Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.130
Zdravím přátele chovatele. Vyskytl se mi problém s dolíhnutím aratingy. V líhni brinsea při optimální teplotě a vlhkosti se podařilo mláděti pouze naklobnout skořápku a je 24 hodin od té doby a stále nepokračuje, naživu je. Má někdo zkušenosti jak dál???? Moc Díky. Jirka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.84
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím přátele chovatele. Vyskytl se mi problém s dolíhnutím aratingy. V líhni brinsea při optimální teplotě a vlhkosti se podařilo mláděti pouze naklobnout skořápku a je 24 hodin od té doby a stále nepokračuje, naživu je. Má někdo zkušenosti jak dál???? Moc Díky. Jirka
Nepomáhat! čekat!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím přátele chovatele. Vyskytl se mi problém s dolíhnutím aratingy. V líhni brinsea při optimální teplotě a vlhkosti se podařilo mláděti pouze naklobnout skořápku a je 24 hodin od té doby a stále nepokračuje, naživu je. Má někdo zkušenosti jak dál???? Moc Díky. Jirka
Napište mi na lada.machacek@seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nepomáhat! čekat!
A co když je vše stejné i po 2 dnech?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím přátele chovatele. Vyskytl se mi problém s dolíhnutím aratingy. V líhni brinsea při optimální teplotě a vlhkosti se podařilo mláděti pouze naklobnout skořápku a je 24 hodin od té doby a stále nepokračuje, naživu je. Má někdo zkušenosti jak dál???? Moc Díky. Jirka
vyčkat, líhnutí může od naklovnutí skořápky trvat klidně i dva dny. Co je optimální teplota? Kolik tam máte nastaveno a jak dlouho trvala inkubace?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.54
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím přátele chovatele. Vyskytl se mi problém s dolíhnutím aratingy. V líhni brinsea při optimální teplotě a vlhkosti se podařilo mláděti pouze naklobnout skořápku a je 24 hodin od té doby a stále nepokračuje, naživu je. Má někdo zkušenosti jak dál???? Moc Díky. Jirka
Dost záleží také na tom,jestli je ve skořápce dirka nebo ne.Často se stá,že mládě ke skořápce přischne nebo mu zaschne žloutkový váček a už se nevyklube.Vždy je důležité aby měl váček vstřebaný,pokud nemá-skrz toto místo dochází k infekci a následně k úhynu.Ještě bych počkala-zjistěte zda ťuká-naklepává skořápku,jestli ano,pak je asi vše vpořádku,jestli ne-pomohla bych mu...Dejte vědět jak vše dopadlo....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dost záleží také na tom,jestli je ve skořápce dirka nebo ne.Často se stá,že mládě ke skořápce přischne nebo mu zaschne žloutkový váček a už se nevyklube.Vždy je důležité aby měl váček vstřebaný,pokud nemá-skrz toto místo dochází k infekci a následně k úhynu.Ještě bych počkala-zjistěte zda ťuká-naklepává skořápku,jestli ano,pak je asi vše vpořádku,jestli ne-pomohla bych mu...Dejte vědět jak vše dopadlo....
Děkuji za rady - mládě se vylíhlo v pořádku a už řádí.... Od naklobnutí uplynulo 45 hodin než pokračoval, ale pak to šlo hopem... Pokud jde o teplotu a vlhkost vše bylo podle manuálu od líhně....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.62
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za rady - mládě se vylíhlo v pořádku a už řádí.... Od naklobnutí uplynulo 45 hodin než pokračoval, ale pak to šlo hopem... Pokud jde o teplotu a vlhkost vše bylo podle manuálu od líhně....
Manual je jedna vec, skutecnost je druha.. Loni jsem lihnul v lihni pyrury modrobrade (samice nesedela, rozbijela vejce). Uvadena hodnota tesne pod 37°C byla malo, mladata se naklubavala o dost pozdeji nez by mela a nelihla se, hynula pred vylihnutim. Pridali jsme 4 desetiny stupne a najednou slo vsechno jako po masle.
Drzim palce, at se dari dokrmovani.
s pozdravem
jirka@amazonia.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Manual je jedna vec, skutecnost je druha.. Loni jsem lihnul v lihni pyrury modrobrade (samice nesedela, rozbijela vejce). Uvadena hodnota tesne pod 37°C byla malo, mladata se naklubavala o dost pozdeji nez by mela a nelihla se, hynula pred vylihnutim. Pridali jsme 4 desetiny stupne a najednou slo vsechno jako po masle.
Drzim palce, at se dari dokrmovani.
s pozdravem
jirka@amazonia.cz
Jirko diky, dokrmovani je piplacka, ale to znas... Zda se, že to bude OK. Zatím to vychází podle manulálu - teplota 37,3.
Jirka...