Co je to za ptáka a co s ním?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2014 18:21
vangotas

XXX.XXX.241.54

Zdravím, dnes nám na zahradě zřejmě vypadl z hnízda tento pták (viz foto). Nejsem si jistý co je to zač, buď drozd nebo mládě kosa. Běhalo nám po dlažbě a vzhledem k tomu, že máme doma kocoura jsem ptáka radši dal do klece. Otevírá pořád zobák (hádám že má hlad), nasypal jsem mu proso a dal pár zelených rostlin, ale nejspíš není schopný samostatně žrát.

Prosím vás o radu, co je to za ptáka, a také co s ním. Přežije vůbec v zajetí?

30.4.2014 06:36
polinky

XXX.XXX.141.180

vypadá to na kosáka,na krmení žížaly,hmyz a podávat mu to přímo do zobáčku

5.5.2014 12:43
budulíný

XXX.XXX.53.50

vangotas napsal(a):
Zdravím, dnes nám na zahradě zřejmě vypadl z hnízda tento pták (viz foto). Nejsem si jistý co je to zač, buď drozd nebo mládě kosa. Běhalo nám po dlažbě a vzhledem k tomu, že máme doma kocoura jsem ptáka radši dal do klece. Otevírá pořád zobák (hádám že má hlad), nasypal jsem mu proso a dal pár zelených rostlin, ale nejspíš není schopný samostatně žrát.

Prosím vás o radu, co je to za ptáka, a také co s ním. Přežije vůbec v zajetí?

Dejte ho někam do houští k sousedům,ona si ho máma najde.Takto zahyne.Kocoura zavřete do sklepa /raději do bytu/

23.5.2014 16:58
začátek

XXX.XXX.18.82

Zdravim,vhodné pro krmení jsou mouční červi,žížala,nebo navlhčené kočičí granule přímo do zobáku.Pokud by jste ho dal v kleci na zeď,nebo jinam,třeba na strom a to tak ,aby ho něco nesežralo,ale to hned po nálezu,tak by ho rodiče asi chodili krmit.

pohodarka00

7.8.2015 16:00
pohodarka00

XXX.XXX.140.106

Dobrý den, také máme na zahradě hnízdo, byly tam 4, už ani jeden, postupně vypadly z hnízda nebo je ten silnější vyhodil, pokusila jsem se je vrátit do hnízda, ale opakovalo se to. Rodiče je chodili krmit, ale i tak v houští před predátory asi nemají šanci přežít. Doufám, že aspoň jeden přežije, bylo mi jich líto, ale mám dvě děti, z toho jedno má 2 měsíce, tak nemůžu ještě skákat kolem ptáčků...

7.8.2015 19:39
atobajus

XXX.XXX.195.189

pohodarka00 napsal(a):
Dobrý den, také máme na zahradě hnízdo, byly tam 4, už ani jeden, postupně vypadly z hnízda nebo je ten silnější vyhodil, pokusila jsem se je vrátit do hnízda, ale opakovalo se to. Rodiče je chodili krmit, ale i tak v houští před predátory asi nemají šanci přežít. Doufám, že aspoň jeden přežije, bylo mi jich líto, ale mám dvě děti, z toho jedno má 2 měsíce, tak nemůžu ještě skákat kolem ptáčků...

Mlaďata kosů a drozdů vyskakují z hnízda ještě než zvládnou úplně létat. Vůbec kolem nich nemusíte skákat a pokoušet se je zachraňovat a vracet do hnízda.

7.8.2015 20:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.138

Stačí na 3 dny zavřít kocoura.
Dá se to vydržet.

7.8.2015 21:58
johnas

XXX.XXX.240.2

Dobry den chci zeptat vadí když je v hnízdě i když je tam poblíž kosice dokrmuji vaječinou jen že jsem to tak udělal a kosi byli v klidu přežili a za chvíli i vyletěli.

7.8.2015 22:21
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

atobajus napsal(a):
Mlaďata kosů a drozdů vyskakují z hnízda ještě než zvládnou úplně létat. Vůbec kolem nich nemusíte skákat a pokoušet se je zachraňovat a vracet do hnízda.

Podle fotky to vypadá na špačka. Šaček při opuštění budky by měl mít delší ocásek. Ale mohl vyskočit dřív, záleží na počtu v budce a v současných vedrech mohlo dojít k opuštění dutiny dřív. Nechat být a nesnažit se pomáhat. Když si chcete hrát, krmte namočenými granulemi i pro psy, je to pohodlné a kos i špaček vyroste bez problémů, budete mít ochočeného jedince, ale dostáváte se do rozporu se zákonem, který jejich chov bez povolení nesmyslně zakazuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík