Amadina gouldová-úmrtí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2014 17:50
perejil

XXX.XXX.18.66

Dobrý večer, obracím se na chovatele tohoto druhu jestli mají s něčím podobným zkušenost chovám guldy druhým rokem po tuto dobu jsem problém v chovu neměl až do tohoto týdne zničehonic mi umírají ptáci dnes už čvtrtý smajlík krmím pořád tím stejným krmivem a najednou toto ptáci vypadají zdravý na druhý den přijdu už jsou načepýření a další nebo tentýž den hynou....

10.12.2014 07:51
percheron

XXX.XXX.70.94

perejil napsal(a):
Dobrý večer, obracím se na chovatele tohoto druhu jestli mají s něčím podobným zkušenost chovám guldy druhým rokem po tuto dobu jsem problém v chovu neměl až do tohoto týdne zničehonic mi umírají ptáci dnes už čvtrtý smajlík krmím pořád tím stejným krmivem a najednou toto ptáci vypadají zdravý na druhý den přijdu už jsou načepýření a další nebo tentýž den hynou....

dajte jednu na pitvu. toto je asi loteria tipovat co to je. moze to byt cokolvek, vtaky sa teraz dostavaju do toku pripadne uz su v nom zacinaju hniezdit moze ich to trochu oslabit a aj bezne veci z mikroflory ktore maju v tele sa premnozia a sposobia smrti. pokial sa to deje u vsetkych vtacikov postupne asi by som necakal

11.12.2014 17:20
david8814

XXX.XXX.147.174

perejil napsal(a):

Zdravím je to krmením mě se stalo to stejné koupil jsem jiné a od té doby mám klid.Oni jsou hrozně náchylní na prach a jiné nečistoty v krmení.

11.12.2014 17:49
smidla

XXX.XXX.139.234

Dobry den,
souhlasim s nazorem ze bez vysetreni je to pouze hadani. Navic nepisete jak a cim krmite. Zda je uhynuly ptak pohubly. Jestli se nejak zmenil trus, barva zapach.
Jen tak od pasu: zacal jsze ptaky pripravovat na chovnou sezonu. Podavate klicene zrni a po nejakem case prisly tyto problemy. Prestante podavat naklicene zrni.
Do chovu jste si prinesl noveho ptaka. Zrejme privlekl nejakou nemoc.
Koupil jste novy pytel ztni stejne znacky. Sveho casu jsem s timto mel velke problemy. Zrni bylo citit plisni a bylo na vyhozeni. Najit spolehliveho prodejce. Ja osobne nakupuju u Bartlu a spokojenost.
Moznosti je cela rada. Zapremyslejte co je jinak. Cim to muze byt. Jdete s kuzi na trh a napiste. Bez toho se nepohnete z mista.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu

11.12.2014 18:03
aymara55

XXX.XXX.61.12

smidla napsal(a):
Dobry den,
souhlasim s nazorem ze bez vysetreni je to pouze hadani. Navic nepisete jak a cim krmite. Zda je uhynuly ptak pohubly. Jestli se nejak zmenil trus, barva zapach.
Jen tak od pasu: zacal jsze ptaky pripravovat na chovnou sezonu. Podavate klicene zrni a po nejakem case prisly tyto problemy. Prestante podavat naklicene zrni.
Do chovu jste si prinesl noveho ptaka. Zrejme privlekl nejakou nemoc.
Koupil jste novy pytel ztni stejne znacky. Sveho casu jsem s timto mel velke problemy. Zrni bylo citit plisni a bylo na vyhozeni. Najit spolehliveho prodejce. Ja osobne nakupuju u Bartlu a spokojenost.
Moznosti je cela rada. Zapremyslejte co je jinak. Cim to muze byt. Jdete s kuzi na trh a napiste. Bez toho se nepohnete z mista.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz

Je to trochu divné, keď čítam, že vtáci umierajú.
Čo potom ľudia, hynú, padajú, dochnú ?smajlík

12.12.2014 10:56
eli22

XXX.XXX.181.96

aymara55 napsal(a):
Je to trochu divné, keď čítam, že vtáci umierajú.
Čo potom ľudia, hynú, padajú, dochnú ?smajlík

Je to živý tvor, já nikdy neřeknu, že mi něco uhynulo. Vždycky, že umřelo. Každý to má jinak!smajlík

12.12.2014 12:11
aymara55

XXX.XXX.61.12

eli22 napsal(a):
Je to živý tvor, já nikdy neřeknu, že mi něco uhynulo. Vždycky, že umřelo. Každý to má jinak!smajlík

Tak na toto je škoda reagovať ! Vy a vám podobní, dávate človeka a zviera na jednu a tú istú úroveň. smajlík

12.12.2014 18:01
atka

XXX.XXX.176.10

aymara55 napsal(a):
Tak na toto je škoda reagovať ! Vy a vám podobní, dávate človeka a zviera na jednu a tú istú úroveň. smajlík

To je fakt......urážíme zvířatasmajlík.Jasně,že zvíře je NÁM a NÁM PODOBNÝM přednější.
V dnešním světě jsou lidé většinou pod úroveň.....smajlík

12.12.2014 18:11
eli22

XXX.XXX.181.33

atka napsal(a):
To je fakt......urážíme zvířatasmajlík.Jasně,že zvíře je NÁM a NÁM PODOBNÝM přednější.

Já s tím souhlasím na 100%. Pro mě jsou zvířata přednější a vyhledávám jejich společnost mnohem raději a častěji než společnost lidí. Kdybych si, čistě hypoteticky, měla vybrat mezi večírkem s lidmi a večírkem se zvířaty, volím druhou variantu. smajlík Lidi mě neberou. Proto také říkám, že mi umřel zvířecí kamarád!smajlík

12.12.2014 20:08
aymara55

XXX.XXX.61.12

atka napsal(a):

Vám a vám podobným je zviera prednejšie, ani sa nedivím.
Boh stvoril človeka k obrazu svojmu ( Genesis 1/27 ),ale to vy ateisti nechápete.

12.12.2014 20:26
eli22

XXX.XXX.181.33

aymara55 napsal(a):
Boh stvoril človeka k obrazu svojmu ( Genesis 1/27 ),ale to vy ateisti nechápete.

No možná toho teď i lituje! Btw jsem křtěná.

12.12.2014 20:30
aymara55

XXX.XXX.61.12

eli22 napsal(a):
No možná toho teď i lituje! Btw jsem křtěná.

O tom ste vy pravdepodobne nerozhodovala, ale to je irelevantné..

12.12.2014 21:35
atka

XXX.XXX.176.10

aymara55 napsal(a):

To je Vám a Vám podobně věřícím neodpustitelné-povyšujete se - nad zvířata, nad nevěřící,nad vše...
Vy jste ti nejlepší....

12.12.2014 22:03
aymara55

XXX.XXX.61.12

atka napsal(a):
To je Vám a Vám podobně věřícím neodpustitelné-povyšujete se - nad zvířata, nad nevěřící,nad vše...
Vy jste ti nejlepší....

To je váš subjektívny a ničím nepodložený názor, nad nikoho sa nevyvyšujem, ani si nemyslím,že veriaci sú najlepší, ale súdny človek nemôže dávať ľudí a zvieratá na jednu úroveň. Alebo vy človek, sa cítite ako zviera ?

12.12.2014 22:12
eli22

XXX.XXX.181.33

aymara55 napsal(a):
To je váš subjektívny a ničím nepodložený názor, nad nikoho sa nevyvyšujem, ani si nemyslím,že veriaci sú najlepší, ale súdny človek nemôže dávať ľudí a zvieratá na jednu úroveň. Alebo vy človek, sa cítite ako zviera ?

Třeba já se za lidi dost často stydím! Copak to nevidíte? Lidi jsou o hodně horší než zvířata. Zvíře zabijí většinou kvůli potravě a člověk!!?? Škoda mluvit. S Vámi bych tedy nenašla společnou notu! Ne, na jednu úroveň lidi a zvířata nestavím, zvířata jsou o laťku výše!!

13.12.2014 00:19
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
jdete si tyto veci resit nekam do pokecu!
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz

13.12.2014 12:04
aymara55

XXX.XXX.61.12

eli22 napsal(a):
Třeba já se za lidi dost často stydím! Copak to nevidíte? Lidi jsou o hodně horší než zvířata. Zvíře zabijí většinou kvůli potravě a člověk!!?? Škoda mluvit. S Vámi bych tedy nenašla společnou notu! Ne, na jednu úroveň lidi a zvířata nestavím, zvířata jsou o laťku výše!!

To znamená,že sa hanbíte i za seba, ja by som s takou skeptičkou ako ste vy, takisto nenašiel spoločnú reč, je predsa nemysliteľné, aby som ja pil s poloplného pohára a vy s poloprázdneho !
Čo sa týka toho zabíjania zvierat pre potravu : hádam by ste ich nechcela jesť zaživa !
Alebo je to s vami tak, že hádam nebudem zabíjať prasa pre tanier huspeniny, stačí mu odseknúť nohu !
A teraz vážne, podľa toho ako staviate ľudí a zvieratá, tak mi z toho plynú dve veci :
1.niektorí ľudia sú až príliš citliví a zhýčkaní.
2. Podľa vás vaši vtáci raz zomrú a vy (mierne povedané ) raz uhyniete ?

13.12.2014 12:40
atka

XXX.XXX.176.10

Je to zbytečná přestřelka-jen slovíčkaříte a rýpete- raději poraďte co s problémem zadavatelesmajlík

13.12.2014 13:16
aymara55

XXX.XXX.61.12

atka napsal(a):
Je to zbytečná přestřelka-jen slovíčkaříte a rýpete- raději poraďte co s problémem zadavatelesmajlík

No nie je to o slovíčkarení, je to o (pre mňa ) zásadnej veci, ale dobre, nechajme toho. Zadávateľovi asi fundovane nikto neporadí, pretože nikto nepozná podmienky jeho chovu a podal veľmi málo informácií, aby niekto mohol čo i len tipovať, prečo mu tie guldy hynú.

13.12.2014 13:19
aymara55

XXX.XXX.61.12

aymara55 napsal(a):
No nie je to o slovíčkarení, je to o (pre mňa ) zásadnej veci, ale dobre, nechajme toho. Zadávateľovi asi fundovane nikto neporadí, pretože nikto nepozná podmienky jeho chovu a podal veľmi málo informácií, aby niekto mohol čo i len tipovať, prečo mu tie guldy hynú.

Tip : nízka teplota ? (guldy sú náročné na teplotu, začervenie asi nie, neboli by úhyny také rýchle )

13.12.2014 14:54
eli22

XXX.XXX.181.33

Spíš nějaké bakteriální onemocnění. Bez pitvy těžko říci. Zkuste jím prozatím kápnou do vody trochu Acidomidu nebo jabléčného octa, citronu nebo tak něco.

14.12.2014 20:36
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
ja tedy nevim, ale bakterie maji radeji kysele prostredi, mozna jste mela na mysli plisne nebo kvasinky, tem kysele prostredi vadi. Ale mozna se pletu.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz

15.12.2014 10:45
eli22

XXX.XXX.181.96

smidla napsal(a):
Dobry vecer,
ja tedy nevim, ale bakterie maji radeji kysele prostredi, mozna jste mela na mysli plisne nebo kvasinky, tem kysele prostredi vadi. Ale mozna se pletu.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz

Dobrý den, patogenní bakterie právě nesnášejí kyselé prostředí, proto se kyselé přidává do vody. Já Acidomid E dávám do vody hlavně v létě, když jsou vedra a voda se často rychle "kazí" a je nebezpečí právě těch bakterií. Možná máte namysli bakteriální kultury(třeba k výrobě jogurtu, kombuchy,..). Acidomidem jsem už i vyléčila začínající bakteriální infekci u dvou papoušků, aniž bychom museli navštívit veterináře.

15.12.2014 20:06
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
prit se s Vami nebudu. Na bakterie mi vzdy veterinar predepsal antibiotika a okyselovani jen misto antimikotik. Stejny zaver jsem dostal od pani doktorky Grymove i veterinaru z faklultni veterinarni kliniky.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík