Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2014 10:53
petjed

XXX.XXX.224.3

Dobrý den, řeším takový problém a už si nevím rady. Mám dvouletou samici kakariki čč. Každý rok má dvě až tři snůšky vajec, většinou 9. Z vajec se vylíhnou tak maximálně 3 mláďata, zbytek vajec se buď nevylíhne a některá jsou i neoplozená. Vlhkost v budce je přiměřená, loni už jsem přistoupila i na rosení a vše se stále opakuje. Myslela jsem si, že za to může samec. Ten ale letos v lednu padnul a o samičku se "postaral" jiný samec, který má vejce oplozená vždy a se samičkou, se kterou jsou správně v páru, vždy odchovávají. Letos samička už zasedla, sameček oplodňoval, ale z osmi vajec se vylíhlo jedno a ještě k tomu mrtvé. Nevím, co by na to pomohlo, jestli by to zlepšili nějaké vitamíny nebo preparáty. Nebo je to prostě v samici, je z toho chudák taková zblázněná, sedí, sedí a furt nic smajlík
Prosím, jestli máte někdo podobnou zkušenost, jak jste to řešili? Předem děkuji

16.4.2014 12:01
pavel6

XXX.XXX.243.231

Moje zkušenost je,že čím častěji ji po sobě necháte hnízdit,tím se počet oplozených vajec snižuje.
takže nechat zahnízdit dvakrát do roka s co nejdelší pauzou.Vím jsou to skoro slepice snášejí skoro pořád,tak člověk nemá srdce to nechat ladem když snese zase.Věřte,že se redukce snůžky vaplatí a vrátí se na pěkném potomstvu.

16.4.2014 15:04
petjed

XXX.XXX.224.3

Moc děkuji za radu, ale samice teď měla poslední snůšku v srpnu 2013 a z toho nebylo nic. Sedm vajec a nic z toho, vejce byla opozená, ale při vylíhnutí mláďata zemřela. Měla 7 měsíců odpočinku a teď ještě k tomu nového samce, který s jinou samičkou slaví úspěchy. Tak nevím, jestli je to opravdu samičkou?smajlík

16.6.2014 10:51
daniel00

XXX.XXX.195.72

Dobrý deň . Mám doma samičku kakariki na voľno pustenú po byte a dnes pri čistení klietky som zbadal vajíčko. Čítal som rôzne fóra ale nikde som sa nedočítal na dané téma pretože v každom popise o hniezdení sa píše len o pároch. Ja som si zakúpil len samičku tak som to nečakal že by nakládla bez oplodnenia,pretože nemá ani búdku na zahniezdenie takže som stále prekvapený smajlík . Takže moja otázka je ako mám postupovať akú stravu podávať aby si neublížila a podobne. Zatiaľ zniesla len jedno vajce ale ako som sa dočítal kladú postupne takže asi môžem očakávať ďalšie. Predom ďakujem za akékoľvek rady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík