Záleží jak a kde vašeho kakarika chováte. Kakarici jsou známí tím, že často přepeřují. Pokud začne pelíchat zničeho nic a opravdu hodně, tak mu něco chybí. Kakarici potřebují ke svému životu drn (hlína, tráva, písek), pokud to kakariki nemá, většinou začne rychle pelichat. Takže pokud je v kleci, vykopejte drn a dejte ho do ní, pokud je ve voliéře, umožněte mu přístup k hlíně a písku. Mělo by se to srovnat. Také dávám naklíčené zrní a přidávám roboran pro exoty, ale to spíše v době toku, hnízdění a nebo teď v zimě, kdy je vitamínů nedostatek. Samozřejmě ovoce a zeleninu dostávají každý den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Drn vám nepomůže, krmte hodně ovoce, zeleniny, klíčené. Podávejte kvalitní rakytníkový olej, nejvíc jim chutná ve směsi nalámaných piškotů a nakrájených jablek. Kakarikům vůbec nepodávejte slunečnici.
Slunečnici krmim normálně, sice v menším množství, ale papouškům z toho nic neni. Když jsem s chovem kakariků začínala, měla jsem jednoho doma v kleci, spoustu ovoce, zeleniny i klíčeného měla a stejně celá vypelichala, byla jsem s ní i u MVDR a nic nepomohlo. Opravdu jí pomohl až ten drn, získavají z toho spoustu látek a je to pro ně nezbytné, tedy alespoň pro mé kakariki. Od té doby, co měla drn k dispozici, tak se to nestalo. Nyní mám kakariki ve voliéře a nikdy nepelichali a ani při přepeřování nemají problémy.