Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2014 23:02
adamkrasny

XXX.XXX.237.12

Ahoj všem,
je možné v jedné venkovní voliéře o rozměrech 2 x 1 x 2 m (d x š v) chovat společně jeden pár holoubků diamantových a jeden pár andulek ? Máte někdo zkušenosti s touto kombinací. Děkuji za každé odpovědi,

Adam Krásný

18.4.2014 15:15
po231010

XXX.XXX.39.46

Kamarád to takhle měl a musel je rozdělit. Andulky vždy holoubky oškubaly a to poté uhynuli.

18.4.2014 23:14
adamkrasny

XXX.XXX.237.12

po231010 napsal(a):
Kamarád to takhle měl a musel je rozdělit. Andulky vždy holoubky oškubaly a to poté uhynuli.

Bude tedy lepší, když přeházim obyvatele voliér smajlík Holoubci a korely v jedné, kakariky a andulky v druhé volieře by mohli být už lepší. smajlík

18.4.2014 23:32
goose

XXX.XXX.120.166

Vyzkoušet to můžete, ale k úspěšnému řešení se stejně nemusíte dobrat. Kakariki po předchozí velmi krátké zkušenosti chovám zásadně samostatně. Nejenže se snažili jiným ptákům lézt do budek, ale v době hnízdění byli agresivní naprosto na cokoliv a přítomnost jiného druhu prostě ve voliéře nesnesli.
Holoubci nehnízdí v klasické budce a jsou nekonfliktní a tak pro ně bývá velmi těžké obsah svého hnízdečka uchránit před jinými druhy už jen z pouhé zvědavosti ostatních.
Společný chov s korelami klidně vyzkoušejte, určitě je to lepší volba než andulky nebo dokonce kakarici. No a jestli bude fungovat mít dohromady kakariki a andulky .... poznáte také časem. Jen dávejte pozor na chování rodičů v době, kdy jejich potomstvo opouští budky. To se dost často stává, že i doposud mírumilovné soužití může končit tragicky. Hodně zdaru.

18.4.2014 23:46
adamkrasny

XXX.XXX.237.12

goose napsal(a):
Vyzkoušet to můžete, ale k úspěšnému řešení se stejně nemusíte dobrat. Kakariki po předchozí velmi krátké zkušenosti chovám zásadně samostatně. Nejenže se snažili jiným ptákům lézt do budek, ale v době hnízdění byli agresivní naprosto na cokoliv a přítomnost jiného druhu prostě ve voliéře nesnesli.
Holoubci nehnízdí v klasické budce a jsou nekonfliktní a tak pro ně bývá velmi těžké obsah svého hnízdečka uchránit před jinými druhy už jen z pouhé zvědavosti ostatních.
Společný chov s korelami klidně vyzkoušejte, určitě je to lepší volba než andulky nebo dokonce kakarici. No a jestli bude fungovat mít dohromady kakariki a andulky .... poznáte také časem. Jen dávejte pozor na chování rodičů v době, kdy jejich potomstvo opouští budky. To se dost často stává, že i doposud mírumilovné soužití může končit tragicky. Hodně zdaru.

Dobrý den,
děkuji mnohokrát za obsáhlou odpověď. Zkusím to, jak říkáte poznám sám časem, při jakékoliv nejistotě co zpozoruji, ihned zasáhnu. Mám prostorné voliery, ale i když se to někdy nedoporučuje, líbí se mi společný chov více druhů. Jen vždy najít ty správné kombinace. Je to věc i jednotlivce, každý pták má jiné chování a i když mi bylo vždy řečeno že andulky a korely se spolu bez problému snesou, měl jsem i korelu, která vyloženě pouze andulky napadala a měla k nim nenávist smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík