Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2006 23:46

Zdravím. Mám ochočený nepříbuzný pár Senegalců asi 10 měsíců starý. Papoušci se k sobě chovají čím dál agresivněji. Nejdříve napadal sameček samičku a teď je to naopak. Jen opravdu zřídka si vzájemě projevují náklonnost a jejich až šermování se zobáky mi připadá dost nepřátelské. Původní chovatel mi tvrdil, že je to puberta. Jelikož jsem úplný začátečník, nevím jestli je to opravdu tak. Co vy na to? Předem děkuji za váše názory.

31.8.2006 19:06

hifi napsal(a):
Zdravím. Mám ochočený nepříbuzný pár Senegalců asi 10 měsíců starý. Papoušci se k sobě chovají čím dál agresivněji. Nejdříve napadal sameček samičku a teď je to naopak. Jen opravdu zřídka si vzájemě projevují náklonnost a jejich až šermování se zobáky mi připadá dost nepřátelské. Původní chovatel mi tvrdil, že je to puberta. Jelikož jsem úplný začátečník, nevím jestli je to opravdu tak. Co vy na to? Předem děkuji za váše názory.

Zdravím,popsaná agresivita může být opravdu vinou puberty nebo toku,to se občas pozoruje i u chov.párů!Intenzívnější je to když TOK nemají společný!Ale nesmí to trvat pořád-měli by to být jen takové "výpady",žádne poranění!
Ve vašem případě ptáci jsou ještě moc mladí,pozorujte je a když by to nepřátelství pokračovalo dále a víc,budete muset vyměnit jednoho z páru-nepadli si do oka(neharmonizují)!
Z mých skušeností chovu senegálců bych to ještě neviděl tak tragicky,ale opatrnosti není nikdy dost!
V otázce agresivity vedou jednoznačně Meyeráci z celého rodu Poicephalus!Můj názor a skušenost. Zappe

Přidejte reakci

Přidat smajlík