Dobrý den, řeším takový problém a už si nevím rady. Mám dvouletou samici kakariki čč. Každý rok má dvě až tři snůšky vajec, většinou 9. Z vajec se vylíhnou tak maximálně 3 mláďata, zbytek vajec se buď nevylíhne a některá jsou i neoplozená. Vlhkost v budce je přiměřená, loni už jsem přistoupila i na rosení a vše se stále opakuje. Myslela jsem si, že za to může samec. Ten ale letos v lednu padnul a o samičku se "postaral" jiný samec, který má vejce oplozená vždy a se samičkou, se kterou jsou správně v páru, vždy odchovávají. Letos samička už zasedla, sameček oplodňoval, ale z osmi vajec se vylíhlo jedno a ještě k tomu mrtvé. Nevím, co by na to pomohlo, jestli by to zlepšili nějaké vitamíny nebo preparáty. Nebo je to prostě v samici, je z toho chudák taková zblázněná, sedí, sedí a furt nic
Prosím, jestli máte někdo podobnou zkušenost, jak jste to řešili? Předem děkuji
Moje zkušenost je,že čím častěji ji po sobě necháte hnízdit,tím se počet oplozených vajec snižuje.
takže nechat zahnízdit dvakrát do roka s co nejdelší pauzou.Vím jsou to skoro slepice snášejí skoro pořád,tak člověk nemá srdce to nechat ladem když snese zase.Věřte,že se redukce snůžky vaplatí a vrátí se na pěkném potomstvu.
Moc děkuji za radu, ale samice teď měla poslední snůšku v srpnu 2013 a z toho nebylo nic. Sedm vajec a nic z toho, vejce byla opozená, ale při vylíhnutí mláďata zemřela. Měla 7 měsíců odpočinku a teď ještě k tomu nového samce, který s jinou samičkou slaví úspěchy. Tak nevím, jestli je to opravdu samičkou?
Dobrý deň . Mám doma samičku kakariki na voľno pustenú po byte a dnes pri čistení klietky som zbadal vajíčko. Čítal som rôzne fóra ale nikde som sa nedočítal na dané téma pretože v každom popise o hniezdení sa píše len o pároch. Ja som si zakúpil len samičku tak som to nečakal že by nakládla bez oplodnenia,pretože nemá ani búdku na zahniezdenie takže som stále prekvapený . Takže moja otázka je ako mám postupovať akú stravu podávať aby si neublížila a podobne. Zatiaľ zniesla len jedno vajce ale ako som sa dočítal kladú postupne takže asi môžem očakávať ďalšie. Predom ďakujem za akékoľvek rady.