Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2014 12:26
pavel6

XXX.XXX.243.231

Zdravím,chci se zeptat čím dezinfikujete budky po sezoně, nebo to není potřeba?

10.1.2014 16:57
stafao

XXX.XXX.179.145

Dobrý den Já používám F10.smajlík

Štafek.

10.1.2014 17:03
jurin

XXX.XXX.95.44

hrubé nečistoty seškrábnu špachtlí a vystříkám vapkou, na pár minut ponořím do kádě s Virkonem S a nechám vyschnout na sluníčku.

10.1.2014 23:52
alex66

XXX.XXX.204.8

Dezinfikuji chiroxem a pak ještě budky přeblafnu plynovým hořákem.

11.1.2014 19:56
forvard

XXX.XXX.8.90

Jednoznačně vypálit hořákem, oheň zničí veškeré baktérie. Každá chemie zanechá něco po své aplikaci. Ptáci mají vypálené budky raději, aspoň u nás.

13.1.2014 10:19
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

také hrubou nečistotu po mladých odstraním ručně a pak uvnitř zapálím noviny. Oheň a dým vydezinfikuje všechno bez problémů. Do jara to vyvětrá a papoušci neprotestují. Pod vystýlku na jaře používám ořechové větvičky nastříhané na malé kousky. Ořechová vůně odhání parazity.

13.1.2014 10:19
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

také hrubou nečistotu po mladých odstraním ručně a pak uvnitř zapálím noviny. Oheň a dým vydezinfikuje všechno bez problémů. Do jara to vyvětrá a papoušci neprotestují. Pod vystýlku na jaře používám ořechové větvičky nastříhané na malé kousky. Ořechová vůně odhání parazity.

13.1.2014 12:11
marketag

XXX.XXX.166.33

Po důkladném vyčištění a vymytí vyplachuji vroucí vodou.

13.1.2014 19:27
budulíný

XXX.XXX.53.50

pavel6 napsal(a):
Zdravím,chci se zeptat čím dezinfikujete budky po sezoně, nebo to není potřeba?

Plynová lampa za pár korun to jistí,při tom opálím i pavučiny a peří z drátěnky. Doopravdy užitečný pomocník.

1.4.2015 14:01
Erikae

XXX.XXX.249.251

1.4.2015 15:11
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

corvuscorax napsal(a):

Vaše očista je levná a účinná. Prodejci zaručených prostředků z Vás mít radost nebudou.
V začátcích chovu jsem používal letlampu, ikdyž se vnitřky budek připálily, nebylo to na škodu a zničilo se všechno od parazitů po bakterie. Na roztoče také platí pelyňkové listí, používám proti rozmnožení roztočů v chovu potemníka moučného - moučných červů.
Přiznám se bez mučení, že dnes už to u budek "z lenosti" nedělám. Mechanicky očistím, více znečistěné stěny někdy vodou omyji. Proti roztočům, čmelíkům vystříkám arpalitem. Proti bakteriím nepoužívám žádnou desinfekci. Žádná choroba chov zatím nenapadla, nové jedince zařazuji výjmečně. Ve voliérách jsou roky většinou stálé sestavy.
Taky preventivně neodčervuji. Jen někdy odchovy a ne všechny, pokud se mně nezdajií fit. Jsem zastáncem se chovem přibližovat přírodě a nic nepřehánět. Některé nové názory odborníků mě dávají za pravdu.
Pro upřesnění výše uvedeného: Mimo sezónu chovám asi 40 středních a větších papoušků, stovku amadin, astrildů, několik drobných hmyzo a plodožravců a pro potěšení oka bez odchovu bažanty a kachničky. Pro velkochovy moje zkušenost neplatí.
Neradím, aby se mojí zkušeností někdo bez dlouholeté praxe řídil, mohl by špatně dopadnout.
Chov chce nejen zkušenosti, znalosti, ale i štěstí. Ať se Vám daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík