Dobrý den, jakou velikost (rozměry) kmenové budky potřebují tyto druhy?
Alexandr malý, rozely pestré a pyrury hypoxanta?
ještě by mě zajímalo, co dáváte jako podestýlku?
Napadlo mě jestli mužu dát alexandrům jako podestýlku štěpky? aspoň by se zabývali štěpkami a ne likvidací budky.
Máte někdo zkušenost jako podestýlku dávat nastřihanou vrbu?
Jaké mate zkušenosti?
děkuji za rady
Já dávám truhlářské hobliny ale pozor na dub ten je prašný tak ten moc nedoporučuji.Jiak nejlepší je olše,topol.Ty nemaj v sobě pryskyřici.Jestli máte alexandry tak tam dejte pár olšovích,vrbovích větví a tí vám nadělaj podestýlky.Moji čínáci dělaj podestýlku osto šest,stačí to jen denně pozbírat.
beruškaaa22
napsal(a):
to urcite vykousim děkuji za rady
Jo a ty nastříhané větvičky jsem tam dala taky (třešeň). Z těch jsou piliny též . Budku mají jako pro korely , 5 cm otvor, ale mohl by být i trochu menší. Kromě hlavního vletového otvoru si vytvořily ještě dva menší, únikové. Podestýlku teď postupně vyhazují ven, aby se do boudy všichni vešli. 2 rodiče a 6 mladých pyrur
eli22
napsal(a):
Jo a ty nastříhané větvičky jsem tam dala taky (třešeň). Z těch jsou piliny též . Budku mají jako pro korely , 5 cm otvor, ale mohl by být i trochu menší. Kromě hlavního vletového otvoru si vytvořily ještě dva menší, únikové. Podestýlku teď postupně vyhazují ven, aby se do boudy všichni vešli. 2 rodiče a 6 mladých pyrur
Pardon, 7 cm otvor.
eli22
napsal(a):
tak to je krásný