Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.1.2006 10:18
Neregistrovaný uživatel

Napadlo mě , jestli bych nemohl v této zimě podávat např. rozelám lůj , když třeba sýkorkám tak chutná.Prosím o vaše názory , popř. rady.JIRKAP.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2006 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.137

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Napadlo mě , jestli bych nemohl v této zimě podávat např. rozelám lůj , když třeba sýkorkám tak chutná.Prosím o vaše názory , popř. rady.JIRKAP.

Napiš jediný důvod k čemu by to bylo. Vážně mě žádný nenapadá. Sýkorka a rozela jsou sice ptáci, ale řekla bych, že tím jejich potravní a vývojová spojitost celkem končí.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2006 12:58
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Napiš jediný důvod k čemu by to bylo. Vážně mě žádný nenapadá. Sýkorka a rozela jsou sice ptáci, ale řekla bych, že tím jejich potravní a vývojová spojitost celkem končí.

Důvod je zvíšení obsahu tuku v tomto období.Nepíšu , že jim lůj dávám , ale pouze se ptám na názor .JIRKAP.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2006 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.73

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Důvod je zvíšení obsahu tuku v tomto období.Nepíšu , že jim lůj dávám , ale pouze se ptám na názor .JIRKAP.

Napadlo mě , jestli nej sem vůl , když třeba soused je.Prosím o vaše názory , popř. rady.JIRKAP.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2006 14:46
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Napadlo mě , jestli nej sem vůl , když třeba soused je.Prosím o vaše názory , popř. rady.JIRKAP.

Proč tazatele urážíš , jen se zeptal . Pokud nejsi schopen mu vysvětlit , že stačí přidávat o trochu více slunečnice tak se raději nezůčastnuj.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2006 14:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.73

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Proč tazatele urážíš , jen se zeptal . Pokud nejsi schopen mu vysvětlit , že stačí přidávat o trochu více slunečnice tak se raději nezůčastnuj.

Proč se urážíš , jen sem se zeptal .

Neregistrovaný uživatel

26.1.2006 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.55

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Napiš jediný důvod k čemu by to bylo. Vážně mě žádný nenapadá. Sýkorka a rozela jsou sice ptáci, ale řekla bych, že tím jejich potravní a vývojová spojitost celkem končí.

Při zpestřování potravy chovaným ptákům vždycky uvažuju úplně opačně - je nějaký důvod jim to nedávat? U zmiňovaného loje si nejsem jistej, proto ho nedávám, ale myslím to obecně. Důvodů proč lůj podávat určitě pár najdeš - spousta lehce dostupné energie v mrazivých dnech, koneckonců i nějaká ta voda, důležité mastné kyseliny ......
Jo, já podávám důkladně vyvařenej uzenej vepřovej špek.
Zdraví Mirek

Neregistrovaný uživatel

30.1.2006 10:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.137

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Při zpestřování potravy chovaným ptákům vždycky uvažuju úplně opačně - je nějaký důvod jim to nedávat? U zmiňovaného loje si nejsem jistej, proto ho nedávám, ale myslím to obecně. Důvodů proč lůj podávat určitě pár najdeš - spousta lehce dostupné energie v mrazivých dnech, koneckonců i nějaká ta voda, důležité mastné kyseliny ......
Jo, já podávám důkladně vyvařenej uzenej vepřovej špek.
Zdraví Mirek

No mě právě napadly samá negativa. Když přemýšlím o přiblížení stravy k co nejpřirozenější, tak mně tam ten lůj vůbec nepasuje. Vážně se ještě bavíme o rozelách, když píšete, že podávate důkladně vyvařený uzený špek?
1/proč by měl lůj nahradit klasická oljenatá semena?
2/proč by měl být rostlinný tuk nahrazen živočišným?
3/proč vůbec nabízet papouškům něco živočišného ve větším množství? (předpokládám, že v případě užívání se tu bavíme o větším množství než 1/2 kávové lžičky na 1x/měsíc)
4/dostane se papoušek v přírodě k živočišnému tuku?

Nejsem výživář, ale polopaticky řečeno musí být snad každému jasné, že není tuk jako tuk. Jde o to jestli v těle jsou látky, který ho budou umět využít nebo jestli tělem jen projde nebo jestli projde a nadělá paseku.
Jak vlastně tuk ptáky v zimě zahřívá? Mají svaly a vnitřnosti obaleny, tedy jakousi "bundičku" a nebo je zahřívá to, že je jim větší množství tuků stále předkládáno a zahřívají je bakterie nebo nějaké látky v těle, při zpracování tuku?

Neregistrovaný uživatel

30.1.2006 13:29
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No mě právě napadly samá negativa. Když přemýšlím o přiblížení stravy k co nejpřirozenější, tak mně tam ten lůj vůbec nepasuje. Vážně se ještě bavíme o rozelách, když píšete, že podávate důkladně vyvařený uzený špek?
1/proč by měl lůj nahradit klasická oljenatá semena?
2/proč by měl být rostlinný tuk nahrazen živočišným?
3/proč vůbec nabízet papouškům něco živočišného ve větším množství? (předpokládám, že v případě užívání se tu bavíme o větším množství než 1/2 kávové lžičky na 1x/měsíc)
4/dostane se papoušek v přírodě k živočišnému tuku?

Nejsem výživář, ale polopaticky řečeno musí být snad každému jasné, že není tuk jako tuk. Jde o to jestli v těle jsou látky, který ho budou umět využít nebo jestli tělem jen projde nebo jestli projde a nadělá paseku.
Jak vlastně tuk ptáky v zimě zahřívá? Mají svaly a vnitřnosti obaleny, tedy jakousi "bundičku" a nebo je zahřívá to, že je jim větší množství tuků stále předkládáno a zahřívají je bakterie nebo nějaké látky v těle, při zpracování tuku?

Kdo se moc ptá , moc se doví.

Přidejte reakci

Přidat smajlík