Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2014 19:51
karlosak

XXX.XXX.147.173

Dobrý den,
Mám doma rok starý pár korel, ale bohužel jsou to sourozenci. Když se spářili řekl jsem si fajn, dám jim šanci. Jenže teď jim uhynuly mladé. Předpokládám, že hlavní příčina je příbuzenství nebo věk. Rozhodl jsem se je rozdělit s tím, že jednoho si ponechám. U obou se objevili drobné skvrnky naoranžovělé barvy v chocholce. Samice je podle mého lutino perla. Samec obyčejné lutino. Chci se hlavně zeptat jestli to je běžné zbarvení nebo jestli by se v dobrých rukou mohlo oranžové zbarvení křížením zviditelnit v další generaci. Na fotce to jde trochu vidět, ostatně přesvědčte se sami. Jsem ochoten jednoho ptáka vyměnit za stejně nebo podobně zbarveného. Znojemsko.

26.5.2014 11:06
roselinda

XXX.XXX.53.50

26.5.2014 15:46
karlosak

XXX.XXX.147.173

To je nádhera, nechcete vyměnit mladé?? smajlík

26.5.2014 19:58
eli22

XXX.XXX.181.33

karlosak napsal(a):
Dobrý den,
Mám doma rok starý pár korel, ale bohužel jsou to sourozenci. Když se spářili řekl jsem si fajn, dám jim šanci. Jenže teď jim uhynuly mladé. Předpokládám, že hlavní příčina je příbuzenství nebo věk. Rozhodl jsem se je rozdělit s tím, že jednoho si ponechám. U obou se objevili drobné skvrnky naoranžovělé barvy v chocholce. Samice je podle mého lutino perla. Samec obyčejné lutino. Chci se hlavně zeptat jestli to je běžné zbarvení nebo jestli by se v dobrých rukou mohlo oranžové zbarvení křížením zviditelnit v další generaci. Na fotce to jde trochu vidět, ostatně přesvědčte se sami. Jsem ochoten jednoho ptáka vyměnit za stejně nebo podobně zbarveného. Znojemsko.

Korely nechovám, ale úmrtí mláďat a dost zvláštní zbarvení by mohlo být i příznakem nějakého onemocnění nebo potravinového deficitu, například nedostatku lysinu.

27.5.2014 19:49
roselinda

XXX.XXX.53.50

od oranžové korely mám z loňského roku 4 mladé ,ale ani jeden není oranžový.Umatky se to oběvilo až druhým rokem tak uvidím příští rok jestli se vybarví.Otec matky má poze prh na hlavě a je přírodní šedý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík