Určení mutace rozely pestré

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2005 17:25

Dobrý den,
Nedávno se mi podařilo získat staršího samce rozely pestré (viz foto) a nejsem si jist se správným určením jeho mutace. Může mi někdo pomoct ??? Zkoušel jsem různou literaturu a typuji lutinoskořicovou, ale vzhledem k tomu, že jsem ji nikde neviděl ve skutečnosti prosím o radu. S pozdravem Vlastik

8.8.2005 09:40

vasil napsal(a):
Dobrý den,
Nedávno se mi podařilo získat staršího samce rozely pestré (viz foto) a nejsem si jist se správným určením jeho mutace. Může mi někdo pomoct ??? Zkoušel jsem různou literaturu a typuji lutinoskořicovou, ale vzhledem k tomu, že jsem ji nikde neviděl ve skutečnosti prosím o radu. S pozdravem Vlastik

Ještě další fotka

8.8.2005 09:41

vasil napsal(a):
Dobrý den,

Další

8.8.2005 09:42

vasil napsal(a):
Dobrý den,

A poslední

8.8.2005 12:24

vasil napsal(a):
A poslední

Ano, nemýlíte se je to lutinoskořicová mutace, sámmmám takového ptáka v chovu. Mnoho úspěchu vám přeji. Jirka

PS: Na fotce je můj samec:-)

8.8.2005 13:45

macin napsal(a):
Ano, nemýlíte se je to lutinoskořicová mutace, sámmmám takového ptáka v chovu. Mnoho úspěchu vám přeji. Jirka

PS: Na fotce je můj samec:-)

Díky za potvrzení mého odhadu. Koukám, že ho máte také s rubinem

8.8.2005 13:48

vasil napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den, skořicové lutino nelze vyloučit, přesto bych se přiklonil, hlavně podle barvy letek , ke kombinaci pastelové lutino.

8.8.2005 14:33

vasil napsal(a):
Díky za potvrzení mého odhadu. Koukám, že ho máte také s rubinem

No on je štěpitelnej:-) mám ho 4 sezony a letos poprvý neměl nic ale je nádhernej i když mám doma jiný skvosty tak tenhle u mě zustane pořád:-) je fakt super. a na tétop fotce je jeho lonská dcera:-)

8.8.2005 17:25

saroun napsal(a):
Dobrý den, skořicové lutino nelze vyloučit, přesto bych se přiklonil, hlavně podle barvy letek , ke kombinaci pastelové lutino.

Moc děkuju za rady. Vím, že podle fotek jde velmi těžko určit skořice a pastel a tak udělám jednoduchý pokus, dám ho s červenoskořicovou samicí, kterou mám z letošního odchovu a uvidím co bude. Jestli se nepletu pak v případě lutinoskořicové budou odchovaní samci skořicový/lutino-červenou (neboli rubino) samice lutinoskořicové a v případě lutinopastelové budou samci přírodní/lutino-červenou-skořicovou-pastelovou samice lutino/pastelovou. Výhodou je, že rozdíl je u obou pohlaví zřetelný . Doufám, že se vše podaří a napřesrok mu opatřím vhodnější partnerku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík