Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2014 18:51
zdenos

XXX.XXX.107.243

Dobrý den,
Prosím o radu.
Existuje nějaký volně dostupný odčervovací přípravek a je pravda, že by se mělo odčervovat preventivně?
Děkuji.

26.3.2014 07:16
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry den,
ano volne dostupne pripravky existuji. Co se preventivniho odcervovani tyce to je slozitejsi. Jednotny nazor na to neni. Jedni rikaji ano druzi ne. Hodne bude zalezet na podminkach a technologii chovu.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

26.3.2014 19:42
zdenos

XXX.XXX.107.244

A mohl byste my říct název nějakého preparátu?

26.3.2014 20:17
atka

XXX.XXX.196.50

Dobrý den, já používám cca 4 roky Ivomec - kapku pod krk. Na papoušky i drobotinu. Účinkuje výborně.
Kupuji u veta.

26.3.2014 20:18
atka

XXX.XXX.196.50

Ještě doplním-2 x do roka.Před hnízdní sezónou a po.

26.3.2014 20:46
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
nejprve k prirpavdku Ivomec. Jeho hlavni slozkou je Ivermectin tedy stejna ucinna latka jako u jiz zminene S76 a oba pripravky se pouzivaji proti roztocum. Nevim o tom ze by byl vhodny na odcervovani. Ano i S76tka je ucinna na NEKTERE cervy, ale neni to pripravek na odcervovani. Presto pokud ma nekdo presnejsi informace, rad se je dozvim.
Na odcerveni nove koupenych ptaku pouzivam pripravek Panacur.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

26.3.2014 21:05
atka

XXX.XXX.196.50

Pokud nepíši pravdu,tak se omlouvám,ale toto mám vyčteno zde na diskuzi.Cituji:
................
Myslím si, že i drobotina by se měla odčervovat. Příklad APT je jasný. Stalo se mi několikráte, že importovaní ptáci byli plní tasemnic- konkrétně motýlci modrobřiší, vločkovníci červení a několik druhů amaranatů. Odčervovat je možné více preparáty. Za nejbezpečnější považuji používat S 76 (vodorozpustná forma ivermectinu). Tento preparát působí na škrkavky (Ascaridae), vlasovce (Capilaridae) a některé další druhy oblých červů. Nepůsobí na tasemnice. Tasemnice jsou ale přítomny hlavně u importovaných ptáků. Nicméně na tasemnice, tedy ploché červy působí např. paraziquental. Ten se dá také sehnat, např. v Holandsku nebo USA. Dalšími možnostmi pro odčervení (proti oblým červům) jsou např. levamisol (Concurat), mebendazol(Panacur) ap. Preparátů je celá řada. Dávku lze ale vypočítat až při znalosti množství účinné látky v tom kterém preparátu. To by měl určit veterinární lékař. U S 76 je dávka stejná, jaká se používá proti roztočům dechových cest (invazní tracheobronchitida), tedy 2,5 ml S 76 na litr vody, podávat dva po sobě jdoucí dny. Preparát je po rozpuštění účinný cca 8 hodin,takže je třeba jej připravit vždy čerstvý. Při zájmu o podrobnější informace, je mohu poskytnout na e- mailové adrese : mivifinches@seznam.cz. Michal Vít
.........
Nebo další:
Dobrý den, ivermectin je velmi běžně používaným antiparazitikem. Aplikace kapnutím na kůži krku, či pod křídlo je běžná a dostačující. Co se bohužel, ke škodě věci, neuvádí běžně, je skutečnost, že po aplikaci je vhodné ptáky "posílit" podáním probiotika! Spolu s kvalitní dietou - myšleno ve smyslu kvalitní krmné dávky, pak pták lépe získá zpět kondici.....
Při aplikaci na kůži, je vstřebán do podkoží a krví "roznesen" do organismu...takže působí i na endoparaziti - vnitřní paraziti..

A takto mi to vysvětloval i veterinář.
S pozdravem.

27.3.2014 20:28
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
no vzryt to je to co jsem Vam napsal. S76 neni ucinna na vsechny cervy. Co se tyce probiotik to je kapitola sama o sobe. Naptiklad pevci netravi bakterialne ale enzimaticky.
Vse zalezi na konkretnim pouziti. Ja osobne mam ptaky bez kontaktu v vnesim svetem a proto preventivne neodcervuji.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu

Přidejte reakci

Přidat smajlík