V sobotu 7.6. odpoledne nám ulétl papoušek Žako šedý s červeným ocáskem. Stalo se v lokalitě Údolí raků nedaleko Klokočné, Mnichovic a Říčan u Prahy. Slyší na jméno Kubíček, je okroužkovaný.
Budu moc vděčná za každou informaci nebo pomoc, na telefon 731 125 509, nebo 602 324 135.
Případný nálezce bude odměněn.
Nevím, jestli v Troji, ale v Měcholupech měli na stránkách žaka asi 2 týdny - mezi "ostatními" zvířaty
http://zvirata.identifikace.cz/cms/SSMP_ostatni
ale již ho neuvádějí.
I mně ulítl začátkem března žako a díky rozvěšeným letákům se po týdnu našel... jenže jsem na malém městě a tam se žako jen tak mezi lidmi neztratí. Hůř se utají, čím nechci naznačit, že nálezci to chtěli udělat. Obávám se, že ta nedávná opakovaná zpráva z TV Nova o ukradeném žakovi za 35tisíc uletěným žakům moc nepřispěla k návratu. Ale mooooc držím palce, vím, jaké to je deprimující. Hodně jsem tehdy pátrala po informacích, s jakou pravděpodobností se tyto větší papoušci vrátí a s překvapením jsem zjistila, že častěji, než bych odhadovala. Žel poslední dobou je těch ulítlých žaků více a nikdo zatím nepíše "Hurá, našel se!" Velmi jim všem přeji, aby se tak stalo. Ten náš - tehdy asi 10 měsíční - se nezdržoval daleko a 2 dny se vracel k stromům, kde nás viděl a slyšel. Přesto dolů nesletěl, mohli jsme dělat, co jsme chtěli. Pak sám hnaný hladem se v pohodě nechal odchytit asi 2 km od domova cizími lidmi. Nebojí se cizích.
jeřabinka
napsal(a):
V sobotu 7.6. odpoledne nám ulétl papoušek Žako šedý s červeným ocáskem. Stalo se v lokalitě Údolí raků nedaleko Klokočné, Mnichovic a Říčan u Prahy. Slyší na jméno Kubíček, je okroužkovaný.
Budu moc vděčná za každou informaci nebo pomoc, na telefon 731 125 509, nebo 602 324 135.
Případný nálezce bude odměněn.
Mám velmi dobrou zprávu, ztracený papoušek Žako se nám včera vrátil díky pracovnicícm statku nedaleko místa, odkud nám uletěl. Touto cestou jim moc děkujeme.
Obyvatelé Zlína - sdílejte, pomáhejte hledat dalšího žaka - viz výzvu na stránce:
https://cs-cz.facebook.com/Ztratilsepapousek
Žakové se povětšinou díky dobrým lidem najdou... držím majitelům palce, protože jen ten, komu ta upovídaná destruktivní a veškerý čas si uzurpující "potvora" uletěla, ví, jak je po ní pojednou prázdno. Žel nechytá se lehko, i když je krotká. Venku se chová mnohem autonomněji a doma zcela poslušný papoušek, když sedí ve výšce pojednou na své zoufalé majitele seshora doslova ... no dokáže je provokativně ignorovat. A situace, když stojíte pod stromem a snažíte se vším možným toho svého miláčka přilákat, a on si v koruně brebentí, píská na Vás a pak opět si zaletí někam dál, je sice pro pozorovatele úsměvná, ale pro majitele zoufalá. Zažila jsem to, navíc v březnu, když noční teploty klesaly pod nulu. Ať se i Ferda vrátí domů!