jméno jako křepel harlekýn? Nebo je to ztraceno v překladu na internetu?

Děkuji za info.

Dobrý den,
české jméno máte správně. Cyrtonyx montezumae křepel harlekýn. pokud je mi známo tak je v ČR nikdo nechová. Snáší v srpnu a špatně se množí. a je jich velmi málo a pokud se vám je podaří sehnat tak jsou velmi drzí. Zde foto u holandského chovatele.

5.1.2014 22:27
tragopan

XXX.XXX.214.227

tragopan napsal(a):
Dobrý den,
české jméno máte správně. Cyrtonyx montezumae křepel harlekýn. pokud je mi známo tak je v ČR nikdo nechová. Snáší v srpnu a špatně se množí. a je jich velmi málo a pokud se vám je podaří sehnat tak jsou velmi drzí. Zde foto u holandského chovatele.

KUŘATA

6.1.2014 01:55
zbosace

XXX.XXX.10.23

Takže sa v chove môže vyskytnúť krepel harlekyn, krepelka harlekyn a ešte sa môžete stretnúť s názvom harlekyn u strakatych prepeliciek čínskych.

6.1.2014 07:45
clown

XXX.XXX.69.36

Kluci děkuji za objasnění,
resp. za potvrzení :).

Hledal jsem křepele harlekýny .. v DE inzerát 350 Euro :(( Starší inzerát, ale asi jediný, co mi google našel.
Křepelky harlekýny asi budu od jara mít taky, čínské křepelky straky harlekýny znám .., ty sice ještě nemám, ale možná doplním :))
když nejde mít čínské všechny, když pořád někdo rozšiřuje mutace až se mi ty bílé s černým pruhem líbí :)))

6.1.2014 08:44
zbosace

XXX.XXX.10.23

V ČR údajne montezuma už je alebo bol, ale jeden z páru uhynul. Vypočul som si rozhovor v Prerove. Pri tomto druhu sa jeden pár neoplatí importovat. V Nemecku je zas všetko príbuzné a preto je tam cena nižšia ako v NL.

6.1.2014 09:22
clown

XXX.XXX.134.226

Jasně, chapu.

Toto je už vyšší třída, to nechám na Vás zkusšených ..

Sice mám rád, když mám něco jiného než ostatní, ale do tohoto nejdu :) Mě doma stačí 4 - 5 párů křepelek čínských a uvidíme, zda se podaří křepelka harlekýn ..,

18.1.2014 21:22
zbosace

XXX.XXX.13.58

Našiel som pekné názorne foto orebice horskej-Alectoris graeca, s dobre viditeľnými hlavnými rozlisovacimi znakmi, tak si ho tu dovolím umiestniť. Možno pomôže ostatným aby si určili čo doma chovajú. Vták nemá ideálnu kvalitu peria, štruktúra je porušená ale je dobre vidieť odtieň sfarbenia a kresbu.

18.1.2014 21:30
zbosace

XXX.XXX.13.58

Pre porovnanie čukar, minulý rok dovezený ako pravá horská.

1.9.2014 09:51
zbosace

XXX.XXX.7.135

V ponuke CS chovatelov sa objavil nový druh kurovitych. Jedná sa o pomerne malého kura skalného- Ptylopachus petrosus. Ak sa jedná o český odchov tak gratulujem chovateľovi. Nie sú veľmi rozšírené ani v zahraničí.

1.9.2014 10:03
clown

XXX.XXX.134.226

Skalnatý je krasavec ..,
Držíim palce v chovu smajlík

13.9.2014 11:47
zbosace

XXX.XXX.14.180

13.9.2014 12:07
zbosace

XXX.XXX.14.180

Korunkate. V USA je v ponuke F1- po rodičoch z prírody. Túto službu urobila tamojším chovateľom jedna zo známych ZOO. Významne tým prispeje k oživeniu krvy. Chodí na toto fórum niekto kto ich má vo svojej zbierke?

29.9.2014 19:53
zbosace

XXX.XXX.4.198

Včera ma prekvapili mexičanky. Keďže som si myslel, že už sliepocka ukončila znaskovu sezónu nekontroloval som ich tak casto. A keďže som ukončil aj liahnutie, posledné tri vajcia som ponechal v hniezde. Aj koli tomu, že kohút išiel všetkým prepeliciam po nohách a doslova im načinal priehlavky. Aj táto jeho sliepocka to mala a keď sedela v hniezde kohút akosi na to zabudol. Včera som chcel vajcia vyhodiť keďže sliepka aj kohút sedeli v rohu najezeny. Prekvapil ma vsak bleskovy výpad kohúta po mojej ruke aj pár kopancov ktoré mi uštedril. Vtom okamihu vyšlo spod sliepocky asi týždňove kuriatko. Musím dodať že celý čas nemalo prístup k vode lebo je napajacka vysoko aby do nej nenahrabali pri popoleni. Nedávam mu veľkú šancu, ale aj tak som prekvapený lebo sliepocka je x-ta gen.z liahne a kohút dovezený z Maďarska tiež. Klietka je rozmerov 100x100, výška 60. Na podlahe mulcovacia kôra, piesok a zvyšky travnych drnov. Búdka asi 20 cm pri dvierkach, aby som mal pohodlnejšie odoberanie vajec. Klietka je na poschodí vo výške dna asi 1,8 m. Doteraz sa mi prirodzený odchov podaril len raz. Avšak to som robil všetko možné aj nemožné. Sliepocka naniesla posedela pár dní prípadne len cez deň. Takže pre tých čo sa ma dotazuju či sú schopné samé vysediet, áno sú aj keď neboli samé vysedene rsp.matku nepoznali.

2.11.2014 09:48
majna

XXX.XXX.133.170

zbosace napsal(a):
Korunkate. V USA je v ponuke F1- po rodičoch z prírody. Túto službu urobila tamojším chovateľom jedna zo známych ZOO. Významne tým prispeje k oživeniu krvy. Chodí na toto fórum niekto kto ich má vo svojej zbierke?

Ano mám je. Teda měl jsem pár, než mi po několika letech minulý týden padla samice, takže mám volného kohouta.

4.11.2014 10:57
clown

XXX.XXX.134.226

Majna ..
to je mi lito.

Slepičku někde nabízel v létě na burze na Kladne, takže se třeba podaří najít jinou.

4.11.2014 10:58
clown

XXX.XXX.134.226

zbosace napsal(a):
Viacerí sme ich počuli, ale iba niektorí sme ich videli.

Mohu se zeptat, co to je za druh? Přijde mi to jak křepelka harlekýn, či černoprsá :)

4.11.2014 12:17
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

clown napsal(a):
Mohu se zeptat, co to je za druh? Přijde mi to jak křepelka harlekýn, či černoprsá :)

Nejspíš křepelka polní nebo také evropská (Coturnix coturnix)

4.11.2014 14:07
zbosace

XXX.XXX.8.135

Áno, obyčajne poľné prepelicky. Čo sa týka korunkatych, skúste v zoo DK. Mávajú početné odchovy.

4.11.2014 17:21
tragopan

XXX.XXX.214.227

zbosace napsal(a):
V ponuke CS chovatelov sa objavil nový druh kurovitych. Jedná sa o pomerne malého kura skalného- Ptylopachus petrosus. Ak sa jedná o český odchov tak gratulujem chovateľovi. Nie sú veľmi rozšírené ani v zahraničí.

Dobrý den,letos se odchov podařil 2 Českým chovatelům.
Zdraví Míla tragopan

5.11.2014 18:03
clown

XXX.XXX.69.36

Jezis ja jsem osel... nepoznat to, na co jsem koukal u letiště Praha. Behaly tam podel pangejtu, koukal jsem na ne 20 minut. smajlík.

Tragopane, tak to je super, treba pristi rok se podaří opět a budou i k nabídce. U mne je to peklo, nemam prostory na voliery, takze ja muzu tak něco do větší králíkárny.. čínské a harlekýny v pohodě. Větší ptáky bych asi už trápil.

5.11.2014 21:24
zbosace

XXX.XXX.9.4

Oni už v ponuke sú. Ale odchov asi opustí republiku. Cena je na prekvapenie vzhľadom na to že je to malo rozšírený druh veľmi slušná. Mať tak priestory... Vlastne ani neviem aké majú nároky na chov. Informácií je málo alebo žiadne.

5.11.2014 22:21
clown

XXX.XXX.69.36

Taky by to slo mi doma na pohled..
Galloperdix Spurfowl

8.11.2014 17:30
zbosace

XXX.XXX.9.4

Máte info o chove v zajatí u týchto druhov? Aspoň odkaz. Alebo sú to fotky z prírody?

10.11.2014 20:35
syrmaticus

XXX.XXX.204.80

zbosace napsal(a):
Máte info o chove v zajatí u týchto druhov? Aspoň odkaz. Alebo sú to fotky z prírody?

Foto je přírody (Indie)

10.11.2014 22:02
tragopan

XXX.XXX.214.227

zbosace napsal(a):

Dobrý den, v evropských chovech se nevyskytují.
Zdraví Míla tragopan.

14.12.2014 12:31
zbosace

XXX.XXX.7.44

No nie sú tieto horské očarujuce? V Prerove boli dnes v ponuke čiernoprse. Neviete kto ich ponúkal?

14.12.2014 13:42
clown

XXX.XXX.69.36

Krepel horsky je krasny, obcas se objevi odchovy z jiznich cech.
Cernoprse myslite jako krepelky cernoprse ? O tech bych asi taky vedel. A priznam se, ze par co mam ja, si nejak u mne nezvyka, neco je spatne, neumim to. Porad se neceho boji a schovavaji se, i pred holoubky, nebo cinskyma krepelkama, kdy kohoutek cinsky krmi toho cernoprseho.

Takze holoubci jsou z voliery pryc, uvidime, co a jak. smajlík

15.12.2014 16:34
wolfgang

XXX.XXX.201.254

smajlíkJeden z letošních mláďat křepelů horskýchsmajlík

15.12.2014 19:01
clown

XXX.XXX.69.36

Jak velkou volieru pro Horske bych potreboval ?
Ne nechci rozsirovat ani menit osazenstvo, mam ted toho nad hlavu :) Jen orientacne, v cem se daji odchovavat bez muceni.

Diky

16.12.2014 20:11
wolfgang

XXX.XXX.201.254

Chovám je ve voliéře 4x3x2

17.12.2014 08:10
zbosace

XXX.XXX.5.211

Ako ich odchovavate? Zatiaľ som nepočul o prirodzenom odchove ani o nikom kto by sa o to pokúsil. Bohužiaľ som ich zatiaľ videl len v prenoske na burze ale aj tak sa mi zdajú kludnejsie ako napr.kalifornske. Prepeličky niekedy vedia pekne prekvapiť. Dlho zastavany názor že vyliahnute v liahni nemajú zachovaný rodičovský pud vyvrátil aj kohútik virzinky u môjho priateľa z Tr.Turnej. Sliepocka zasadla na asi 9 vajíčok ale po troch dňoch ju chovateľ našiel mŕtvu na hniezde. Keď ju z vajec odstránil a premýšľal čo z vajíčkami, prekvapil ho kohútik ktorý mu bránil odobrať vajíčka a ten sa už zo znášky nemienil vzdialiť. Predpokladal že to kohúta omrzi a ani nedufal že by niečo z vajíčok mohlo byť. Nezaznamenal si ani predpokladany termín liahnutia. Bol veľmi prekvapený keď po návrate z práce našiel kohutika najezeneho v rohu voliery a po jeho nadvihnuti z pod bruška trcalo 8 párov nožičiek. Kohútik bol vzorný otec a odchoval všetky kuriatka až do odstavu. Má niekto podobnú skúsenosť?

17.12.2014 18:31
wolfgang

XXX.XXX.201.254

Bohužel přirozený odchov se mi zatím nepodařil, líhnu jenom v líhni.

17.12.2014 20:41
zbosace

XXX.XXX.5.211

A ako by ste ich hodnotil povahovo. Čo plachosť? Moje kalifornie sú také plaché že mám dojem že cítia aj môj pohľad. A to som slepičku odchoval od kuriatka a dokiaľ som ju nazaparil bola krotka ako hrdlička. Naopak virzinky pozorujú čo mám v ruke a.či to nieje náhodou pre ne.

19.12.2014 17:13
wolfgang

XXX.XXX.201.254

nejsou vůbec plaší, snesou se i drobotinou

13.9.2015 14:33
zbosace

XXX.XXX.7.179

Zdravím priatelia. Tak sezóna v tomto odbore u konca, ako sa vám darilo? Je sa čím pochváliť?

13.9.2015 14:50
zbosace

XXX.XXX.7.179

Otázka na tých čo pracujú trochu pružnejšie z netom a zaujmaju sa o prepelice. Dostali ste sa niekde k informácií o chove Coturnix adansoni? Všade sa spomína že nároky na chov ako u C.chinensis ale G.disponuje len jednou fotkou kohúta a malbami viacerych autorov. Ja som zachytil len jednu zmienku o ich existencii v Európe a to v nemeckej inzercii kde ich ponúkal nizozemsky chovateľ ako mimoriadne vzácne vtáky. Inak sú všade len dopyty po tomto druhu. Ďakujem za prípadne reakcie.

8.7.2017 16:43
zbosace

XXX.XXX.4.190

Zdravím. Akú ste mali sezónu? Chodí na if aj niekto komu imponuje táto skupina vtáctva? Dlho tu nebolo počuť o prepelkach, orebiciach, arborofilach...

8.7.2017 18:11
clown

XXX.XXX.231.157

No, krepelka harlekyn sedi uz na druhe varce, je zvlastni, ze nanase az 30 - 40 vajec, ty ruzne zahrabe do podestylky (mam je na hoblinach), pak nanese cca 12 dalsich a na tech pak zasedne. Ted sedi na 7 vejcich krepelky japonske.., harlekyny bych za prahou neudal :(.

Jinak klasika, cisnska krepelka rudoprsa, sedi skoro nonstop ty 3 pary co mam.., ale kazdou druhou snusku jim beru a davam kachnam, opet neudatelne..

za to diamantaci, to je lina liga.., jeden par vysedi a necha bezne chcipnout behem prvnich 4 - 5 dni.., dalsi dva nevysedi nic :(.. od lonska ani jeden odchov..

bile japonske - anglicke mi rozmackal cizi pes, co mi roztrhal pletivo v kleci a 15 ptaku pomackal, asi 5 jsem jich musel pak sam dodelat.., takze mam cerstve velke masove tenebrosy od p. Heisnera.., je to velkym, nese to velky vejce, obcas i 3 zloutkove..,

celkove sezona pod prumerna.., ale nejak zijem..

8.7.2017 23:55
zbosace

XXX.XXX.43.169

Zdravím vás. Konečne niekto. Škoda že ste tak ďaleko. Harlekynov by som zobral. Mám kohúta ku ktorému nemôžem zohnať sliepku už dva roky. Už bude možno aj starí. Teda ponuku som mal ale keďže som domased tak je stále sám. Čínske som zdedil ani neviem aké stare, možno aj tri roky a až teraz začala sliepka znášať. Má však abnormalne veľké vajcia tak neviem či z toho niečo bude. Kalifornskú som tiež márne hľadal a aj tak kohút ma minimalne 5 rokov. Zato sa mi podarilo zostaviť dva páry orebic červených a konečne som sa dožil odchovu. Jeden pár mal 100% oplodnenost. Len sa neliahli na 21-23 deň ale až 24-5. Dnes som vytiahol posledné 4 kuriatka. Dva dni sa kluvali a nič. Ráno dostanú prvú papinu. Tiež som sa dostal konečne k väčšiemu množstvu vajíčok virziniek ale keďže cestovali poštou vyše týždňa a pani za priehradkou ešte silným potrepanim, kontrolovala" stav krehkej zasielky, po prvom presvieteni na 6 ty deň som mal 50 čistých vajec. Ku môjmu čukarovi sa mi taktiež nepodarilo zohnať partnerku. Japonky mám jumbo, gigant, faraon a anglické ale nezohnal som nepribuznych kohutov takže som si naliahol lennnejaký mix. To už ale nieje ono. Tie vaše tenebrozy to sú moskovské čierne?

9.7.2017 00:34
clown

XXX.XXX.231.157

Japonsky je nejaky uzasny mix asi z 5 ruznych zemi :)..jsou velke, ale klidne.., i kdyz na anglicke to nema, ti jsem mel uplne tupe hodne..

tak az zacne harlekyn snaset vejce, tak se ozvu, zkusite to v lihni..,
je normalne poslu.., u tehle malych vajec se otresy pri doprave, tolik neprojevi.

18.7.2018 12:33
Spevavé 3131

XXX.XXX.208.232

zbosace napsal(a):
Ako ich odchovavate? Zatiaľ som nepočul o prirodzenom odchove ani o nikom kto by sa o to pokúsil. Bohužiaľ som ich zatiaľ videl len v prenoske na burze ale aj tak sa mi zdajú kludnejsie ako napr.kalifornske. Prepeličky niekedy vedia pekne prekvapiť. Dlho zastavany názor že vyliahnute v liahni nemajú zachovaný rodičovský pud vyvrátil aj kohútik virzinky u môjho priateľa z Tr.Turnej. Sliepocka zasadla na asi 9 vajíčok ale po troch dňoch ju chovateľ našiel mŕtvu na hniezde. Keď ju z vajec odstránil a premýšľal čo z vajíčkami, prekvapil ho kohútik ktorý mu bránil odobrať vajíčka a ten sa už zo znášky nemienil vzdialiť. Predpokladal že to kohúta omrzi a ani nedufal že by niečo z vajíčok mohlo byť. Nezaznamenal si ani predpokladany termín liahnutia. Bol veľmi prekvapený keď po návrate z práce našiel kohutika najezeneho v rohu voliery a po jeho nadvihnuti z pod bruška trcalo 8 párov nožičiek. Kohútik bol vzorný otec a odchoval všetky kuriatka až do odstavu. Má niekto podobnú skúsenosť?

Dobrý deň.

Som rada za Váš komentár. Je to starší príspevok, ale potešil.
Nám sa stalo to isté. Sliepočka zniesla asi 50 vajíčok. Kohútik ju volal do hniezda aj tam vždy posedel nejaký čas. No sliepočka nezasadla. Včera sme ju našli v hniezde mŕtvu. Samček sedel na vajíčkach. Silno si ich bráni. Prekvapivo útočí. Vo vajíčkach už vidno zárodky. Tak dúfam, že to zvládne aj sám. Ostatné vajíčka som dala pod páviky a sovky. Ostáva len čakať.

18.7.2018 23:54
zbosace

XXX.XXX.16.74

Budem vám držať palce. Niekedy je problém ich primeť k znáške a potom zas aby ju obmedzili alebo ukončili. Ak sa niečo podarí dôležité je sucho a vyriešiť napájanie kuriatok. Odchov na štartery BR1 nerobí problémy. Skúšal som aj špeciálnu zmes od VL ale nadšenie aj napriek cene neprejavili.

19.7.2018 08:03
Spevavé 3131

XXX.XXX.208.232

zbosace napsal(a):
Budem vám držať palce. Niekedy je problém ich primeť k znáške a potom zas aby ju obmedzili alebo ukončili. Ak sa niečo podarí dôležité je sucho a vyriešiť napájanie kuriatok. Odchov na štartery BR1 nerobí problémy. Skúšal som aj špeciálnu zmes od VL ale nadšenie aj napriek cene neprejavili.

Ďakujem Štartovacie krmivo pre kuriatka nosníc asi nemôže byť?

19.7.2018 15:25
zbosace

XXX.XXX.4.66

Asi je to slabé. Ja som mal najlepšie skúsenosti s BR1.

Wayco

2.5.2019 11:47
Wayco

XXX.XXX.111.82

Dúfam, že toto vlákno ešte žije. Priateľka priniesla toto domov a neviem presne čo to je. Predpokladám, že Prepelice virgínska (Colinus virginianus), ale nie som si vôbec istý. Sú ešte maličké. A sú tam dve väčšie a štyri menšie...je možné, že kohútiky a sliepočky?...
Vopred ďakujem za odpovede 😉

2.5.2019 12:06
Spevavé 3131

XXX.XXX.208.232

Zdravím.

Prepelice virgínske to určite nie sú. Sú to kuriatka predpokladám vlašky jarabičej. Tie dve väčšie sú kohúti a tie menšie sliepočky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík