Je to nemocná andulka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.12.2013 11:13
andya

XXX.XXX.8.2

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na otázečku. Pořídila jsem si mladou andulku, ze začátku se bála a boji se i teď nemám jí dlouho. Je to sameček ale poslední dobou se mi zdá divný. Nemám zkušenosti s chovem andulek. Sedí je načepýřený a tak jakoby pochrupává a na ozobí má takové světlé flíčky nebo stroupky, to nevím protože ještě plachý ( a neměl je). Trus má, si myslim, normální. Pravidelně jí, pije a popěvuje.. Máte nějakou radu? Nemám si dělat starosti?
Děkuju

25.12.2013 12:39
perejil

XXX.XXX.18.66

Dobrý den,
nikdo se nemá k odpovědi tak jí zkusím já. Myslím si, že by to mohla dělat samota. Zkuste k samečkovi přikoupit ještě "parťáka" nebo "parťačku" popřípadě zkusit do klece přidat nějakou hračku nebo něco s čím by se mohl zabavit. Klas senegalského prosa dokáže ptáčky na nějakou chvíli zabavit. Vyzkoušejte a uvidíte.
Chovu zdar

chiqito

26.12.2013 13:01
chiqito

XXX.XXX.237.194

andya napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na otázečku. Pořídila jsem si mladou andulku, ze začátku se bála a boji se i teď nemám jí dlouho. Je to sameček ale poslední dobou se mi zdá divný. Nemám zkušenosti s chovem andulek. Sedí je načepýřený a tak jakoby pochrupává a na ozobí má takové světlé flíčky nebo stroupky, to nevím protože ještě plachý ( a neměl je). Trus má, si myslim, normální. Pravidelně jí, pije a popěvuje.. Máte nějakou radu? Nemám si dělat starosti?
Děkuju

Dobrý den, Podle popisu by se mohlo jednat o vápenku. Nemohla byste pořídit dostatečně kvalitní fotku, na které by bylo vidět to ozobí? Ani osamělá andulka by neměla být celý den letargická, načepýřená a spavá, dokonce ani vápenka v počátečním stadiu by nemusela být k tomu dostatečnou příčinou. Kapkou ivermectinu pod křídlo byste asi nic nezkazila. Vložte prosím foto.a zkuste svojí andulku porovnat s fotkami vápenkou napadených andulek a přečíst si něco o tomto lehce léčitelném problému, třeba zde:
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/777450/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/777450/prosim-o-radu-u-andulky
nebo jinde, těch info je hodně.
Osamělé andulce se zkuste postarat alespoň o zábavu - věnujte se jí, přidejte do klece hračky. Krotké andulky s volným proletem se zabaví svojí zvídavostí - co děláte, jíte... a tak samotou tak netrpí. Jak je andulák starý?

Přidejte reakci

Přidat smajlík