Dobrý den poradíte mi jakou barvu má mít zdravý trus papouška, mám alexandra a je to dost mlsná papouščí slečna ale zaráží mě někdy její hnědé až černé zbarvení trusu jinak většinou má trus bílozelený je asi špatné že ji dám někdy i kousnout mého jídla že
??? díky moc za Vaše příspěvky 

Trus létajícího domácího mazlíka je citlivým indikátorem nejen zdravotního stavu, ale i toho, co konzumoval. Hnědé zabarvení může způsobovat třeba obsah kakaa v tom, co mu ze své stravy nabídnete, jednolitou zelenou břečku podobnou průjmu obsah třeba laktózy (mléčného cukru)...
Jsou potraviny škodlivé, nevhodné a vhodné. Ani v přírodě nemá po celý rok dostupné len ty poslední. Měla byste sama vědět - a na internetu je snad dost informací - co může běžně, co jen občas a málo a co by neměl vůbec. Třeba ta trošička kakaa a laktózy například v kak. pudingu, když od Vás trochu vymámí, ho jistě nezabije, ani mu nijak vážně neublíží - nicméně bude mít pak řidší hnědavý trus. Například bílý jogurt je přípustný, ale když ho zkonzumuje více, také bude mít trus řidší. Možná i některé ovoce a zelenina způsobují změny - například červená řepa, u některých druhů hlávkový salát, brukvovité rosliny... Je potřebné se chovat v tomto ohledu racionálně. Bohatá strava je důležitější než zcela bezpečná, ale monotónní a jednostranná. Pozor na slané potraviny, ty fakt opatrně.