Dobrý deň, začínam s chovom neofém a potreboval by som radu. Kúpil som pár neofém tyrkysových - prírodných. Zaujíma ma, aký je rozdiel medzi samicou tyrkysovej a modrohlavej, lebo po prezretí nejakých foto na nete som až tak velký rozdiel medzi samicami nenašiel. Pripájam foto môjho páru.
zdeno555
napsal(a):
Dobrý deň, začínam s chovom neofém a potreboval by som radu. Kúpil som pár neofém tyrkysových - prírodných. Zaujíma ma, aký je rozdiel medzi samicou tyrkysovej a modrohlavej, lebo po prezretí nejakých foto na nete som až tak velký rozdiel medzi samicami nenašiel. Pripájam foto môjho páru.
Já si všímám hlavně uzdičky, to je oblast mezi okem a kořenem zobáku. U samice neofémy tyrkysové musí být světlá, téměř bílá a u modrohlavé je světle modrá.
lado1
napsal(a):
Dejte si ještě pozor na křížence. U mladých samiček, které jsou ještě navíc v přenosce to prakticky nejde rozeznat.
Dobry den,
rad bych se zeptal od koho mate tento par? shanim cisto prirodni ptaky bez jakychkoli naznaku cervene barvy na prsu a tim padem i dusledku krizeni - mutace
predem Vam dekuju
Miroslav
Dobrý deň, trvalo mi asi tri mesiace, kým som zostavil tento pár... Samicu som kúpil na burze v Přerove a samca v Nitre. Bol to beh na dlhé trate získať prírodné kusy bez náznaku oranžovej, alebo červenej. Inzercia je plná mutačných,alebo "akože prírodných" vtákov, ale prírodné kusy pomaly miznú, čo je veľká škoda. Ale až čas ukáže, či sú to čistý tyrkysáci, dúfam že v hniezde sa neobjaví žiadna mutácia, len prírodný jedinci