Neregistrovaný uživatel

Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s podáváním vařené kukuřice v klasech? Změkne přibližně do podoby mléčné, nebo popraská? Díky za Vaše zkušenosti
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.241
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s podáváním vařené kukuřice v klasech? Změkne přibližně do podoby mléčné, nebo popraská? Díky za Vaše zkušenosti
Zralá kukuřice po uvaření nic moc nezměkne, rozhodně ne do podoby mléčné. Mám s tím zkušenosti, protože vaříme kukuřici ve slané vodě i jako pochoutku pro nás. Pokud se prošvihne období, kdy je v mléčné zralosti a dozrává na tvrdo, musí se vařit strašně dlouho, nejmíň 2-3 hodiny a nikdy se mi nepodařilo uvařit ji úplně do měkka. Podotýkám, že jsem ji vařila ve slané vodě která sama o sobě změkčuje. Pro papouchy se slaná voda nesmí, tak to teda nevím, nevím, jak by se vám ji podařilo změkčit. V žádným případě nebude tak měkká jako mléčná. Bára
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.25
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s podáváním vařené kukuřice v klasech? Změkne přibližně do podoby mléčné, nebo popraská? Díky za Vaše zkušenosti
Papoušků vařím kukuřici asi takto : vodu dovedu do vroucí podoby. Poté do ní nasypu kukuřici, která je asi pět centimetrů pod hladinou. Nechám ji vařit 20 minut a poté ji z cedím. Po vychladnutí ji předkládám papouškům. Můžou se po ní utlouct.
P.S. uvařená kukuřice nepopraská.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zralá kukuřice po uvaření nic moc nezměkne, rozhodně ne do podoby mléčné. Mám s tím zkušenosti, protože vaříme kukuřici ve slané vodě i jako pochoutku pro nás. Pokud se prošvihne období, kdy je v mléčné zralosti a dozrává na tvrdo, musí se vařit strašně dlouho, nejmíň 2-3 hodiny a nikdy se mi nepodařilo uvařit ji úplně do měkka. Podotýkám, že jsem ji vařila ve slané vodě která sama o sobě změkčuje. Pro papouchy se slaná voda nesmí, tak to teda nevím, nevím, jak by se vám ji podařilo změkčit. V žádným případě nebude tak měkká jako mléčná. Bára
Kukuřice je nejlepší, druh:cukrová kterou stačí z mražáku dát na 15-20minut do mikrovlnky a je krásně měká.Nebo obyčejná nakrájená v mléčném stavu na kolečka a zamrazit.Po vyndání z mražáku nechat rozmrazit samovolně na pokojovou teplotu a ptáci se po ní můžou utlouct.
S vařením normální kukuřice mám špatné zkušenosti ,tu můžete vařit třeba celý den a stejně nezměkne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Papoušků vařím kukuřici asi takto : vodu dovedu do vroucí podoby. Poté do ní nasypu kukuřici, která je asi pět centimetrů pod hladinou. Nechám ji vařit 20 minut a poté ji z cedím. Po vychladnutí ji předkládám papouškům. Můžou se po ní utlouct.
P.S. uvařená kukuřice nepopraská.
I když jste mě moc nepotěšili, děkuji mnohokrát za Vaše rady.