Lorikulové - literatura

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2014 06:57
bathory

XXX.XXX.98.57

Chtěla bych se zeptat existuje nějaká literatura o chovu lorikulů. Zvažuju chov lorikula korunkatého, ale na netu jsem o něm nic moc nenašla, teda základní info ano, ale třeba problémy v chovu, povahové vlastnosti atd. né. Děkuji smajlík

13.3.2014 10:47
cone

XXX.XXX.156.224

O odchovu v ZOO psal M. Vašíček ve své monografii Papoušci Afriky a Asie, ve starším čísle NovéExoty 1/2002 vyšel článek Druhý odchov lorikulů korunkatých v ČR. pokud byste článek nedohledala, mohu poslat meilem.

13.3.2014 11:00
bathory

XXX.XXX.98.57

cone napsal(a):
O odchovu v ZOO psal M. Vašíček ve své monografii Papoušci Afriky a Asie, ve starším čísle NovéExoty 1/2002 vyšel článek Druhý odchov lorikulů korunkatých v ČR. pokud byste článek nedohledala, mohu poslat meilem.

děkuji, večer se mrknu a když tak napíšu smajlík

13.3.2014 14:16
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Písalo sa o ich chove aj v časopise AZ-Nachrichten 8/2000, Strana 406.

14.3.2014 06:21
bathory

XXX.XXX.98.57

cone napsal(a):

tak jsem hledala ale nenašla, pokud byste byl tak hodný a zaslal mi článek na email N.striga@seznam.cz. Budu moc vděčná smajlík

14.3.2014 06:23
bathory

XXX.XXX.98.57

vmakovicky napsal(a):
Písalo sa o ich chove aj v časopise AZ-Nachrichten 8/2000, Strana 406.

ten časopis neznám, nemohl byste mi článek zaslat emailem? Byla bych moc vděčná, každé info dobré. něco jsem si vytiskla z ifauny, ale zdá se mi to málo ...

14.3.2014 10:42
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

bathory napsal(a):
ten časopis neznám, nemohl byste mi článek zaslat emailem? Byla bych moc vděčná, každé info dobré. něco jsem si vytiskla z ifauny, ale zdá se mi to málo ...

Je to nemecký časopis a článok má názov "Haltung und Zucht des Blaukrönchens". Ja ten časopis nemám. Viem o ňom len z diskusie na http://www.vogelforen.de/showthread.php?4628-Blaukr%F6nchen , kde je aj odkaz na bibliografickú databázu.
Viac vymenovanej literatúry máte aj pod článkom
http://www.papageien.org/HJP/SP/LORICULIDAE/l_galgulus.html.
Zoológ a fotograf Jörg Hess, ktorý žije v Bazileji je uznávaný odborník pre tento druh. Je externým pracovníkom ZOO Basel.

17.3.2014 13:12
publast

XXX.XXX.103.226

bathory napsal(a):
Chtěla bych se zeptat existuje nějaká literatura o chovu lorikulů. Zvažuju chov lorikula korunkatého, ale na netu jsem o něm nic moc nenašla, teda základní info ano, ale třeba problémy v chovu, povahové vlastnosti atd. né. Děkuji smajlík

článek o lorikulech korunkatých je v posledním čísle Faunysmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík