Dobrý den
V mnoha článcích sem četl že dávájí když odchovávají mláďata chleba v mléce. Já sem dával vaječnou míchanici z pravých vajec ale teďka mám hodně mládat u andulek aj u korel a ještě mám mnichy a kakarika... tak to ani slepice nestačí snášet co já spotřebuju za den :). Tak sem se chtěl zeptat jestli má někdo s tím namáčením chleba do mléka místo míchanice zkušenosti.. a prosím napište návod jak to děláte a kdyžtak fotku jak to vypadá nechtěl bych aby to mladým ve voleti zkvasilo.
Děkuji předem.
Můj děda, bývalý chovatel, mi pořád říká abych dával papouškům staré rohlíky namočené do mléka nechal trochu okapat a dal do misky. Já sice nedám na jeho rady a raději krmím vejci ale dǔležité je po pár hodinách ty rohlíky máčené v mléce vyhodit právě kvůli tomu kažení a taky záleží jestli máte misku na slunci nebo ve stínu .... Snad jsem vám pomohl.
Tvrdé rohlíky u mě mají též k dispozici neustále. Nekazí se, a jsou dobré když je člověk v práci a dojde míchanice. Než člověk přijde domů mají tak čím krmit. Někteří je chroustají a krmí s nimi rádi i když míchanici mají. Na kakarikáče pozor, nanosí je do misky s vodou, kde je uplně rozblemcají. Pokud je tam kus co stojí za to, vymačkám ho, a tu placičku přiložím na kraj misky k míchanici, rádi ho ožďibají. Pozor ať na vodu nesvítí slunce, hlavně ve vedrech. Může rychle zkvasit.
corvuscorax
napsal(a):
rohlíky v mléce jsem také kdysi dával, ale chleba bych vynechal.Ptáky zbytečně nafukuje a mlaďata mohou uhynout na průjem. Ten je tak vhodný akorát holubům na ulici.
Dobrý den.Chleba nedávat viz příspěvek nade mnou navíc rychle zakvasí.Dávejte staré tvrdé rohlíky ,nebo veku a to bud: namočene ve vodě,nebo v mléce ve kterém jste rošlehali vejce....na tento recept jen den staré rohlíky,veku....