katerina.ru
XXX.XXX.84.139
Dobrý den, chovám andulky a včera jsem si všimla něčeho na ozobí. Na internetu jsem shledala s největší pravděpodobností, že jde o vápenku, tak jsem hned ozobí natrela olejem. Chtěla jsem se zeptat, zda se opravdu jedna o vapenku? Jedna andulka ma zasažené i oční okolí, mam natírat i to? Dale jestli mam natírat i nohy, přestože mi nepřijdou napadené?
katerina.ru
napsal(a):
Dobrý den, chovám andulky a včera jsem si všimla něčeho na ozobí. Na internetu jsem shledala s největší pravděpodobností, že jde o vápenku, tak jsem hned ozobí natrela olejem. Chtěla jsem se zeptat, zda se opravdu jedna o vapenku? Jedna andulka ma zasažené i oční okolí, mam natírat i to? Dale jestli mam natírat i nohy, přestože mi nepřijdou napadené?
z fotky to nejde moc poznat - chtělo by to lepší kvalitu fotky - ideální při světle, aby byla vidět dobře barva.
Nicméně pokud mají další andulky i zasažené oko, bude to nejspíš právě vápenka. Ideálně si kupte u veterináře Ivomec a každé kápněte kapku na žílu pod křídlem. Ideálně za týden zopakovat. U nejhorších případů byhc se nebála aplikace 3x po týdnu, ať je jistota, že se toho zbavili. Ono se to samo po té aplikaci Ivomecu oloupe.
Ozobí můžete dál mazat, ale bude stačit i jen ta aplikace Ivomecu. U oka je nebezpečné mazat olej, aby nevnikl do oka. Takže tam bych to radši nechala bez zásahu.
Dobry den,
osobne bych prelecil cely chov pripravkem Scatt a provedl dukladnou desinfekci chovatelskeho zarizeni. Chovnou sezonu bych odlozil nejdriv na kveten. Tedy pokud se skutecne prokaze vapenka.
Fotografie je velmi nekvalitni a nemyslim si ze lepsi kvalita fotky napomuze odhaleni.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu