Dobrý deň,
Volám sa Martin a mám 14 rokov. A chcel by som sa Vás opýtať zopár otázok. Na jar by som chcel postaviť voliéru o rozmeroch 2,5/Š/x3/D/x2/v/. V ktorej som by so mal Pestunky, Amadiny, Andulky, Neophemy a Kráľovské. Ta voliéra by bola stredne osadená rastlinami. S otcom sme to preberali a on by chcel volieru ktora by mala výlet 1,75 a miestnosť 1,25 zo všetkých strán obloženú OSB doskami s vletovým oknom. Ale môj názor je zas aby bola celá otvorená.
Tu su otázky :
a/ môžu byť tieto druhy spolu ?
b/ prežijú všetky druhy vonku okrem tej drobotiny ?
c/ ktorá voliéra je lepšia ? /otvorená alebo osobitne vyl. a zal./
d/ mohol by som tam mať ešste nejaké zvieratá ? /napr. prepelice Jap alebo Čin., kačicky mandarínske alebo bažanty zlate/diamantové?
Ďakujem Vám za všetky príspevky kt. tu prispejete.
martin.z.vranova
napsal(a):
Dobrý deň,
Volám sa Martin a mám 14 rokov. A chcel by som sa Vás opýtať zopár otázok. Na jar by som chcel postaviť voliéru o rozmeroch 2,5/Š/x3/D/x2/v/. V ktorej som by so mal Pestunky, Amadiny, Andulky, Neophemy a Kráľovské. Ta voliéra by bola stredne osadená rastlinami. S otcom sme to preberali a on by chcel volieru ktora by mala výlet 1,75 a miestnosť 1,25 zo všetkých strán obloženú OSB doskami s vletovým oknom. Ale môj názor je zas aby bola celá otvorená.
Tu su otázky :
a/ môžu byť tieto druhy spolu ?
b/ prežijú všetky druhy vonku okrem tej drobotiny ?
c/ ktorá voliéra je lepšia ? /otvorená alebo osobitne vyl. a zal./
d/ mohol by som tam mať ešste nejaké zvieratá ? /napr. prepelice Jap alebo Čin., kačicky mandarínske alebo bažanty zlate/diamantové?
Ďakujem Vám za všetky príspevky kt. tu prispejete.
Tyto druhy nemohou být spolu.
Přežijí i když neophemy raděj domů a ovšem tu drobotinu.
Voliera výlet +zálet a za záletem ještě si udělej krmnou chodbu
Určitě si o Tebou vybraných druzích něco přečti!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
druhy, který popisuješ bych dohromady nedával, pokud něco chceš odchovat, doporučuju jen jeden druh. Voliéra je tak pro pár neofém- ale ty by chtěly zimovat v teple (nejsem zastánce testování toho co zvíře vydrží). O andulkách a královácích (na ty mi to přijde malý) ti musí poradit někdo jiný.
Drobotinu bys musel zazimovat, ale šlo by tam dát víc druhů- potom je potřeba vychytat složení tak aby ptáci hnízdili a nepozabíjeli se, nerušili se nebo se nekřížili.
Křepelky by asi šly ke všem, jen jsou často lekavé a kvůli kuřatům je potřeba jemnější pletivo (okem 16x16mm mi zdrhaly).
Voliéru bych dělal podle toho k čemu se rozhodneš, když budeš ptáky zimovat jinde, je lepší jí nedělit a udělat přes část střechu, část stěn udělat pevných, aby vzniklo závětří (to co máš na fotce). Pro ptáky co bys chtěl zimovat venku bych postavil zálet...
lupus4
napsal(a):
na králováky malé, anduly tam nedávej vůbec, nebo z drobotě nic neodchováš a navíc zničí veškerou zeleň
ostatní viz předchozí
A keby že som mal klasickú voliéru iba zo závetrím a na zimu by som dával priesvitnú gumu ?
3 x 2,5x 2 / D x Šx V /
A keby že ju ešte rozdelím na dva časti ? Rozmery by boli 3 x 1,25 x 2 /D x Š x V / ?