Chci se zeptat, mám ročního žaka a krmím ho granulemi pro žaky + ovoce, zelenina, semínka,... Ale nevyhovuje mi to ani kvalitou ani cenou a granule už nechci a při pohledu na kvalitu kupovaných směsí s chci raději míchat vlastní.
A zajímá mě, jestli někdo tady na ifauně míchá pro své papoušky vlastní směsky.
A jestli ano tak, jestli je nezná nějakou stránku, na co si dát pozor a nebo rovnou nějaký "návod" na namíchání (alespoň na začátek), protože ačkoliv jsem prohledala hodně stránek, tak na žádné tato informace nebyla.
A nebo, jestliže nikde není informace na míchání směsek, jestli je vhodné se podívat po obsahu směsí a namíchat to nějak podle nich, např. http://www.epapousek.cz/zbozi/125-60-deli-nature-pro-velke-papousky-s-orechy . Ale v této mi zrovna přijde příliš slunečnice, protože co jsem četla tak by měli dostávat minimum nebo žádnou. A přesně o to jde, když se podívám na směsi, jak poznat zda to množství daných zrnin/ořechů/čehokoliv je vhodné nebo přílišné či naopak malé.
Otázky uvedu raději tady: 1)Je na ifauně někdo kdo míchá vlastní směsky a může poradit s mícháním směsek pro žakouna?
2) Neznáte přímo nějakou stránku zabývající se přímo mícháním vlastních směsek, pokud možno nějakou, kterou bych mohla využít přímo pro žakouna?
3) Pokud ne, je "chytré" míchat směsi podle obsahu směsí kupovaných?
4) Jak poznat v obsahu těch kupovaných směsí, zda tam není něco ve špatném množství?
Moc díky za odpovědi na mé otázky.
Dobry vecer,
myslim ze nejsem jediny kdo trochu nechape. Dosla jste k zaveru ze kupovane smesi nejsou vhodne, ale o slozeni krmne davky nemate ani potuchy. Rozumim tomu dobre?
Pak ovsem nechapu na zaklade ceho jste k takovemu zaveru dosla. Svemu papouskovi a zakovi obvzlast velmi prospejete pokud mu nebudete prilis razantne menit stravu.
Z techto zaveru doporucuji koupit hotovou smes pro zaka odrenomovane firmy a nehazardovat s jeho zdravim. Doprejte mu ovoce, zeleninu, orechy. Kvalitni smes zrnin a kvalitni granule pokud je na ne zvykly. K jakmkoliv zmenam pristupujte pouze tehdy, maji li vyznam pro paouskovo zdravi a nikoliv kvuli vasi penezence.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
http://smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
myslim ze nejsem jediny kdo trochu nechape. Dosla jste k zaveru ze kupovane smesi nejsou vhodne, ale o slozeni krmne davky nemate ani potuchy. Rozumim tomu dobre?
Pak ovsem nechapu na zaklade ceho jste k takovemu zaveru dosla. Svemu papouskovi a zakovi obvzlast velmi prospejete pokud mu nebudete prilis razantne menit stravu.
Z techto zaveru doporucuji koupit hotovou smes pro zaka odrenomovane firmy a nehazardovat s jeho zdravim. Doprejte mu ovoce, zeleninu, orechy. Kvalitni smes zrnin a kvalitni granule pokud je na ne zvykly. K jakmkoliv zmenam pristupujte pouze tehdy, maji li vyznam pro paouskovo zdravi a nikoliv kvuli vasi penezence.
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
Já souhlasím a myslím, že pro jednoho papouška se míchání doma ani nevyplatí.Samozřejmě nekupovat levné směsi, kde 90% tvoří slunečnice. Ale ty od zavedených firem jsou myslím kvalitní.
Moc děkuji za odpovědi.
O mou peněženku mi ani tak nejde, ale jde o to, že mi bůhvíjak upravované granule a kupované směsky nepřijdou kvalitní kvůli použitým surovinám. A jelikož poté co jsem začala krmit kočky barfem, se výrazně zlepšily - srst, vyměšování i povaha.
Myslela jsem, že kdybych míchala vlastní krmení pro žakouna a zjistila si nějaké složení, tak i kdyby složení bylo stejné jako u kupovaných směsí, kvalita těch surovin by byla mnohem lepší a tím pádem by se měl žakoun lépe.
Samozřejmě by nebyl rozdíl tak velký jako u zmiňovaných koček, ale myslím, že nějaký by byl. Ale jestli myslíte, že je příliš velká pravděpodobnost, že bych mu tím spíše ublížila, tak samozřejmě raději přejdu na nějakou kupovanou kvalitní směsku.
Našla jsem tuto směsku, myslíte, že by byla vhodná: http://www.exo-eko.cz/Zakladni-a-doplnkove-krmivo-pro-ptaky/African-Graupapagei-aroma-soft-bag-750g ?
Dobry vecer,
s touto smesi nemam zkusenost. V chovu pouzivam krmeni od firmy Deli nature. A i presto ze v poslednich letech sla kvalita dolu a cen nahoru, nedosahuje takove vysky jako ta na odkazu. Jakoze 105 korun za necele kilo je proste sila.
Vemte v potaz, ze kvalita zrna se pouhym okem pozna velmi spatne. Takze hodnotit muzete defakto pouze cistotu. Pokud naberete smes rukou a ta zustane spinava od prachu, asi neco neni v poradku. Na nasem trhu se velmi spatne hleda dodavatel ktery ma zrni dostatecne ciste, cest vyjimkam.
V posledni dobe se velmi propaguje firma versele laga. Dokud mne delina neodradi tak nemam duvod zkouset jinou znacku.
A jak jsem jiz psal v prvnim prispevku, dejte si velky pozor na zmeny. Na ty jsou zakove velmi haklivi. Takze i v pripade ze se pro zmenu rozhodnete, urcite dejte papouskovi moznost po nejakou dobu mit v kleci i stare krmeni. Ale to je jiz na jine tema...
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
Dobry večer krmim žaka směsi Avicentra Velky papoušek deluxe je to velmi bohata směs kupujuji na burze od pan Mace 5kg 250 kč.Anebo je kontakt www.avicentra.cz ale nenašel jsem tam cenik.
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
s touto smesi nemam zkusenost. V chovu pouzivam krmeni od firmy Deli nature. A i presto ze v poslednich letech sla kvalita dolu a cen nahoru, nedosahuje takove vysky jako ta na odkazu. Jakoze 105 korun za necele kilo je proste sila.
Vemte v potaz, ze kvalita zrna se pouhym okem pozna velmi spatne. Takze hodnotit muzete defakto pouze cistotu. Pokud naberete smes rukou a ta zustane spinava od prachu, asi neco neni v poradku. Na nasem trhu se velmi spatne hleda dodavatel ktery ma zrni dostatecne ciste, cest vyjimkam.
V posledni dobe se velmi propaguje firma versele laga. Dokud mne delina neodradi tak nemam duvod zkouset jinou znacku.
A jak jsem jiz psal v prvnim prispevku, dejte si velky pozor na zmeny. Na ty jsou zakove velmi haklivi. Takze i v pripade ze se pro zmenu rozhodnete, urcite dejte papouskovi moznost po nejakou dobu mit v kleci i stare krmeni. Ale to je jiz na jine tema...
S pozdravem Smidla
miloshaska@seznam.cz
Dobrý den prosím kde prodávají směs krmiva pro žaky amazonany a jim podobné 40 kg 45 kg Brno děkuji za radu, nebo kdo míchá a prodává směsku děkuji e-mail: krmenije@seznam.cz.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Vám je pytel 25 kg málo ? to sypeš do sila ?,.