Dobrý večer, obracím se na chovatele tohoto druhu jestli mají s něčím podobným zkušenost chovám guldy druhým rokem po tuto dobu jsem problém v chovu neměl až do tohoto týdne zničehonic mi umírají ptáci dnes už čvtrtý krmím pořád tím stejným krmivem a najednou toto ptáci vypadají zdravý na druhý den přijdu už jsou načepýření a další nebo tentýž den hynou....
perejil
napsal(a):
Dobrý večer, obracím se na chovatele tohoto druhu jestli mají s něčím podobným zkušenost chovám guldy druhým rokem po tuto dobu jsem problém v chovu neměl až do tohoto týdne zničehonic mi umírají ptáci dnes už čvtrtý krmím pořád tím stejným krmivem a najednou toto ptáci vypadají zdravý na druhý den přijdu už jsou načepýření a další nebo tentýž den hynou....
dajte jednu na pitvu. toto je asi loteria tipovat co to je. moze to byt cokolvek, vtaky sa teraz dostavaju do toku pripadne uz su v nom zacinaju hniezdit moze ich to trochu oslabit a aj bezne veci z mikroflory ktore maju v tele sa premnozia a sposobia smrti. pokial sa to deje u vsetkych vtacikov postupne asi by som necakal
perejil
napsal(a):
Zdravím je to krmením mě se stalo to stejné koupil jsem jiné a od té doby mám klid.Oni jsou hrozně náchylní na prach a jiné nečistoty v krmení.
Dobry den,
souhlasim s nazorem ze bez vysetreni je to pouze hadani. Navic nepisete jak a cim krmite. Zda je uhynuly ptak pohubly. Jestli se nejak zmenil trus, barva zapach.
Jen tak od pasu: zacal jsze ptaky pripravovat na chovnou sezonu. Podavate klicene zrni a po nejakem case prisly tyto problemy. Prestante podavat naklicene zrni.
Do chovu jste si prinesl noveho ptaka. Zrejme privlekl nejakou nemoc.
Koupil jste novy pytel ztni stejne znacky. Sveho casu jsem s timto mel velke problemy. Zrni bylo citit plisni a bylo na vyhozeni. Najit spolehliveho prodejce. Ja osobne nakupuju u Bartlu a spokojenost.
Moznosti je cela rada. Zapremyslejte co je jinak. Cim to muze byt. Jdete s kuzi na trh a napiste. Bez toho se nepohnete z mista.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
souhlasim s nazorem ze bez vysetreni je to pouze hadani. Navic nepisete jak a cim krmite. Zda je uhynuly ptak pohubly. Jestli se nejak zmenil trus, barva zapach.
Jen tak od pasu: zacal jsze ptaky pripravovat na chovnou sezonu. Podavate klicene zrni a po nejakem case prisly tyto problemy. Prestante podavat naklicene zrni.
Do chovu jste si prinesl noveho ptaka. Zrejme privlekl nejakou nemoc.
Koupil jste novy pytel ztni stejne znacky. Sveho casu jsem s timto mel velke problemy. Zrni bylo citit plisni a bylo na vyhozeni. Najit spolehliveho prodejce. Ja osobne nakupuju u Bartlu a spokojenost.
Moznosti je cela rada. Zapremyslejte co je jinak. Cim to muze byt. Jdete s kuzi na trh a napiste. Bez toho se nepohnete z mista.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
Je to trochu divné, keď čítam, že vtáci umierajú.
Čo potom ľudia, hynú, padajú, dochnú ?
atka
napsal(a):
To je fakt......urážíme zvířata.Jasně,že zvíře je NÁM a NÁM PODOBNÝM přednější.
V dnešním světě jsou lidé většinou pod úroveň.....
Já s tím souhlasím na 100%. Pro mě jsou zvířata přednější a vyhledávám jejich společnost mnohem raději a častěji než společnost lidí. Kdybych si, čistě hypoteticky, měla vybrat mezi večírkem s lidmi a večírkem se zvířaty, volím druhou variantu. Lidi mě neberou. Proto také říkám, že mi umřel zvířecí kamarád!
atka
napsal(a):
To je Vám a Vám podobně věřícím neodpustitelné-povyšujete se - nad zvířata, nad nevěřící,nad vše...
Vy jste ti nejlepší....
To je váš subjektívny a ničím nepodložený názor, nad nikoho sa nevyvyšujem, ani si nemyslím,že veriaci sú najlepší, ale súdny človek nemôže dávať ľudí a zvieratá na jednu úroveň. Alebo vy človek, sa cítite ako zviera ?
aymara55
napsal(a):
To je váš subjektívny a ničím nepodložený názor, nad nikoho sa nevyvyšujem, ani si nemyslím,že veriaci sú najlepší, ale súdny človek nemôže dávať ľudí a zvieratá na jednu úroveň. Alebo vy človek, sa cítite ako zviera ?
Třeba já se za lidi dost často stydím! Copak to nevidíte? Lidi jsou o hodně horší než zvířata. Zvíře zabijí většinou kvůli potravě a člověk!!?? Škoda mluvit. S Vámi bych tedy nenašla společnou notu! Ne, na jednu úroveň lidi a zvířata nestavím, zvířata jsou o laťku výše!!
Dobry den,
jdete si tyto veci resit nekam do pokecu!
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
eli22
napsal(a):
Třeba já se za lidi dost často stydím! Copak to nevidíte? Lidi jsou o hodně horší než zvířata. Zvíře zabijí většinou kvůli potravě a člověk!!?? Škoda mluvit. S Vámi bych tedy nenašla společnou notu! Ne, na jednu úroveň lidi a zvířata nestavím, zvířata jsou o laťku výše!!
To znamená,že sa hanbíte i za seba, ja by som s takou skeptičkou ako ste vy, takisto nenašiel spoločnú reč, je predsa nemysliteľné, aby som ja pil s poloplného pohára a vy s poloprázdneho !
Čo sa týka toho zabíjania zvierat pre potravu : hádam by ste ich nechcela jesť zaživa !
Alebo je to s vami tak, že hádam nebudem zabíjať prasa pre tanier huspeniny, stačí mu odseknúť nohu !
A teraz vážne, podľa toho ako staviate ľudí a zvieratá, tak mi z toho plynú dve veci :
1.niektorí ľudia sú až príliš citliví a zhýčkaní.
2. Podľa vás vaši vtáci raz zomrú a vy (mierne povedané ) raz uhyniete ?
atka
napsal(a):
Je to zbytečná přestřelka-jen slovíčkaříte a rýpete- raději poraďte co s problémem zadavatele
No nie je to o slovíčkarení, je to o (pre mňa ) zásadnej veci, ale dobre, nechajme toho. Zadávateľovi asi fundovane nikto neporadí, pretože nikto nepozná podmienky jeho chovu a podal veľmi málo informácií, aby niekto mohol čo i len tipovať, prečo mu tie guldy hynú.
aymara55
napsal(a):
No nie je to o slovíčkarení, je to o (pre mňa ) zásadnej veci, ale dobre, nechajme toho. Zadávateľovi asi fundovane nikto neporadí, pretože nikto nepozná podmienky jeho chovu a podal veľmi málo informácií, aby niekto mohol čo i len tipovať, prečo mu tie guldy hynú.
Tip : nízka teplota ? (guldy sú náročné na teplotu, začervenie asi nie, neboli by úhyny také rýchle )
Dobry vecer,
ja tedy nevim, ale bakterie maji radeji kysele prostredi, mozna jste mela na mysli plisne nebo kvasinky, tem kysele prostredi vadi. Ale mozna se pletu.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
ja tedy nevim, ale bakterie maji radeji kysele prostredi, mozna jste mela na mysli plisne nebo kvasinky, tem kysele prostredi vadi. Ale mozna se pletu.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
Dobrý den, patogenní bakterie právě nesnášejí kyselé prostředí, proto se kyselé přidává do vody. Já Acidomid E dávám do vody hlavně v létě, když jsou vedra a voda se často rychle "kazí" a je nebezpečí právě těch bakterií. Možná máte namysli bakteriální kultury(třeba k výrobě jogurtu, kombuchy,..). Acidomidem jsem už i vyléčila začínající bakteriální infekci u dvou papoušků, aniž bychom museli navštívit veterináře.
Dobry vecer,
prit se s Vami nebudu. Na bakterie mi vzdy veterinar predepsal antibiotika a okyselovani jen misto antimikotik. Stejny zaver jsem dostal od pani doktorky Grymove i veterinaru z faklultni veterinarni kliniky.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz