lades1
napsal(a):
Mate nekdo zkusenosti s penantama a krepelkama cinskyma?bojim se ze penant je pozabiji diky za rady
Dobrý den,
nejsem zatím nějak zkušený chovatel, začal jsem v roce 2013, chovám rosely pestré a proto nevím, zda je v tom nějak zásadní rozdíl oproti penantům, ale mé rosely ve voliéře 2x2x2 metry žijí bez problému s křepelkami i v období toku a hnízdění, dokonce i společně s křepelky hodují při krmení bok po boku. Nezaznamenal jsem jediný útok nebo negativní projev. Nevím zda můj příspěvek bude užitečný. Přeji všem dobrý chov !
před lety se mi procházely křepelky mezi třemi voliérami, kde byli červenokřídlí, penanti a horští, takže měli vlastně největší voliéru.Nikdo si jich nevšímal abyli v pohodě.Teď je musím mít zvlášť a dávat pozor na rozely pestré jsou to mrchy a každého zabijí, zvláště malé křepelky se jim líbí a číhají na ně jako dravci.Občas se nějaká protlačí pletivem a tím pádem to má spočítané.Mám okolo pletiva zábrany, ale i tak se občas stane, že se některá dostane do světa a najdu ji tuhou.
před lety se mi procházely křepelky mezi třemi voliérami, kde byli červenokřídlí, penanti a horští, takže měli vlastně největší voliéru.Nikdo si jich nevšímal abyli v pohodě.Teď je musím mít zvlášť a dávat pozor na rozely pestré jsou to mrchy a každého zabijí, zvláště malé křepelky se jim líbí a číhají na ně jako dravci.Občas se nějaká protlačí pletivem a tím pádem to má spočítané.Mám okolo pletiva zábrany, ale i tak se občas stane, že se některá dostane do světa a najdu ji tuhou.
lades1
napsal(a):
Mate nekdo zkusenosti s penantama a krepelkama cinskyma?bojim se ze penant je pozabiji diky za rady
řekla bych že záleží na tom jakou povahu vaši penanti maj mě do voliéry zalétají střízlíci(mám ji potaženou králičim pletivem takže prolezou bez problému tam i ven) rosely si těch prcků vůbec nevšímaj a když si náhodou všimnou nemaj potřebu jim ubližovat ani jim nevadí že si sednou nabidlo hned vedle nich prostě pohoda ale každej pták je jinej
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem je měl spolu bez problémů do dne, kdy samice penantů zasedla na vajíčka. Do večera byly křepelky tuhé.
Ještě bych doplnil, že křepelkám je potřeba vytvořit trochu přírodní prostředí, to znamená, aby se měly kde skrývat před případným náletem papouška. Já dávám do rohů voliéry větve z tújí, mohou to být i různé dutiny, jako třeba položená plastová odpadní trubka, kam mohou zalézt a schovat se. V přírodě také přebývají v hustých porostech.