Chtěl bych se optat mám pár NOBILISEK - Ara červenoramená.
Jsou neco málo přes 3 měsíce staří. Když jsem si je přivezl domů, tak jsem je z počátku umístil do klece aby si zvikli na mě i na ruku.Jsou velice krotcí :-) Ale v neděli jsem dodělal pokojovou volieru o rozměrech 1 x 0,80 x 2 (š x h x v) a přemístil je do ní. A tak se ptám je normální, že když je přikryji na noc závěsem , tak si vylezou na stěnu voliery a spí na ní až do rána ?
Předtím kd\ž byli v kleci tak spali normálně na bidýlku.
Voliera je ze čtverečkového pletiva o rozměrech 2,5 x 2,5 ale klec předtím měla dráty svislé jen boky byly příčné.
Můžete mi prosím někdo poradit co to znamená nebo proč to děLAJÍ ?
PŘEDEM MOC DĚKUJI :-)
miliamber
napsal(a):
Chtěl bych se optat mám pár NOBILISEK - Ara červenoramená.
Jsou neco málo přes 3 měsíce staří. Když jsem si je přivezl domů, tak jsem je z počátku umístil do klece aby si zvikli na mě i na ruku.Jsou velice krotcí :-) Ale v neděli jsem dodělal pokojovou volieru o rozměrech 1 x 0,80 x 2 (š x h x v) a přemístil je do ní. A tak se ptám je normální, že když je přikryji na noc závěsem , tak si vylezou na stěnu voliery a spí na ní až do rána ?
Předtím kd\ž byli v kleci tak spali normálně na bidýlku.
Voliera je ze čtverečkového pletiva o rozměrech 2,5 x 2,5 ale klec předtím měla dráty svislé jen boky byly příčné.
Můžete mi prosím někdo poradit co to znamená nebo proč to děLAJÍ ?
PŘEDEM MOC DĚKUJI :-)
nobilisky podobne jako aratingy nebo pyrury celorocne rady nocuji v budkach.
moji maji jednu venku ve voliere, druhou doma na kleci a obe jsou velmi oblibene. hned, jak ji dostali, okamzite se do ni nastehovali. budka ma tez dalsi vyhodu - vecer se jde brzo spat a rano pozdeji vstava (a tudiz se min rve).
v dobach pred budkou sice nobilisky spavaly na bidle, ale pyrury mi take visely na pletivu...