Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.5.2014 16:07
wolosko

XXX.XXX.35.219

Dobrý den
V mnoha článcích sem četl že dávájí když odchovávají mláďata chleba v mléce. Já sem dával vaječnou míchanici z pravých vajec ale teďka mám hodně mládat u andulek aj u korel a ještě mám mnichy a kakarika... tak to ani slepice nestačí snášet co já spotřebuju za den :). Tak sem se chtěl zeptat jestli má někdo s tím namáčením chleba do mléka místo míchanice zkušenosti.. a prosím napište návod jak to děláte a kdyžtak fotku jak to vypadá nechtěl bych aby to mladým ve voleti zkvasilo.

Děkuji předem.

28.5.2014 17:00
karlosak

XXX.XXX.147.173

Můj děda, bývalý chovatel, mi pořád říká abych dával papouškům staré rohlíky namočené do mléka nechal trochu okapat a dal do misky. Já sice nedám na jeho rady a raději krmím vejci ale dǔležité je po pár hodinách ty rohlíky máčené v mléce vyhodit právě kvůli tomu kažení a taky záleží jestli máte misku na slunci nebo ve stínu .... Snad jsem vám pomohl.smajlík

28.5.2014 21:14
pavli

XXX.XXX.4.26

Chleba ve mléku nevím. Ale andulkám a korelám pravidelně k míchanici přidáváme usušené rohlíky namočené trochu do vody. Nesmí být moc mokré, jen trochu, nebo mohou být i suché.

29.5.2014 11:43
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

rohlíky v mléce jsem také kdysi dával, ale chleba bych vynechal.Ptáky zbytečně nafukuje a mlaďata mohou uhynout na průjem. Ten je tak vhodný akorát holubům na ulici.smajlík

29.5.2014 11:43
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

rohlíky v mléce jsem také kdysi dával, ale chleba bych vynechal.Ptáky zbytečně nafukuje a mlaďata mohou uhynout na průjem. Ten je tak vhodný akorát holubům na ulici.smajlík

29.5.2014 19:42
ptáčci

XXX.XXX.80.103

Rohlík dávám každý den,může bít tvrdý nebo měkký,větší papoušci -alexandři,králováci,rozele červenokřídlí si rohlík sami namočí ve vodě a potom nakrmí mladé,musím častěji dávat čistou vodu

29.5.2014 22:51
rgreen

XXX.XXX.86.125

Tvrdé rohlíky u mě mají též k dispozici neustále. Nekazí se, a jsou dobré když je člověk v práci a dojde míchanice. Než člověk přijde domů mají tak čím krmit. Někteří je chroustají a krmí s nimi rádi i když míchanici mají. Na kakarikáče pozor, nanosí je do misky s vodou, kde je uplně rozblemcají. Pokud je tam kus co stojí za to, vymačkám ho, a tu placičku přiložím na kraj misky k míchanici, rádi ho ožďibají. Pozor ať na vodu nesvítí slunce, hlavně ve vedrech. Může rychle zkvasit.

30.5.2014 15:52
V.N.

XXX.XXX.2.242

corvuscorax napsal(a):

Dobrý den.Chleba nedávat viz příspěvek nade mnou navíc rychle zakvasí.Dávejte staré tvrdé rohlíky ,nebo veku a to bud: namočene ve vodě,nebo v mléce ve kterém jste rošlehali vejce....na tento recept jen den staré rohlíky,veku....

Přidejte reakci

Přidat smajlík