Poradí mi prosím někdo?? Již týden ručně dokrmuji 3 papoušky královské, které jsem ve dvou týdnech musela vzít z budky, protože je rodiče přestali krmit.. Dokrmuji NutriBirdem a21 a od včera jeden papoušek (ten nejstarší - 220g) začal být takový bez energie, neškemrá o jídlo a když mu ho dávám, tak ani moc nechce žrát.. Co se týče vyprázdnění volete a trusu, tak to je vše ok.. Dnes ležel a jen dýchal, pak se postavil, ale ani moc nechodí, když ho popostrkuji, tak stejně nejde.. Napadlo mě, jestli by nemohl být dehydratovaný?? Musí se jim dávat nějaká voda?? Ale ti dva zbylý jsou naprosto ok, tak nevím, čím by to mohlo být?? Nevíte někdo?? Za rady moc děkuji
Dobry den,
21cky nutrak je velmi jemna kase, vhodna pro drobnejsi ptaky pripadne na rozkrmeni. Od tretiho tydne stari by jste mela krmit hrubsi kasi. Ale to nebude pricinou vaseho problemu.
Papousek dehydrovany neni, kase obsahuje dostatecne mnozstvi vody a neni treba dalsi vodu podavat. Pokud ptak potravu prijima a vylucuje, predpokladam ze ho mate v samostatne misce aby jste si to mohla overit, pak na internetovem foru radu nenajdete.
Doporucuji oddelit jedince od tech zdravych. Dukladne ho sledovat. Hlavne trus a jeho konzistenci pripadny zapach. Podle toho muze veterinar specialsta urcit moznou pricinu.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
Děkuji za radu.. A co myslíte hrubší kaší, co bych jim měla dávat?? A kolikrát denně jim to dávat, stačí už jen 3 - 4x denně, jak všude píšou?? Já krmím po 4 - 4,5 hod denně.. Máme knížku o ručním dokrmování - Matthias Reinschmidt, ale stejně jsou lepší rady zkušených chovatelů, tak bych byla ráda za info od vás... Někde jsem i četla o podání glukopuru, myslíte, že by jsme to měli zkusit??? Děkuji moc