Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2014 20:20
petrafrantisek

XXX.XXX.198.192

Dobrý večer. Poradí mi někdo? Včera na výstavě jsem koupila párek korel strakatých,teď v kleci se chovají jak cizí. Samička napadá samečka...nechali jsme se napálit,nebo nemáte někdo taky podobnou zkušenost? Díky

5.11.2014 07:56
goose

XXX.XXX.120.166

Těžko říct. Je možné, že jim nesedlo současné prostředí kde je máte. Pokud byli dříve např. ve velké voliéře a nyní jsou v menší kleci, může je to svým způsobem stresovat. Záleží jak moc vážné to jejich napadání je. Drobné rozmíšky a občasné šermování zobáky jsou běžné i u jinak perfektních harmonizujících párů.
Samozřejmě, že je ale možná i ta druhá varianta a to, že dotyčný prostě potřeboval prodat z nějakého důvodu (např. nesoulad, problémy při vyvádění mladých, jejich škubání atd.) a kupce našel ve Vás. Taková je dnešní doba, s tím nic nenaděláte. Rádoby chovatelů co se chtějí zbavit něčeho co jim nefunguje je bohužel dost. Hlavně, "že je to pryč a peníze v kapse". Bohužel, také mám osobně jednu takovou negativní zkušenost. Při nakupování "osvědčených" chovných párů buďte zvlášť ostražitá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík