Rozela pestrá chrčí, poradíte?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2014 09:18
martin77

XXX.XXX.140.6

Dobrý den.Je to dva dny,co jsem při krmení zjistil, že mi pestrý rozelák při dýchání chrčí, jako Pap.nádherný když je rozrušen. Alespoň se tak projevuje má samička Pap.nádherného. Nejdřív jsem si myslel, že je jako v toku, ale toto jsem u rozely snad ještě neslyšel. Když jsem vlezl do voliéry, tak dle rychlosti dechu i tak rychle chrčel s otevřeným zobakem až v něm i pískálo . Ale jinak chování normální, ani neni nijak zkrčený. Večer, když seděli v klidu na bidle, tak nic, nechrčel. Jak jsem ale zavadil o klec, zase asi rozrušením začal chrčet a tak po minutě zase přestal. Už jste se s tím někdo setkal? Víte o co jde? Děkuji Martin

2.3.2014 10:34
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Dobrý deň!
Preliečil ste vtákov proti roztočom prípravkom obsahujúcim Ivomec? Prítomnosť roztočov Sternostoma Tracheacolum alebo Cytodites nudus a ďaľších v dýchacej sústave vtáka dráždi sliznicu a znižuje priechodnosť dýchacích ciest.

2.3.2014 12:28
martin77

XXX.XXX.140.6

vmakovicky napsal(a):
Dobrý deň!
Preliečil ste vtákov proti roztočom prípravkom obsahujúcim Ivomec? Prítomnosť roztočov Sternostoma Tracheacolum alebo Cytodites nudus a ďaľších v dýchacej sústave vtáka dráždi sliznicu a znižuje priechodnosť dýchacích ciest.

Dobrý den. Byl jsem se psem u doktora a tak jsem mu to o papouškovi řekl a dal mi Doxigal. Tak jsem zvědav. Případně ten Ivomec se dá sehnat také jen na předpis? Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík