Baraband – ocasní brka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2014 18:05
žofinka

XXX.XXX.26.58

U asi 9. měsíčních barabandů jim vypadli nejdelší ocasní brka a už je to asi 4 měsice a nechtěj jim dorůstat, má někdo podobnou zkušenost a nebo víte co stím. Děkuji

22.2.2014 21:29
kaktusar

XXX.XXX.215.182

žofinka napsal(a):
U asi 9. měsíčních barabandů jim vypadli nejdelší ocasní brka a už je to asi 4 měsice a nechtěj jim dorůstat, má někdo podobnou zkušenost a nebo víte co stím. Děkuji

U těchto papoušků se mi to taky stalo a trvalo to hodně dlouho, než ocas dorostl. Bohužel vám neřeknu časový horizont, jak dlouho, protože už je tato příhoda stará víc jak 10let. Každopádně bych neházel flintu do žita a v klidu počkal, ono se to spraví časem samo. Pokud ptáci přepeřují, tak se jim peří obnovuje postupně asi po dobu 3 měsíců.
A. L.

23.2.2014 00:16
franta1357

XXX.XXX.74.31

Pořádně si uvedené ptáky prohlédněte, pokud byly ve společné voliéře u rodičů případně s jinými ptáky mohou mít ocasní péra obroušené o pletivo. Jak je ptáci prohání omlátí si je natolik, že tam zbyde z těch středových ocasních per pouze ubroušený kousek a proto nemohou dorůst. Je nutné tato poškozená brka opatrně vytrhat. Tak mohu narůst bez problémů nová a do dvou měsíců, někdy i dříve jim stoprocentně dorostou. Stalo se mi to letos jak o ně není zájem ve výkupu tak jsem je nechal u rodičů trochu déle. 5.1. jsem jim tato poškozená brka ostranil a naní již tak týden jsou v plné kráse. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík